Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαδικτυακή Γεωγραφική Πλατφόρμα ΓΣΠ Επιχειρησιακή Έκδοση

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαδικτυακή Γεωγραφική Πλατφόρμα ΓΣΠ Επιχειρησιακή Έκδοση"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαδικτυακή Γεωγραφική Πλατφόρμα ΓΣΠ Επιχειρησιακή Έκδοση
Δρ. Αντώνιος Μαντζαβέλας Αθανάσιος Παρτόζης MSc Γεωργία Καλαντζή PhD Κωνσταντίνος Πανυτσίδης MSc ΟΜΙΚΡΟΝ Α.Ε.

2 Εισαγωγή Στόχος του WaveForUs αποτέλεσε η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος θαλάσσιων προγνώσεων (θαλασσίου κυματισμού, παλιρροιακών συνθηκών και θαλασσίων ρευμάτων) και αναμετάδοσής τους μέσω καθημερινών τηλεοπτικών εκπομπών στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση (ψηφιακό κανάλι Κεντρικής Μακεδονίας) και διαδικτυακών εφαρμογών ΓΣΠ (πλατφόρμα διαδικτυακού ΓΣΠ, ΟΜΙΚΡΟΝ ΑΕ). Το σύστημα συνδυάζει σύγχρονες τεχνικές πρόγνωσης μετεωρολογικών παραμέτρων, κυματικού κλίματος, θαλάσσιας κυκλοφορίας και μετεωρολογικών παλιρροιών με καινοτόμες τεχνολογίες. Η περιοχή εφαρμογής του Έργου είναι ο ευρύτερος Θερμαϊκός Κόλπος. Ο Θερμαϊκός Κόλπος είναι θαλάσσια περιοχή με έντονη οικονομική και περιβαλλοντική σημασία και αξία, ενώ «φιλοξενεί» πληθώρα κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων τόσο στις παράκτιες περιοχές του, όσο και στο εσωτερικό του.

3 Εισαγωγή Εκτός από την απλή πληροφόρηση, η πλατφόρμα διαδικτυακού ΓΣΠ παρέχει πολλαπλές δυνατότητες στον χρήστη όπως: Επικέντρωση σε όποια περιοχή ενδιαφέρει. Επιλογή σημείου και ανάκτηση των αριθμητικών τιμών των προγνώσεων των θαλασσίων παραμέτρων είτε σε μορφή πίνακα είτε σε μορφή γραφήματος Παρουσίαση του συνολικού πεδίου ή υποπεριοχών του πεδίου των θαλασσίων προγνώσεων αποδοσμένο χρωματικά με αντίστοιχη χρωματική κλίματα πολλαπλή επισκόπηση πεδίων και αριθμητικών τιμών, εργαλεία μέτρησης αποστάσεων και εμβαδού, εργαλείο εκτύπωσης κ.α..

4 Εισαγωγή Σε σύγκριση με τις υπάρχουσες ιστοσελίδες παρουσίασης κάποιων θαλασσίων παραμέτρων, όπου τα αποτελέσματα παρουσιάζονται με αδρή ανάλυση (για παράδειγμα, τρεις τιμές για όλο τον Θερμαϊκό Κόλπο) και σε απλή μορφή εικόνας που δεν αφήνει κανένα περιθώριο διάδρασης με το χρήστη, η πλατφόρμα διαδικτυακού ΓΣΠ WaveForUs αποτελεί ένα αναλυτικό εργαλείο που παρέχει πληροφόρηση και πολλαπλές δυνατότητες σε μια ευρεία γκάμα χρηστών από τους απλούς (π.χ. λουόμενους), μέχρι τους ερασιτέχνες (π.χ. ιστιοπλόους) και τους επαγγελματίες (π.χ. αλιείς, υδατοκαλλιεργητές), τους επιστήμονες και τις κρατικές δομές ή/ και τις δομές τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.

5 Πληροφορίες - Χρήστες Βασική επιδίωξη του Έργου ήταν να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο μέσω του οποίου οι πιο σύγχρονες και εξελιγμένες επιστημονικά τεχνικές πρόγνωσης κυματικών συνθηκών καθώς και συνθηκών υδροδυναμικής κυκλοφορίας και παράκτιας κατάκλισης να συνδυαστούν με τεχνολογικές καινοτομίες έτσι ώστε να γεφυρωθεί το κενό που υπάρχει μεταξύ έρευνας και κοινωνίας στο συγκεκριμένο θεματικό πεδίο. Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες (κοινωνία) έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα πολύτιμο και εύχρηστο εργαλείο για την διευκόλυνση των θαλασσίων και παράκτιων δραστηριοτήτων τους.

