Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρουσίαση Θέμα:Ηλεκτρονικό Παιχνίδι

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρουσίαση Θέμα:Ηλεκτρονικό Παιχνίδι"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρουσίαση Θέμα:Ηλεκτρονικό Παιχνίδι
Ονοματεπώνυμα: Αγγέλης Διονύσης, Βουλαγαράκης Γιώργος, Μητσιμπόνας Θωμάς, Τσιμήτρης Αθανάσιος Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Υπεύθυνος Καθηγητής: Καλιακούδα Αικατερίνη Σχολείο:2ο Λύκειο Κατερίνης Θέμα Ολικής Ερευνητικής Εργασίας: «Τα Παιδία Παίζει» Πόλη: Κατερίνη Έτος :

2 Τα περιεχόμενα της εργασίας μας
Έννοια ηλεκτρονικό παιχνίδι (διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια) Πώς μπήκε στη ζωή μας Λόγοι που τα παιδιά παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια μαζί με στατιστικές Οι θετικές και αρνητικές απόψεις του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Πώς μπορεί να βοηθήσει στη μάθηση Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς και οι καθηγητές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν μέσα από αυτό Παιχνίδια προς εξαφάνιση Στατιστικές για το πού παίζανε παλιά, τι ώρες και σε ποια μέρη. Αν είναι οικονομικό, μαζί με την συνέντευξη μιας μάνας που μεγαλώνει ένα παιδί στην εφηβεία.

3 Το έργο μας με λίγα λόγια
Η ομάδα μας ασχολήθηκε με το ηλεκτρονικό παιχνίδι, κάτι το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο στις μέρες μας και ειδικότερα στα παιδιά. Εμείς ασχοληθήκαμε κυρίως με την έννοια του ηλεκτρονικού παιχνιδιού και το πώς οδηγείται το παιδί να ασχοληθεί με αυτό το μέσο, το πώς μας βοηθάει αλλά και το πώς μπορεί να μας καταστρέψει. Βρήκαμε τι μπορεί να κάνουν οι γονείς μέσα από το σπίτι για να αποκλίσουν τα προβλήματά του αλλά και τι μπορούν να κάνουν οι καθηγητές μέσα από την κοινωνία του σχολείου. Επίσης, βρήκαμε και παλιά παιχνίδια που κοντεύουν να εξαφανιστούν εξαιτίας του ηλεκτρονικού παιχνιδιού αλλά και το πού έπαιζαν παλιά οι προηγούμενες γενιές.

4 Τι είναι το ηλεκτρονικό παιχνίδι;
Διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια Counter-strike Call of duty Harf Life 2 GTA San Adreas Word of tangs Metin2 Dota X-Box Fifa Με τον όρο ηλεκτρονικό παιχνίδι αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε παιχνίδι παίζεται με τη χρήση κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής. Αυτή η συσκευή μπορεί να είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια κονσόλα παιχνιδιών, ένα κινητό τηλέφωνο κτλ. Όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν μια μορφή εισόδου δεδομένων από τον χρήστη, π.χ. ένα πληκτρολόγιο, ένα joystick, ένα gamepad ή ποντίκι, και μια μορφή εξόδου που ικανοποιεί τις αισθήσεις του παίχτη, συνήθως ένα μόνιτορ ή μια τηλεόραση και ηχεία.

5 Πώς τα παιχνίδια "μπήκαν" στη ζωή μας;
Κονσόλες ηλεκτρονικοί υπολογιστές κινητά Pda Η Ιστορία των Βιντεοπαιχνιδιών αρχίζει στα τέλη της δεκαετίας του '40. Στα τέλη του '50 και στα μέσα του '60, στην Αμερική, αρχίζουν να μπαίνουν στην παραγωγή των πρώτων υπολογιστών.

6 Το φλίπερ Τον Σεπτέμβρη του 1971 δημιουργήθηκε το παιχνίδι Galaxy Game- έκανε μεγάλη εντύπωση σε φοιτητές που αμέσως μετά το μάθημά τους πήγαιναν και έπαιζαν. Στη συνέχεια όλες οι καφετερίες της Αμερικής και της Ευρώπης είχαν από ένα το λιγότερο. Η εποχή έμεινε γνωστή ως η χρυσή εποχή των φλίπερ. Στη σύγχρονη εποχή υπάρχουν ακόμη σε κάποια μαγαζιά με ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά τώρα το φλίπερ υπάρχει σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

7 Γιατί τα παιδιά δεν παίζουν έξω;
Η συμπεριφορά των γονιών και η εγκληματικότητα Ο ελεύθερος χρόνος

8 Ποσοστό (%) μαθητών, κατά φύλο, σε σχέση με τις εξωσχολικές προγραμματισμένες δραστηριότητες

9 Τι κάνουν οι μαθητές όταν δεν πηγαίνουν στο σχολείο και στα πάσης φύσεως φροντιστήρια

