Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

* Είναι το μεγαλύτερο νησί στον κόσμο * Ανήκει στην Κοινοπολιτεία (Βασίλισσα της είναι η Ελισάβετ) * Πρωτεύουσα είναι η Καμπέρα * Έχει 23 000 000 κατοίκους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "* Είναι το μεγαλύτερο νησί στον κόσμο * Ανήκει στην Κοινοπολιτεία (Βασίλισσα της είναι η Ελισάβετ) * Πρωτεύουσα είναι η Καμπέρα * Έχει 23 000 000 κατοίκους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 * Είναι το μεγαλύτερο νησί στον κόσμο * Ανήκει στην Κοινοπολιτεία (Βασίλισσα της είναι η Ελισάβετ) * Πρωτεύουσα είναι η Καμπέρα * Έχει 23 000 000 κατοίκους * Πληρώνουν με το δολάριο της Αυστραλίας * Οι ιθαγενείς ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της Αυστραλίας. Ασχολούνταν με το κυνήγι και το ψάρεμα. Σήμερα ο αριθμός τους έχει μειωθεί πολύ. * Οι πρώτοι λευκοί κάτοικοι της Αυστραλίας ήταν οι Άγγλοι * Οι εποχές είναι αντίστροφες με αυτές της Κύπρου * Βρίσκεται στην ήπειρο της Ωκεανίας

3 Η Αυστραλία έχει πολλές πεδιάδες που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα βουνά είναι περιορισμένα και το ύψος σπάνια ξεπερνά τα 1500m.Η μεγαλύτερη οροσειρά αρχίζει από την πολιτεία Κουίνσλαντ και καταλήγει στην Τασμανία. Η Αυστραλία δεν έχει μεγάλα ποτάμια, ο σημαντικότερος από αυτούς είναι ο ποταμός Μούρρεϊ.

4 * Στην Αυστραλία δε βρέχει πολύ (είναι από τις πιο ξηρές χώρες) * Στα βόρεια μέρη της χώρας ο καιρός είναι ζεστός * Υπάρχουν πολλοί ευκάλυπτοι και πολλές ακακίες στα δάση της χώρας

5

6 Η Αυστραλία παράγει: * Σιτάρι * Ζαχαροκάλαμο * Βαμβάκι * Σταφύλι

7 * Η Αυστραλία έχει πολλά πρόβατα * Κατέχει τις πρώτες θέσεις στον κόσμο σε παραγωγή μαλλιού

8 * Η Αυστραλία έχει μεγάλη παραγωγή ορυκτών * Παράγει επίσης πετρέλαιο και φυσικό αέριο

9 Η Αυστραλία έχει πολλά ενδημικά ζώα Ας δούμε λίγα από αυτά

10 * Το καγκουρό είναι μαρσιποφόρο ζώο. * Ανήκει στην οικογένεια των μακρόποδων, που περιλαμβάνει 63 είδη καγκουρό.

11 * Το κοάλα είναι μαρσιποφόρο φυτοφάγο ζώο * Του αρέσει να κοιμάται και να τρώει

12 * Βρίσκεται στην Τασμανία * Είναι ζώο υπό εξαφάνιση * Από αυτόν εμπνεύστηκαν τα Looney Tunes και έφτιαξαν τον Taz

13 * Είναι το πιο γελαστό ζώο του κόσμου * Πολλοί άνθρωποι βγάζουν selfie με το κουόκα

14


Κατέβασμα ppt "* Είναι το μεγαλύτερο νησί στον κόσμο * Ανήκει στην Κοινοπολιτεία (Βασίλισσα της είναι η Ελισάβετ) * Πρωτεύουσα είναι η Καμπέρα * Έχει 23 000 000 κατοίκους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google