6 Πληροφορίες - Χρήστες Θαλάσσιος Κυματισμός: Οι πληροφορίες που εξάγονται από τις προγνώσεις του κυματισμού ενδιαφέρουν λουόμενους, αθλητές θαλασσίων σπορ, ιστιοπλόους, ερασιτέχνες αλιείς, επαγγελματίες αλιείς και υδατοκαλλιεργητές, ναυτιλιακές εταιρίες, κ.α. Παλιρροιακές Συνθήκες: Οι πληροφορίες που εξάγονται από αυτές τις προγνώσεις παλιρροιακών συνθηκών είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε χρηστές που δραστηριοποιούνται στην παράκτια ζώνη, ενώ η έγκαιρη ενημέρωση ραγδαίων μεταβολών σε συνδυασμό με μετεωρολογικές παραμέτρους όπως έντονη βροχόπτωση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καταστροφών λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην παράκτια ζώνη. Άμεσα ενδιαφερόμενοι χρήστες είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κοντά στην παράκτια ζώνη, ιδιοκτήτες περιουσιών κοντά στην παράκτια ζώνη, υδατοκαλλιεργητές, καθώς και κρατικές δομές ή/ και δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, αρμοδιότητα των οποίων είναι η πολιτική προστασία.

7 Πληροφορίες - Χρήστες Θαλάσσια Ρεύματα: Οι παράμετροι της θερμοκρασίας και της αλατότητας, μεμονωμένα αποτελούν ένα χρηστικότατο σετ πληροφοριών σχετικά με την σύνθεση στην στήλη του νερού, ενώ συνδυασμένες δίνουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία των θαλασσίων ρευμάτων στην περιοχή εφαρμογής. Άμεσα ενδιαφερόμενοι χρήστες αυτής τη πληροφορίας είναι οι υδατοκαλλιεργητές, οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, καθώς και κρατικές δομές που ασχολούνται με θέματα διάχυσης της ρύπανσης στη θάλασσα (π.χ. διασπορά πετρελαιοκηλίδας στην θάλασσα βάσει της κίνησης των ρευμάτων) και εντοπισμού αντικειμένων στη θάλασσα (εντοπισμός ναυαγίων, ναυαγών, αντικειμένων βάσει της κίνησης των ρευμάτων).

8 Πληροφορίες - Χρήστες Θαλάσσια Ρεύματα: Οι παράμετροι της θερμοκρασίας και της αλατότητας, μεμονωμένα αποτελούν ένα χρηστικότατο σετ πληροφοριών σχετικά με την σύνθεση στην στήλη του νερού, ενώ συνδυασμένες δίνουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία των θαλασσίων ρευμάτων στην περιοχή εφαρμογής. Άμεσα ενδιαφερόμενοι χρήστες αυτής τη πληροφορίας είναι οι υδατοκαλλιεργητές, οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, καθώς και κρατικές δομές που ασχολούνται με θέματα διάχυσης της ρύπανσης στη θάλασσα (π.χ. διασπορά πετρελαιοκηλίδας στην θάλασσα βάσει της κίνησης των ρευμάτων) και εντοπισμού αντικειμένων στη θάλασσα (εντοπισμός ναυαγίων, ναυαγών, αντικειμένων βάσει της κίνησης των ρευμάτων).

9 Πληροφορίες - Χρήστες Η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε εξ' ολοκλήρου από την ομάδα εργασίας της ΟΜΙΚΡΟΝ Α.Ε.. Η οποία βασίστηκε στην αρχιτεκτονική πολλαπλών επιπέδων και στην αρχιτεκτονική υλοποίησης διαδικτυακών εφαρμογών με τη χρήση ανοιχτού κώδικα.

10 Επιχειρησιακή Διαδικτυακή Εφαρμογή ΓΣΠ Παρουσίασης Θαλάσσιων Προγνώσεων

11 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Κατέβασμα ppt "Διαδικτυακή Γεωγραφική Πλατφόρμα ΓΣΠ Επιχειρησιακή Έκδοση"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google