Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το κοαλα ένα απειλούμενο ζώο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το κοαλα ένα απειλούμενο ζώο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το κοαλα ένα απειλούμενο ζώο.
Κοαλα

2 Το Κοαλα είναι μαρσιποφόρο  φυτοφάγο  ζώο που ζει στην ΑυστραλίαΤο κοάλα μοιάζει πολύ στην εμφάνιση με το γουόμπατ, που είναι ο πιο κοντινός του συγγενής, αλλά έχει παχύτερο κι απαλότερο το καθένα με μεγάλα, κοφτερά νύχια για να το βοηθούν στο σκαρφάλωμα. Το βάρος ποικίλλει: ένα μεγάλο νότιο αρσενικό μπορεί να ζυγίζει 14 κιλά, ενώ ένα μικρό βόρειο θηλυκό μπορεί να ζυγίζει 5 κιλά.

3 Το κοάλα είναι γενικά ένα ιδιόμορφο ζώο: Εκτός του ότι είναι πολύ του ύπνου, μπορεί να ζήσει χωρίς να πίνει καθόλου νερό. Όλα τα υγρά που χρειάζεται τα παίρνει από τα φύλλα του ευκαλύπτου (περιέχουν 50% νερό), με τα οποία τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά.

4 Με εξαφάνιση απειλούνται τα αυστραλιανά κοάλα εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη εάν δεν γίνει κάτι επειγόντως με δεντροφύτευση, ώστε να προστατεύονται από τον καύσωνα, σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα. Ο Μάθιου Κρόουτερ, του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, παρατήρησε επί τρία χρόνια, μέσω δορυφόρου, 40 κοάλα στην επαρχία της Νέας-Νότιας Ουαλίας για να μελετήσει το περιβάλλον που ζουν και τη διατροφή τους. 


Κατέβασμα ppt "Το κοαλα ένα απειλούμενο ζώο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google