Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
Ζώα υπό εξαφάνιση Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας

2 Είδη ζώων Καφέ αρκούδα Καρέτα καρέτα Δελφίνι Μαυρόγυπας Λύκος

3 Ρινοδελφίνο Υπάρχουν περίπου 40 είδη δελφινιών από 17 γένη που το μέγεθος του είναι 400 κιλά και το μήκος του είναι 2 μέχρι 4,50. Απειλείται από την αλιεία και από την έλλειψη βιότοπων.

4 Καρέτα Καρέτα Υπάρχει στη γη από την εποχή των δεινοσαύρων και είναι το μόνο είδος θαλάσσιας χελώνας που αναπαράγεται στην Eλλάδα! Η καρέτα είναι ερπετό που έχει προσαρμοστεί βιολογικά στο θαλάσσιο περιβάλλον. Πρόκειται για μία μεγάλη θαλάσσια χελώνα που αναπνέει με πνεύμονες. Ζυγίζει κατά μέσο όρο 90 κιλά και το μήκος της φτάνει το ένα μέτρο.

5 Καφέ αρκούδα Η καφέ αρκούδα είναι παμφάγο θηλαστικό ζώο, είδος αρκούδας (ίσως το γνωστότερο) που μπορεί να φτάσει σε μάζα από 170 μέχρι 300 κιλά. Στην Ελλάδα, η καφέ αρκούδα υπάρχει κυρίως στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα ωστόσο ο πληθυσμός της είναι περιορισμένος. Γενικότερα, συναντάται στην Ασία, την Ευρώπη, την Βόρεια Αμερική και τα όρη της βόρειας Αφρικής.

6 Λύκος Ο Λύκος είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων.
Ο Λύκος είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων. Σήμερα απειλείται για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν με την εξάπλωση και τη δραστηριότητα του ανθρώπου, που συνεπάγεται την καταστροφή των τόπων διαβίωσης των λύκων αλλά και το εκτεταμένο κυνήγι τους.

7 Μαυρόγυπας Ο Μαυρόγυπας είναι σπάνιο και τοπικό επιδημητικό είδος που έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενο καθώς πλέον κινδυνεύει με εξαφάνιση στην Ελλάδα. Το μικρό ανεξαρτητοποιείται σε ηλικία 3,5 μηνών και πετά από τη φωλιά του, ενώ ωριμάζει για αναπαραγωγή σε 5-6 χρόνια.


Κατέβασμα ppt "Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google