Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία
ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. 1) Αγγελάκη Θεοδοσία. 2) Κατσαρίκα Λαμπρινή. 3) Κοτανίδης Μηνάς. 4) Αρτέμης.

2 Μέθοδοι διακοπής του καπνίσματος.
Ο επαγγελματίας υγείας μπορεί να προσωποποιήσει το μήνυμα προς τον καπνιστή . Φυλλάδια και υλικό αυτοβοήθειας. Η συνέντευξη παροχής κινήτρων.

3 Η γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία.
Οι Φαρμακευτικές Mέθοδοι. Εναλλακτικές Μέθοδοι.

4 Πόσο εύκολο είναι να σταματήσουμε να καπνίζουμε και πότε πρέπει να γίνει αυτό?
Η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η θέληση και η αποφασιστικότητα είναι καθοριστικές. Η εξάρτηση από την νικοτίνη είναι ένας νευρολογικός εθισμός που συχνά απαιτεί ιατρική παρέμβαση.

5 Με βάση τα παραπάνω δημιουργήσαμε ένα
ερωτηματολόγιο και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως: Το 85% των παιδιών αρνούνται να διακόψουν το κάπνισμα. Το 5% το έχει είδη κόψει. Το 10% το σκέφτεται.

6 Κάποιες από τις ερωτήσεις που χρησιμοποιήσαμε είναι:
1) Σκέφτεστε τα πλεονεκτήματα που θα έχετε κόβοντας το τσιγάρο; 2) Σας ενοχλεί να εξαρτιέστε από το κάπνισμα; 3) Πόσο πολύ επιθυμείτε να διακόψετε το κάπνισμα;

7 Συμβουλές για όσους έχουν αποφασίσει να κόψουν το κάπνισμα.
Είναι χρήσιμο να γνωρίζει κάποιος μερικά πράγματα όταν αποφασίσει να κόψει το τσιγάρο. Ιδού μερικές συμβουλές που σας προτείνουμε:

8 Πετάξτε τσιγάρα, σταχτοδοχεία και αναπτήρες.
Γνωστοποιήστε την απόφασή σας στο οικογενειακό και φιλικό σας περιβάλλον. Αποφύγετε στην αρχή τους παράγοντες που σας προκαλούν διάθεση για κάπνισμα. (καφέδες, οινοπνευματώδη, ξενύχτια, τσακωμούς) Περιορίστε τον εκνευρισμό σας με δημιουργικές ασχολίες (σπορ, ψυχαγωγία κ.α.)

9 Τα οφέλη από την διακοπή του καπνίσματος.
Αν είστε ακόμη καπνιστής, η διακοπή του καπνίσματος, εξαρτάται από εσάς και από κανέναν άλλο. Μόνο εσείς μπορείτε να πείσετε τον εαυτό σας να σταματήσει αυτό το ναρκωτικό. Εμείς σας δίνουμε τα παρακάτω στοιχεία:

10 20 λεπτά μετά: η αρτηριακή πίεση και η καρδιακή ανεπάρκεια επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα.
8 ώρες μετά: τα επίπεδα νικοτίνης και μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα μειώνονται στο μισό. Τα επίπεδα οξυγόνου επιστρέφουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

11 24 ώρες μετά: το μονοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται
24 ώρες μετά: το μονοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται. Οι πνεύμονες αρχίζουν να αποβάλλουν τη βλέννη και τα άλλα υπολείμματα. 48 ώρες μετά: δεν υπάρχει πλέον νικοτίνη στο σώμα. Η γεύση και η όσφρηση βελτιώνεται σημαντικά. 72 ώρες μετά: η αναπνοή γίνεται πιο εύκολη καθώς οι βρόγχοι χαλαρώνουν και αυξάνονται τα επίπεδα ενέργειας. 2-12 εβδομάδες: βελτιώνεται η κυκλοφορία.

12 3-9 μήνες μετά: βελτιώνεται ο βήχας, η δύσπνοια και τα αναπνευστικά συμπτώματα, καθώς η πνευμονική λειτουργία αυξάνεται εώς 10%. 5 χρόνια μετά: ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται στο μισό του κινδύνου που διατρέχει ένας καπνιστής. 10 χρόνια μετά: ο κίνδυνος καρκίνου των πνευμόνων, μειώνεται στο μισό του κινδύνου που διατρέχει ένας καπνιστής. Ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται στα ίδια επίπεδα με αυτόν του μη καπνιστή.


Κατέβασμα ppt "Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google