Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΝΙΚΑ Το Μπορντό είναι πόλη της Ν. Δ. Γαλλιας στην ιστορική περιοχή της Ακουιτανίας, πρωτεύουσα του νομού Ζιρόντ. Είναι χτισμένη στην αριστερή όχθη του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΝΙΚΑ Το Μπορντό είναι πόλη της Ν. Δ. Γαλλιας στην ιστορική περιοχή της Ακουιτανίας, πρωτεύουσα του νομού Ζιρόντ. Είναι χτισμένη στην αριστερή όχθη του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΓΕΝΙΚΑ Το Μπορντό είναι πόλη της Ν. Δ. Γαλλιας στην ιστορική περιοχή της Ακουιτανίας, πρωτεύουσα του νομού Ζιρόντ. Είναι χτισμένη στην αριστερή όχθη του ποταμού Γκαρόν.Είναι ένα απ' τα πολυπληθέστερα κέντρα της Γαλλίας. Το λιμάνι του είναι απ' τα σπουδαιότερα της Γαλλίας και η πόλη, που η θέση της είναι μακριά απ' τα γαλλογερμανικά σύνορα, έγινε έδρα διάφορων κυβερνητικών υπηρεσιών στους τρεις τελευταίους γαλλογερμανικούς πολέμους. Σήμερα, έχει ναυπηγεία, χυτήρια, βιομηχανία μεταλλουργίας και αναπτυγμένη γεωργία, γνωστή για τα περίφημα κρασιά Μπορντό. Στην πόλη έχει την έδρα της η ποδοσφαιρική ομάδα.

3 Μεσαιωνική ιστορία Νεότερη ιστορία

4 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΡΝΤΟ

5 ΒΙΒΙΟΓΡΑΦΙΑ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE% BF%CF%81%CE%BD%CF%84%CF%8C


Κατέβασμα ppt "ΓΕΝΙΚΑ Το Μπορντό είναι πόλη της Ν. Δ. Γαλλιας στην ιστορική περιοχή της Ακουιτανίας, πρωτεύουσα του νομού Ζιρόντ. Είναι χτισμένη στην αριστερή όχθη του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google