Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ

2 Η εργασία μας αφορά τα παιχνίδια με τα οποία επιλέγουν οι έφηβοι να περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους!

3 Τα αποτελέσματα τα έχουμε βγάλει έπειτα από συμπλήρωση ερωτηματολογίων που δημιουργήσαμε και συμπληρώσαμε εμείς. Άρα τα αποτελέσματα αναφέρονται σε χρονών εφήβους.

4 Παρακάτω τα αποτελέσματα τα παρουσιάζουμε ως γραφήματα και από κάτω έχουμε δικά μας συμπεράσματα

5 Όπως παρατηρούμε στο παραπάνω γράφημα,το μεγαλύτερο ποσοστό των αγοριών επιλέγουν τα παιχνίδια τους με κύρια κριτήρια το θέμα και τα γραφικά.Αντίστοιχα τα κορίτσια έχουν κοινό κριτήριο το θέμα,ενώ διαφέρουν στο δεύτερο κρητήριο τους με τα ενδιαφέροντα.

6 Σε αυτό το γράφημα,βλέπουμε οτι τα αγόρια ενημερώνονται για τα παιχνίδια,κυρίως από τους φίλους τους και το ιντερνετ.Με τα Ίδια ακριβώς κριτήρια ενημερώνονται και τα κορίτσια.Συμπεραίνουμε ότι οι φίλοι και το ιντερνετ ειναι οι πιο προσβάσημες πηγές για να ενημερωνόμαστε για τα καινούργια παιχνίδια που κυκλοφορούν.

7 Στη σύχρονη εποχή,τα ηλεκτρονικά παιχνίδια,έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των παιδιών.Έτσι με την κατάσταση του παραπάνω γραφήματος μπορούμε να παρατηρήσουμε οτι η πλειοψηφία των αγοριών επιλέγουν παιχνίδια όπως το SAN ANDREAS και το ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.Εδώ όμως η άποψη των κοριτσιών διαφέρει κατα πολύ,διότι τα κορίτσια προτημούν παιχνίδια όπως το SIMS και το Φάρμα.

8 Σύμφωνα με το γράφημα,η πλειοψηφία των παιδιών,αγοριών και κοριτσιών επιλέγουν να παίζουν μόνοι παρά με παρέα.Έτσι διαπιστώνουμε οτι τα παιδιά στις μέρες μας διαφέρουν απο τα παιδιά των προηγούμενων γενιών που μαζεύονταν όλα τα παιδιά και έπαιζαν όλοι μαζί.

9 Οπώς μπορούμε να καταλάβουμε από αυτήν την διαφάνεια η πλειονότητα των μαθητών πιστεύει ότι η ενασχόλιση με το παιχνίδι δεν είναι κάτι οφέλημο . Ένα πολύ μικρό ποσοστό πιστευέι ότι η πολύωρη ενασχόληση με το παιχνίδι είναι θετικό.Άρα οι γνώμες των εφήβων είναι ποικίλες!

10 Το παραπάνω γράφημα μας ενημερώνει για το πώς οι νέοι κανονίζουν το πρόγραμμα τους σε σχέση με το παιχνίδι . Συγκεκριμένα παρατηρούμε ότι και τα δυο φύλα αγόρια και κορίτσια σχεδιάζουν το πρόγραμμα τους με βάση τις υποχρεώσεις ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό σκεφτεται πρώτα το παιχνίδι η άλλες ασχολίες .

11 Στην παραπάνω διαφάνεια καταλαβαίνουμε ότι οι προτιμήσεις των δύο φύλων συμπίπτουν,διότι και οι δύο έχουν επιλέξει ότι τα επιτραπέζια που προτιμούν είναι κυρίως monopolis,uno.Βεβαίως όμως υπάρχουν και κάποιες διαφωνίες,δηλαδή τα αγόρια φαίνεται να επιλέγουν και να προτιμούν το σκάκι ή το τάβλι.Άρα τα αγόρια σκέφτονται με περισσότερη στρατηγηκή από ότι τα κορίτσια τα οποία ενδιαφέρονται περισσότεροι για την αναψυχή τους!

12 Στην παραπάνω διαφάνεια βλέπουμε τα αποτελέσματα για το πόσο συχνα παίζουν τα κορίτσια τα παιχνίδια που έχουν επιλέξει.Οι περισσότερες απαντήσεις των κοριτσίων αποκαλύπτουν ότι περνάνε καθημερινά χρόνο διασκέδασης με τα παιχνίδια τους ,αυτό γίνεται επειδή βλέπουν το παιχνίδι ως διέξοδο της καθημερινότητας είτε επειδή έχουν εθιστεί σε αυτό.

13 Σύμφωνα με το παραπάνω γράφημα συμπεραίνουμε ότι τα σχόλια των συνομιλήκων μας σχετικά με τα παιχνίδια που επιλέγουμε ,είναι των περισσότερων θετικά ,και για τα δύο φύλα.Βέβαια ένα μικρό ποσοστό σχολιάζει αρνητικά τις επιλογές μας!

14 Όσον αφορά για την επιρροή από το παιχνίδι τα δύο φυλα επηρεάζονται διαφορετικά.Τα κορίτσια επηρεάζονται στον τρόπο σκέψης και στα ψυχολογικά τους περισσότερο.Αυτό συμβαίνει διότι τα κορίτσια συμφωνα με τα δικά μας αποτελέσματα είναι πιο πρακτικά από τα αγόρια.Ενώ τα αγόρια επηρεάζονται περισσότερο στον χαρακτήρα και και στα συναισθηματικά τους.

15 Τα δύο φύλα έχουν την ίδια γνώμη όσον αφορά το κέρδος από το παιχνίδι
Τα δύο φύλα έχουν την ίδια γνώμη όσον αφορά το κέρδος από το παιχνίδι.Και τα δύο φύλα κορίτσια και αγόρια διασκεδάζουν όταν περνούν το χρόνο τους με τα παιχνίδια που επιλέγουν αλλά και χαλαρώνουν με αυτό.

16 Οι έφηβοι αναπτύσσουν μια σχέση με τα παιχνίδια που διαλέγουν να περνάνε τον χρόνο τους. Αυτή την σχέση οι συνομήλικοι σπάνια την σχολιάζουν μάλλον διότι δεν θέλουν να φέρουν σε άσχημη θέση τον/την φίλη τους. Αλλές φορές όμως οι συνομήλικοι συζητάνε και σχολιάζουν αρκετές φορές την σχέση μας με το παιχνίδι μας

17 Μέλη ομάδας: Γρηγοριάδου Κατερίνα Γκίκα Ασημίνα Ζγούρο Πάολα


Κατέβασμα ppt "ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google