Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
ΑΡΗΣ - ΑΛΕΞΗΣ

2 Το Παλαιό Γυναικόκαστρο
Το Παλαιό Γυναικόκαστρο βρίσκεται 15 χλμ. ΝΔ από το Κιλκίς, 45 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 19 χλμ. από το Πολύκαστρο και ανήκει στο Δήμο του Κιλκίς. Το Παλαιό Γυναικόκαστρο συνδέεται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο και έχει τακτική συγκοινωνία με το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη. Το 1922 ο πληθυσμός ήταν 800 κάτοικοι ενώ σήμερα δεν υπερβαίνουν τους 600, εκ των οποίων μόλις οι 200 είναι μόνιμοι κάτοικοι. Ο υπόλοιπος πληθυσμός μετανάστευσε σταδιακά στο Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη.

3 Το σπηλαιο του κιλκισ Το σπήλαιο Κιλκίς είναι από τα πιο αξιόλογα της Ελλάδας και βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου Αγίου Γεωργίου. Συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα αξιοθέατα του νομού Κιλκίς.

4 ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Σε περιπτώσεις χρόνιων ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος (ΑΣΘΜΑ) με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα στα παιδιά. Στην θεραπεία δερματικών ασθενειών που προέρχονται από μόλυνση αλλεργικής μορφής. Στη γενική αναζωογόνηση του ανθρώπινου οργανισμού.

5 Η εκκλησία του αγίου γεωργίου κιλκις
Η εκκλησία του αγίου γεωργίου κιλκις Ο λόφος του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς ιδρύθηκε το 1856

6 ΚΙΛΚΙΣ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΚΙΛΚΙΣ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

7 Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
Στις 6 Νοεμβρίου 2011 έγιναν τα εγκαίνια της Πινακοθήκης της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς. Βρίσκεται στον οικισμό Μεταλλικού του Δήμου Κιλκίς. Φιλοξενεί περί τα 160 έργα Τέχνης, Βορειοελλαδιτών, κυρίως, καλλιτεχνών, της μεταπολεμικής περιόδου.Πρόκειται για έργα χαρακτικά, με ακρυλικά χρώματα, ελαιογραφίες, ακουαρέλες, σχέδια και γλυπτά των:Ν. Σαχίνη, Σ. Μαυρομάτη, Κ. Σταυρούδη, Φ. Ζογλοπίτη, Ν. Μπλιάτκα, Ξόνογλου, Απ. Κιλεσσόπουλου, Χατζηκυριάκου Γκίκα, Μποστ, Γ. Γαΐτη, Β. Κατράκη, Ξ. Σαχίνη, Μ. Γιανναδάκη, Γ. Γουρζή, Φ. Αναστασιάδη, Χρ. Αλαβέρα, Αθ. Λατινοπούλου, Αν. Παπαδόπουλου, Κ. Λαχά, Ελ. Χρυσίδου, Αν. Αγαθαγγέλου, Λύσ. Φάσσου, Φ. Μάνου, Λ. Γαβριηλίδου, Β. Παυλή, Πάβελ Μέντεκ, Ν. Μπαχαρίδη, Γ. Ηλιόπουλου κ.ά.

8 ΠΗΓΕΣ GOOGLE


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google