10 Ας αναλύσουμε τώρα τον λόγο που τα παιδιά παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια- και ξεκινάμε από τα θετικά & τα αρνητικά. Τα θετικά Διασκέδαση Εξοικείωση με την τεχνολογία Αύξηση της αυτοπεποίθησης  Ανάπτυξη της απομνημόνευσης Ομαλή κοινωνικοποίηση

11 Κοινωνική συμπεριφορά Εθισμός Παχυσαρκία
Τα αρνητικά Κοινωνική συμπεριφορά Εθισμός   Παχυσαρκία

12 Μπορεί το ηλεκτρονικό παιχνίδι να βοηθήσει στη μάθηση;
Φυσικά βοηθάει στη μάθηση, διότι αναπτύσσει τις ικανότητες του παιδιού όπως τη σκέψη, τη φαντασία του, αλλά και του μαθαίνει πολλές φορές τι είναι καλό και τι κακό.

13 Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς για την αντιμετώπιση του εθισμού κ.α
Έλεγχος τις ώρες που το παιδί είναι στον υπολογιστή Ζητήστε τη γνώμη και τις συμβουλές ειδικών και άλλων γονέων γύρω από τα ενδεδειγμένα παιχνίδια Βρείτε παιχνίδια που απαιτούν στρατηγική και ικανότητες επίλυσης προβλημάτων Αναζητήστε παιχνίδια που απαιτούν τη συμμετοχή τουλάχιστον δύο παικτών Μπείτε στη διαδικασία να μάθετε κι εσείς να παίζετε παιχνίδια Ελέγχετε τη συμπεριφορά του παιδιού. Ενθάρρυνση του παιδιού να ασχοληθεί και με άλλες δραστηριότητες.

14 Τι πρέπει να κάνουν οι καθηγητές
Εκμάθηση σωστού τρόπου χειρισμού του υπολογιστή Σωστές συμβουλές για το πώς να χειρίζονται τον υπολογιστή Εκδηλώσεις που θα μιλάνε στους μαθητές για τα θετικά και τους κινδύνους του διαδικτύου.

15 Θα αναφέρουμε κάποια παιχνίδια που παίζονταν παλιά και τώρα, με την αύξηση την τεχνολογίας, σχεδόν εξαφανίστηκαν Τριότα  Εφτάπετρο Κρυφτό Τυφλόμυγα - τυφλοπάνι Μπίλιες

16 Κάναμε ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο είχαμε τις παρακάτω ερωτήσεις και ρωτήσαμε τις παλιότερες γενιές Πού παίζατε παλιά;

17 Ποιες ώρες παίζατε παλιά;

18 Σε ποια μέρη παίζατε παλιά;

19 Έχουμε κάποιες παρατηρήσεις να κάνουμε πάνω στις στατιστικές που είδατε
Ο λόγος που τα κορίτσια έπαιζαν περισσότερο μέσα στο σπίτι Ο λόγος που παίζανε κυρίως το απόγευμα Ο λόγος που τα κορίτσια παίζανε μέσα στο σπίτι

20 Το οικονομικό ηλεκτρονικό παιχνίδι από όλες τις παραμέτρους
Διάφορες τιμές από ηλεκτρονικά παιχνίδια Call of Duty: Ghosts (Hardened Edition) PC , 85€ Total War: Rome II (Collector's Edition) PC , 90€ The Walking Dead: Survival Instinct PC , 99€ The Sims 2 Bundles PC , 00€ Assassin's Creed: Revelations (Ottoman Edition) PC 49, 80€ Sims 3 Plus (Pets Edition) PC , 90€ Battlefield 4 (Premium Service) PC , 50€ Υψηλές τιμές για να τα αγοράσει ο καθένας- μήπως το να τα κατεβάσει από μια πειρατική σελίδα είναι πιο οικονομικό;

21 Πήραμε συνέντευξη από μια μητέρα που έχει ένα παιδί στην εφηβεία και στην οποία θέσαμε τις παρακάτω ερωτήσεις Θα αγοράζατε στο παιδί σας ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι; Θα το ρωτούσατε τι είδους είναι αυτό το ηλεκτρονικό παιχνίδι; Θα θέλατε να έχετε τον έλεγχο του ηλεκτρονικού παιχνιδιού; Έχετε επηρεαστεί από όλα αυτά που λένε περί εθισμού; Δε φοβάστε μήπως το παιδί σας κατά την εφηβεία μπει σε κάποια πειρατική σελίδα και δει περιεχόμενο ανεπιθύμητο; Αν ναι τι θα κάνατε να το αποτρέψετε;

22 Πηγές www.wikipedia.gr www.biblionet.gr www.eduadvisor.gr


Κατέβασμα ppt "Παρουσίαση Θέμα:Ηλεκτρονικό Παιχνίδι"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google