Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία» Σχολικό έτος Δημοτικό Σχολείο Μανεσίου

2 Ξεκινώντας… Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Κολοβός Ανδρέας
Τάξη: Β΄, Ε΄ & ΣΤ΄

3 Η παιδαγωγική μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι η βιωματική μάθηση.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές του σχολείου (δύο μαθητές της Β΄ τάξης, ένα μαθητή της Ε΄ τάξης και τρεις μαθητές της Στ΄ τάξης). Η ομάδα εργάστηκε στο δικό της οδοντιατρείο.

4 Η ομάδα εργάστηκε στο δικό της οδοντιατρείο.

5 Κάθε μαθητής είχε το δικό του εργαστήρι..

6 Με τη δική του κάρτα! Η Αθηνά..

7 Ο Γιωργάκης..

8 Ο Γιώργος..

9 Η Αρετή..

10 Ο Άκης..

11 Και ο Γιώργος..

12 ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ…
Η στοματική υγεία είναι πολύ σημαντική στη διατήρηση και προαγωγή της γενικής υγείας και συντελεί στην ποιότητα της ζωής του ατόμου. Το σχολείο βρίσκεται σε αγροτική – ορεινή περιοχή και οι γονείς των μαθητών ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Οι μαθητές δεν είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα στοματικής υγιεινής καθώς η σχετική ενημέρωσή τους είναι ελλιπής.

13 Η Δραση μαΣ…(5 τουλαχιστον διαφανειεΣ)
Δόθηκαν στους μαθητές φύλλα εργασίας με πληροφορίες αλλά και ασκήσεις - παιχνίδια. Οι μαθητές έψαξαν πληροφορίες στο διαδίκτυο και στη συνέχεια τις κατέγραψαν. Ζωγράφισαν χαμόγελα και δόντια. Κατασκεύασαν αφίσα με θέμα την υγεία των δοντιών. Κατασκεύασαν δόντια και οδοντοστοιχίες από πλαστελίνη και φασόλια. Δημιούργησαν το δικό τους παραμύθι με τίτλο «το δοντάκι που ήθελε να φύγει»

14 Το ανθρώπινο δόντι. Αφού μελετήθηκαν τα δόντια και τα μέρη που το αποτελούν κατασκευάστηκαν ανθρώπινα δόντια από λευκή πλαστελίνη.

15 Οδοντοστοιχίες από πλαστελίνη και φασόλια.
Ανθρώπινη οδοντοστοιχία Οδοντοστοιχία σαρκοφάγου ζώου.

16 Πληροφορίες από το διαδίκτυο
Φύλλα εργασίας Πληροφορίες από το διαδίκτυο Διεξαγωγή συμπερασμάτων

17 Ζωγραφιά μαθητή δοντιού με τα μέρη που το αποτελούν.

18 Μας επισκέφθηκαν… Μας επισκέφτηκαν δύο οδοντίατροι στα πλαίσια του προγράμματος οι οποίοι εξέτασαν τα δόντια των παιδιών και πραγματοποίησαν φθορίωση. Οι μαθητές βρήκαν πολύ ενδιαφέρουσα την επίσκεψη αυτή και ενθουσιάστηκαν. Έκαναν πολλές ερωτήσεις και λύθηκαν πολλές απορίες τους.

19 Οδοντίατροι στο σχολείο μας!!
Εξέταση δοντιών. Φθορίωση δοντιών.

20 Αποχώρηση οδοντιάτρων!!

21 Γερά Δόντια και Διατροφή
Συνδέσαμε το σχέδιο προώθησης φρούτων με το πρόγραμμα «γερά δόντια… καλύτερη υγεία» για να αναδείξουμε τη σημασία της διατροφής στη διατήρηση της καλής υγείας των δοντιών Στην εικόνα που ακολουθεί βλέπουμε τη διατροφολόγο να μιλάει στους μαθητές για τις διατροφικές συνήθειες και πως επηρεάζουν αυτές τα δόντια μας και την υγεία μας.

22 Η παρουσίασή μας… Το πρόγραμμα το παρουσιάσαμε στην εκδήλωση λήξης της σχολικής χρονιάς. Αυτό έγινε με χρήση αφίσας που κατασκεύασαν οι μαθητές, με φωτογραφίες από δράσεις των μαθητών και με παρουσίαση των αποτελεσμάτων – συμπερασμάτων στην τοπική και σχολική κοινότητα που είχαν έρθει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Στη λήξη της εκδήλωσης δόθηκε στους μαθητές έπαινος συμμετοχής στο πρόγραμμα αγωγής υγείας.

23 Ας αξιολογηθούμε… Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Έμαθαν πολλά σε σχέση με τα δόντια και την υγεία. Ανέπτυξαν στάσεις και συμπεριφορές που δεν είχαν πριν τη διεξαγωγή του προγράμματος όπως καθημερινό πλύσιμο των δοντιών και σωστή επιλογή των τροφών που καταναλώνουν. Ήταν ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα για τους μαθητές, που τους ευαισθητοποίησε σε θέματα υγείας και δοντιών και τους βοήθησε να αναπτύξουν ωφέλιμες στάσεις και συμπεριφορές που θα τους ακολουθούν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

24 Κλεινοντασ… Τελικά.. τα δόντια μας.. είναι η εικόνα της υγείας μας!!


Κατέβασμα ppt "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google