Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο ΓΕΛ Μεγάρων Ερευνητική Εργασία στο «Χάσμα Γενεών» με θέμα «Χάσμα Γενεών και ο Θεσμός της Οικογένειας» Ομάδα «Green Day» Βαρθολομαίος Γιάννης Ζαχαρόπουλος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο ΓΕΛ Μεγάρων Ερευνητική Εργασία στο «Χάσμα Γενεών» με θέμα «Χάσμα Γενεών και ο Θεσμός της Οικογένειας» Ομάδα «Green Day» Βαρθολομαίος Γιάννης Ζαχαρόπουλος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο ΓΕΛ Μεγάρων Ερευνητική Εργασία στο «Χάσμα Γενεών» με θέμα «Χάσμα Γενεών και ο Θεσμός της Οικογένειας» Ομάδα «Green Day» Βαρθολομαίος Γιάννης Ζαχαρόπουλος Κωνσταντίνος Καλοζούμη Μαρίνα Παντέλα Μαριαννέτα

2 Γιατί επιλέξαμε το θέμα: η επικαιρότητα του θέματος και η άμεση εμπλοκή μας μαζί του ήταν οι δύο βασικοί λόγοι που μας έκαναν να επιλέξουμε το συγκεκριμένο θέμα.

3 Χάσμα Γενεών η διαφορά αντιλήψεων για τη ζωή και τα προβλήματά της μεταξύ των εφήβων και των ενηλίκων. Οικογένεια θεσμοποιημένη ομάδα που αποτελείται από2 άτομα διαφορετικού φύλου, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με φυσικούς δεσμούς και ζουν κάτω από την ίδια στέγη.

4 Μορφές Οικογένειας 1. Παραδοσιακή ή Εκτεταμένη περιλαμβάνει τρεις γενιές: παππούδες-γονείς-παιδιά

5 2. Πυρηνική ή Συζυγική Γονείς και παιδιά
2. Πυρηνική ή Συζυγική Γονείς και παιδιά 3. Μονογενεϊκή Ένας γονέας μεγαλώνει μόνος τα παιδιά του. 4. Ελεύθερη Συμβίωση

6 Ερευνητική μέθοδος: Συνέντευξη
αποτελεί την πιο διαδεδομένη μέθοδο συλλογής δεδομένων στις ποιοτικές έρευνες. χρησιμοποιείται κυρίως για την καταγραφή εμπειριών, απόψεων και συναισθημάτων αφορά σε εκείνη τη διαδικασία όπου ένα άτομο (ο συνεντευξιαστής) απευθύνει ερωτήσεις και ένα άλλο άτομο (ο συνεντευξιαζόμενος) απαντάει.

7 Εφαρμόστηκε σε 4 άτομα, που είχαν μεταξύ τους τουλάχιστον μια γενιά διαφορά ηλικίας για να μπορούν τα αποτελέσματα να αξιοποιηθούν καλύτερα. Το βασικό ερώτημα που θέσαμε εστιάζεται στο πως τα πρόσωπα αυτά «βίωναν» τη δομή της οικογένειας και τις διαδικασίες της όταν ήταν στην εφηβεία, δηλαδή στην ηλικία μας.

8 Ερωτήματα που τέθηκαν:
Ποια ήταν η θέση σας στην οικογένεια ; Ποιος εργαζόταν στην οικογένεια; Εργάζονταν άλλα μέλη; Ποιος ήταν ο αρχηγός στην οικογένειά σας; Ποιο πρόσωπο στην οικογένεια έπαιρνε τις αποφάσεις που αφορούσαν οικογενειακά θέματα; Ποιος ήταν υπεύθυνος για τα οικιακά; Τα παιδιά βοηθούσαν στις εργασίες του σπιτιού; Εάν ναι, με ποιον τρόπο;

9 Αποτελέσματα Αρχηγός της οικογένειας ήταν ο πατέρας.
Ο πατέρας χειρίζονταν τα οικονομικά θέματα, αφού εκείνος εργαζόταν εκτός σπιτιού. Τα παιδιά με τη συνδρομή της μητέρας βοηθούσαν στις οικιακές δουλειές. Οι αποφάσεις λαμβάνονταν συχνά από κοινού και από τους δύο γονείς.

10 Διαφορές με το σήμερα Η γυναίκα εργάζεται συνήθως και εκτός σπιτιού, συνεισφέροντας έτσι στα οικονομικά ζητήματα του σπιτιού. Η συμβολή των παιδιών στο νοικοκυριό είναι περιορισμένη, εξαιτίας του φορτωμένου προγράμματος των μαθημάτων και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων που έχουν.

11 Νέος οικογενειακός «καταμερισμός εργασίας»: οι δουλειές/ οι υποχρεώσεις του σπιτιού μοιράζονται από κοινού και στους δύο συζύγους

12 Ευχαριστούμε θερμά όσους μας βοήθησαν στις συνεντεύξεις και εσάς για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "1ο ΓΕΛ Μεγάρων Ερευνητική Εργασία στο «Χάσμα Γενεών» με θέμα «Χάσμα Γενεών και ο Θεσμός της Οικογένειας» Ομάδα «Green Day» Βαρθολομαίος Γιάννης Ζαχαρόπουλος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google