Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΣΕΧΙΑ Η Τσεχία είναι χώρα στην κεντρική Ευρώπη που συνορεύει προς τα βόρεια με την Πολωνία, με τη Γερμανία στα βορειοδυτικά και τα δυτικά, την Αυστρία στα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΣΕΧΙΑ Η Τσεχία είναι χώρα στην κεντρική Ευρώπη που συνορεύει προς τα βόρεια με την Πολωνία, με τη Γερμανία στα βορειοδυτικά και τα δυτικά, την Αυστρία στα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΣΕΧΙΑ Η Τσεχία είναι χώρα στην κεντρική Ευρώπη που συνορεύει προς τα βόρεια με την Πολωνία, με τη Γερμανία στα βορειοδυτικά και τα δυτικά, την Αυστρία στα νότια και τη Σλοβακία στα ανατολικά. Έχει έκταση τ.χλμ και σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2009, πληθυσμό [4] κατοίκους.

2 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Η ιστορική Πράγα ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, είναι η κύρια και μεγαλύτερη πόλη της. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Μπρνο, η Οστράβα και το Πίλσεν. Η χώρα αποτελείται από δυο ιστορικές περιοχές, τη Βοημία και τη Μοραβία, τμήμα της Σιλεσίας και μικρά τμήματα που παλιότερα ανήκαν στη νότια Αυστρία.

3 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ Γέφυρα του Καρόλου
Η Γέφυρα του Καρόλου είναι μία από τις πλέον φημισμένες αψιδωτές και ιστορικές γέφυρες της Ευρώπης. Βρίσκεται στον ποταμό Μολδάβα στο κέντρο της Πράγας. Η κατασκευή της άρχισε το 1357 υπό την αιγίδα του βασιλιά Καρολου Δ' προς τιμή του οποίου και φέρει το όνομα, και τελείωσε στην αρχή του 15ου αιώνα. Ήταν η σημαντικότερη σύνδεση μεταξύ της Παλαιάς Πόλης και των παρακείμενων περιοχών μέχρι το 1841. Επίσης, η κτιστή αυτή γέφυρα κατέστησε την Πράγα σημαντικό κόμβο στον εμπορικό δρόμο μεταξύ της Ανατολικής και της Δυτικής Ευρώπης. Η γέφυρα ονομάστηκε αρχικά «Πέτρινη Γέφυρα» ή «Γέφυρα της Πράγας και από το 1870 «Γέφυρα του Καρόλου». Η γέφυρα έχει μήκος 516 μέτρα και σχεδόν 10 μέτρα πλάτος, είναι αψιδωτή, φέρει 16 αψίδες που στηρίζονται σε 15 εγκάρσια βάθρα. Η γέφυρα διακοσμείται σ΄ όλο το μήκος της με 30 αγάλματα και γλυπτά, τα περισσότερα από τα οποία χρονολογούνται από το 1700.

4 Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας
Το Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας (το Orloj, «Ορλόι» για τους ντόπιους) είναι ένα μεσαιωνικό αστρονομικό ρολόι στο κέντρο τηςΠράγας. Το σημερινό ρολόι είναι ένα πιστό αντίγραφο του αρχικού, που καταστράφηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκεται στον νότιο τοίχο του Παλιού Δημαρχείου, στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, και αποτελεί σημαντική και δημοφιλή τουριστική «ατραξιόν». Ας σημειωθεί ότι δύο από τους σπουδαιότερους αστρονόμους του 16ου και 17ου αιώνα, ο Τύχων και ο Κέπλερ, έζησαν στην Πράγα και εργάστηκαν στο Αστεροσκοπείο Μπένατεκ, αφήνοντας την ανεξίτηλη σφραγίδα της επιστημονικής τους προσφοράς στην πόλη, στο Πανεπιστήμιο της οποίας άλλωστε δίδαξε επί ένα ακαδημαϊκό έτος και ο Αϊνστάιν ( ).

5 Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου
Αυτη η εξαίσια εκκλησία σε στυλ μπαρόκ χτίστηκε μεταξύ των ετών 1704 και 1755 από τον Kilian Dientzenhofer και είναι μια από τις πιο όμορφες μπαρόκ εκκλησίες στην Ευρώπη. Το κτίριο ολοκληρώθηκε το 1735, αλλά το 1781 ο αυτοκράτορας Ιωσήφ Β΄ διέταξε το κλείσιμο των μοναστηριών και όλες οι διακοσμήσεις αφαιρέθηκαν.

6 Ακροπολη Βίσεχραντ Σύμφωνα με το θρύλο, η Πράγα ιδρύθηκε από την Πριγκίπισσα Λιμπούσε και το σύζυγό της, Πρέμυσλ, ιδρυτή της ομώνυμης δυναστείας. Τον αρχικό πυρήνα της πόλης αποτελούσε ένα κάστρο σε ένα λόφο στη δεξιά όχθη του Μολδάβα, γνωστό ως Βίσεχραντ, που σημαίνει «υψηλό, ανώτερο κάστρο». Σύντομα, η πόλη έγινε η έδρα των Βασιλέων της Βοημίας, κάποιοι εκ των οποίων κυβέρνησαν αργότερα ως αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, καθώς και σημαντικότατο εμπορικό κέντρο, το οποίο προσέλκυε εμπόρους από όλη την Ευρώπη. H πόλη έγινε επισκοπάτο το 973.

7 Dancing House Το Dancing House είναι το ψευδώνυμο που δόθηκε στη Nationale-Nederlanden, κτίριο στην Πράγα. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Βλάντο Milunic σε συνεργασία με το διάσημο αμερικανό αρχιτέκτονα Frank Gehry σε ένα άδειο οικόπεδο όχθες του ποταμού. Το κτίριο σχεδιάστηκε το 1992 και ολοκληρώθηκε το 1996. Το σχέδιο ήταν αμφιλεγόμενο, επειδή το σπίτι ξεχωρίζει από τα μπαρόκ, γοτθικού στυλ κτίρια για τα οποία είναι γνωστή η Πράγα και κατά την άποψη ορισμένων ότι δεν συμφωνούσε με αυτά τα αρχιτεκτονικά στυλ. Ο τότε πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ είχε υποστηρίξει αυτό το έργο, με την ελπίδα ότι το κτίριο θα γίνει ένα κέντρο πολιτιστικής δραστηριότητας.

8 Φωτογραφίες

9 Φωτογραφίες

10 Φωτογραφίες

11 Φωτογραφίες

12 Φωτογραφίες

13


Κατέβασμα ppt "ΤΣΕΧΙΑ Η Τσεχία είναι χώρα στην κεντρική Ευρώπη που συνορεύει προς τα βόρεια με την Πολωνία, με τη Γερμανία στα βορειοδυτικά και τα δυτικά, την Αυστρία στα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google