Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του
Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης

2 Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του
Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του Το θέμα μας λέγεται τα αποτελέσματα του καπνίσματος και το επιλέξαμε γιατί ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το κάπνισμα είναι βλαβερό. Αναλάβαμε να συλλέξουμε πληροφορίες και να τις συγκεντρώσουμε σε αυτό το έγγραφο. Ψάξαμε στο διαδύκτιο και σε βιβλία. Ο καθένας ανέλαβε να ψάξει για διαφορετικό θέμα. Π.χ. συλλογή εικόνων, συλλογή πληροφοριών για το χρόνιο κάπνισμα.

3 Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ»
Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Το κάπνισμα Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πολυάριθμες τοξικές ουσίες οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη  λειτουργικότητα και ακεραιότητα των νευρώνων (πχ. το μονοξείδιο του άνθρακα και κάποια είδη αντιδρώντος οξυγόνου, και αυτό μπορεί να επηρεάσει μακροπρόθεσμα την επιβίωση των νευρώνων. Το κάπνισμα έχει σαν  άμεσο αποτέλεσμα αύξηση στη ροή του αίματος και στο μεταβολισμό στην παρεγκεφαλίδα, στους μετωπιαίους και στους βρεγματικο-ινιακούς λοβούς των ενήλικων ατόμων.

4 Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ»
Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Το χρόνιο κάπνισμα Το χρόνιο κάπνισμα έχει συνδεθεί με τη μειωμένη σφαιρική εγκεφαλική ροή αίματος και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οξείας κατανάλωσης, με  μειωμένο μεταβολισμό γλυκόζης στην παρεγκεφαλίδα, το θάλαμο, και τον κροταφικό φλοιό άμφω. Οι ηλικιωμένοι με Ήπια Νοητική Διαταραχή ή Άνοια, παρουσιάζουν εκφύλιση σε πολλές από αυτές τις περιοχές του εγκεφάλου, όπως έδειξαν μελέτες με FDG PET σε μεγάλους αριθμούς ασθενών με νόσο Alzheimer. Επίσης, πολυάριθμες ογκομετρικές μελέτες με MRI σε ανοϊκούς ασθενείς δείχνουν μείωση του ποσού της φαιάς ουσίας του εγκεφάλου, ιδιαίτερα στο μέσο κροταφικό λοβό και στον οπίσθιο ινιακό λοβό.

5 Μερικές από τις ασθένειες του καπνίσματος είναι οι εξής:
Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Μερικές από τις ασθένειες του καπνίσματος είναι οι εξής: Εμφύσημα Καρκίνος του πνεύμονα Καρδιοαγγειακές παθήσεις Περιφερειακές αγγειακές παθήσεις Γονιμότητα Ανικανότητα Χαμηλά επίπεδα ορμόνης Αντισύλληψη & κίνδυνοι καρδιακής προσβολής Χαμηλό βάρος γέννησης Παθητικό κάπνισμα Πνευμονία στα παιδιά

6 Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει πνευμονία στα παιδιά.
Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει πνευμονία στα παιδιά.

7 11 λόγοι για να κόψετε το κάπνισμα:
Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) 11 λόγοι για να κόψετε το κάπνισμα: Λιγότερο άγχος Μείωση στοματικών παθήσεων Καλύτερη ερωτική ζωή Απαλό δέρμα Πλούσια και λαμπερά μαλλιά Καλύτερη διάθεση Περισσότερη ζωή Διακοπή αλλοίωσης γεύσεων Λιγότερα κρυολογήματα Περισσότερες πιθανότητες σύλληψης Κέρδος χρημάτων

8 Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ»
Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Ο καπνιστής έχει 3-6 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθει καρκίνο του λάρυγγα και ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος αν συγχρόνως καταναλώνει μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος. Ο κίνδυνος για καρκίνο του ρινοφάρυγγα είναι δυο φορές μεγαλύτερος και για καρκίνο του οισοφάγου είναι 2-8 φορές μεγαλύτερος. Επίσης, το κάπνισμα ευθύνεται για τον καρκίνο της ουροδόχου κίστης, του παγκρέατος, του νεφρού και του ήπατος.

9 Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ»
Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Είναι 4-7 φορές μεγαλύτερος και για καρκίνο στοματικής κοιλότητας, Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθυστερεί την ανάπτυξη του παιδιού. Γυναίκες που καπνίζουν αποβάλλουν συχνότερα ενώ ενδέχεται να έχουν και πρόωρο τοκετό.

10 Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ»
Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Το κάπνισμα θεωρείται ο σπουδαιότερος παράγοντας για καρκίνο του πνεύμονα, ο οποίος είναι 10 φορές συχνότερος στους καπνιστές. Ο κίνδυνος αυξάνει την ποσότητα και τη διάρκεια του καπνίσματος.

11 Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ»
Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Μετά από τις παραπάνω συμβουλές και πληροφορίες πιστεύουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να καταλάβει την επικινδυνότητα του καπνίσματος.

12 Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ»
Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Ομάδα εργασίας των μαθητών της Α τάξης 1. Γάββαρης Βασίλειος 2. Σαρρής Κωνσταντίνος 3. Τσερωτάς Δημοσθένης 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης


Κατέβασμα ppt "Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google