Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ Η Νέα Γουινέα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του κόσμου και βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό, βόρεια της Αυστραλίας. Το νησί έχει έκταση 786,000.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ Η Νέα Γουινέα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του κόσμου και βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό, βόρεια της Αυστραλίας. Το νησί έχει έκταση 786,000."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ Η Νέα Γουινέα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του κόσμου και βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό, βόρεια της Αυστραλίας. Το νησί έχει έκταση 786,000 km² και ένα συνολικό πληθυσμό 7 - 7,5 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ιστορικά το νησί κατοικείται κυρίως από τη φυλή των Παπούα. Σήμερα η Νέα Γουινέα είναι χωρισμένη σε δύο ίσα περίπου τμήματα. Τα δυτικό μισό ανήκει στο κράτος της Ινδονησίας και αποτελεί την επαρχία Ίριαν Τζάγια, ενώ το ανατολικό μισό αποτελεί το ανεξάρτητο κράτος Παπούα Νέα Γουινέα. Λόγω της πυκνής βλάστησης που καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού, η Νέα Γουινέα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα του κόσμου, με τεράστια βιοποικιλότητα. Υπολογίζεται ότι εκεί ζει το 5-10% των ειδών του πλανήτη, πάρα πολλά από τα οποία είναι ενδημικά.

2 ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΟΥΙΝΕΑΣ
Βατραχάκια των δέντρων με μύτες σαν ακίδες, τεράστιοι χνουδωτοί και ήμεροι αρουραίοι, σαύρες με κίτρινα μάτια και μικροσκοπικά καγκουρό του δάσους αποτελούν τη ζωική οικογένεια της φύσης της Νέας Γουινέας. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα βουνά Foja στη Νέα Γουινέα είναι ένα μέρος όπου τα ήδη εξελίσσονται ανενόχλητα εδώ και χιλιετίες.

3 ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΟΥΙΝΕΑΣ Βλάστηση
Τα δάση καλύπτονται από βλάστηση ισημερινού τύπου. Ωστόσο, η χλωρίδα είναι αρκετά διαφοροποιημένη και σχετίζεται με τις διακυμάνσεις του κλίματος. Στον ορεινό λειμώνα που συναντάται στα ψηλότερα τμήματα του νησιού, βρίσκει κανείς αλπικά φυτά. Χαμηλότερα βρίσκονται δάση από κωνοφόρα και μετά τα 3.000μ. αυτά αλλάζουν σε ορεινό ισημερινό δάσος. Στις περιοχές που βρέχει λιγότερο, συναντώνται σαβάνες με ψηλές πόες και μεμονωμένα δέντρα.

4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙOΧΗΣ

5 ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΟΥΙΝΕΑΣ
Ανεξάρτητο νησιωτικό κράτος του νοτιοδυτικού Ειρηνικού ωκεανού, που αποτελείται από το ανατολικό τμήμα του νησιού της Νέας Γουινέας και πολλά άλλα γειτονικά νησιά (τα δυτικά νησιά του Σολομώντα, τα νησιά του αρχιπελάγους Βίσμαρκ κ.ά.), μεγαλύτερα από τα οποία είναι το νησί της Νέας Βρετανίας, το νησί της Νέας Ιρλανδίας, το νησί Μπουγκενβίλ. Πρώην κτήση της Αυστραλίας, η Παπούα Νέα Γουινέα απέκτησε την ανεξαρτησία της το Συνορεύει δυτικά με την Ινδονησία, που κατέχει το δυτικό τμήμα του νησιού της Νέας Γουινέας. Βόρεια βρέχεται από τον Ειρηνικό ωκεανό, ανατολικά από τη θάλασσα του Σολομώντα και τον Ειρηνικό και νότια από τη θάλασσα των Κοραλλιών. Νότια, ο πορθμός Τόρες τη χωρίζει από το ακρωτήριο Υόρκης της Αυστραλίας. Η Παπούα Νέα Γουινέα έχει έκταση τ. χλμ. και πληθυσμό κατ. (2002). Η πυκνότητα του πληθυσμού της, μόλις 11,1 κάτοικοι ανά τ. χλμ., την κατατάσσει ανάμεσα στις πιο αραιοκατοικημένες χώρες της Γης. Πρωτεύουσά της είναι το Πορτ Μόρεσμπι.

6 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΟΥΙΝΕΑΣ
Αρχαιολογία και εξερευνήσεις Πληθυσμοί από Μελανήσιους και Παπούα κατοικούσαν στην περιοχή όπου βρίσκεται η σημερινή χώρα πριν από χιλιάδες χρόνια. Τα λείψανα από την παρουσία ανθρώπων ανάγονται σε χρόνια πριν. Στα υψίπεδα της Νέας Γουινέας αναπτύχθηκε αυτόνομα η γεωργία πριν από χρόνια. Το 18ο αιώνα εισήχθη στη Νέα Γουινέα η γλυκοπατάτα, αφού προηγουμένως έφτασε στις Μολούκες από την Πορτογαλία, που την είχε μεταφέρει από το Νέο Κόσμο[8] Από το 16ο αιώνα Ευρωπαίοι θαλασσοπόροι εντόπισαν μέρος των ακτών της χώρας. Πρώτος Ευρωπαίος που έφτασε στα νησιά ήταν ο Αντόνιο ντ' Αμπρέου το Αυτός ακολουθήθηκε από τον Ίνιγκο Ορτίς δε Ρέτες, ο οποίος ανακήρυξε τα νησιά κτήση της Ισπανίας, το Στον τελευταίο οφείλεται και το όνομα Νέα Γουινέα, επειδή είχε παρατηρήσει την ομοιότητα των ανθρώπων του νησιού με εκείνους που είχε δει νωρίτερα στον Κόλπο της Γουινέας. Η ορεινή ενδοχώρα της νησιωτικής χώρας παρέμενε ανεξερεύνητη ως το τέλος του 19ου αιώνα. Η μαλαϊκή λέξη «Παπούα» περιγράφει τα σγουρά μαλλιά των Μελανήσιων κατοίκων.

7 ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ
Akmana Εκστρατεία «Η εξερεύνηση της Παπούα-Νέα Γουινέα έχει μια συνεχής διαδικασία. Ακόμα και σήμερα [Απριλίου 1971] νέες ομάδες ανθρώπων περιστασιακά είναι ακόμα σε επαφή. Δεν έχει μέχρι τα τελευταία χρόνια έχει Νέας Γουινέας εξερεύνησης έχουν προγραμματιστεί? Μεγαλύτερο μέρος της οποίας ήταν η εργασία των ανθρακωρύχων, προσλήψεις εργατικού δυναμικού, ιεραπόστολοι, τυχοδιώκτες, με διαφορετικά αντικείμενα στο μυαλό. 2 ] Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν πράττοντες, μη καταγραφής των περιστατικών, με αποτέλεσμα οι γνώσεις μας σχετικά με επικράτειας εξερεύνηση της δεν έχει συμβαδίσει με την εξερεύνηση εαυτό της. "

8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΖΩΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΟΥΙΝΕΑΣ

9 stam-stavr-labr ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ Η Νέα Γουινέα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του κόσμου και βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό, βόρεια της Αυστραλίας. Το νησί έχει έκταση 786,000."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google