Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι γκρίζες πλευρές του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού μέσα από το χιούμορ του Αρκά Ερευνητική εργασία του 24ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Συντονιστές Εκπαιδευτικοί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι γκρίζες πλευρές του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού μέσα από το χιούμορ του Αρκά Ερευνητική εργασία του 24ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Συντονιστές Εκπαιδευτικοί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι γκρίζες πλευρές του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού μέσα από το χιούμορ του Αρκά Ερευνητική εργασία του 24ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Συντονιστές Εκπαιδευτικοί : Αλωπούδης Παύλος - Ζδούκου Δέσποινα

2 Ιστορία & είδη των comics

3 Τι είναι comic Τα κόμικς είναι σειρά σχεδίων που αφηγούνται μια ιστορία, γνωστά και ως ένατη τέχνη. Η λέξη «κόμικς» προέρχεται ετυμολογικά από την ελληνική λέξη «κωμικός» κι αυτό γιατί οι πρώτες ιστορίες ήταν κωμικού περιεχομένου. Η διαδοχή των εικόνων αποτελεί το βασικό στοιχείο για την αφήγηση των ιστοριών. Τα κόμικς ποικίλουν σε είδος, ύφος, μέγεθος, θεματολογία και περιεχόμενο.

4 Ιστορία των κόμικ Τα κόμικς βρίσκουν τις ρίζες τους κάπου στον 15 ο αιώνα ή ακόμα και στα Αιγυπτιακά ιερογλυφικά αν και η σημερινή τους μορφή διαμορφώθηκε τον 19 ο αιώνα. Πρόγονοί τους θα μπορούσαν να θεωρηθούν παραστάσεις σε σπήλαια και αναπαραστάσεις σε εκκλησίες.

5 με κυρίαρχες εταιρίες την Marvel comics και την DC comics. Ενώ στη Ευρώπη η αρχή έγινε με την πρωτοπορία των Βέλγων και τελικά καθιερώθηκαν μετά τη δεκαετία του ’60. Η ανάπτυξη τους επήλθε κυρίως τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα στην Αμερική,

6 Η πρώτη ιστορία κόμικ ήταν ελβετική. Τα κόμικς στη Δύση έχουν ως αφετηρία τους την εβδομαδιαία σειρά κίτρινο παιδί (yellow kid). Λίγο νωρίτερα στην Ιαπωνία εμφανίζονται τα πολύ διαδεδομένα πλέον manga.

7 Αργότερα επικρατούν Γάλλοι δημιουργοί όπως ο Ερζέ με έργο τον Τεντέν και ο Ρενέ Γκοσινύ με τον Αστεριξ τον Ιζνογκουντ κ.α. Τις δεκαετίες ‘40 και ’50 τα κόμικς με ιδιότυπο χιούμορ και υπερήρωες κατακλύζουν την ευρωπαϊκή και την αμερικάνικη αγορά.

8 Τα κόμικς στην Ελλάδα Τα κόμικς στην Ελλάδα έκαναν την εμφάνιση τους κάπως αργά λόγω πολεμικών και πολιτικών αναταραχών. Η ακμή τους ξεκινά κάπου στο 1950, αφού υπήρξαν περιοδικά όπως η «Διάπλαση» και τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα» που προετοίμασαν το έδαφος για το 1996 οπότε και κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος Μίκυ Μάους.

9 Αργότερα ακολούθησαν τεύχη με υπερήρωες (superman,batman κ.α). Το 1980 δημιουργούνται τα πρώτα ελληνικά κόμικς που συμπεριλήφθηκαν αρχικά σε περιοδικά σαν τη «Βαβέλ» και τις «κωμωδίες του Αριστοφάνη». Σήμερα στην Ελλάδα τα κόμικς εμφανίζουν συνεχή άνοδο ενώ παγκοσμίως επικρατούν και σε άλλες μορφές τέχνης όπως στο κινηματογράφο.

10 Τα είδη των κόμικ Τα κόμικ έχουν πολλές κατηγοριοποιήσεις ανάλογα με την μορφή, τη θεματολογία, το ύφος και τη πλοκή. Ως προς τη μορφή χωρίζονται σε: Έντυπα Ηλεκτρονικά τα οποία διακρίνονται σε:  Ψηφıοποıημένα κóµικς (Digitized Comics)  Ψηφıακά κóµικς (Digital Comics)  Υπερμεσıκά (HyperComics – Webcomics)

11 Ως προς τη θεματολογία  γελοιογραφία και χιουμοριστικό κόμικ  ανεξάρτητο αμερικανικό κόμικ  ιαπωνικό κόμικ (manga)  ευρωπαϊκό κόμικ για ενηλίκους  πολιτικοποιημένο κόμικ  ελληνικό κόμικ  κόμικ με υπερήρωες

12 Ως προς την πλοκή  Περιπέτειας / δράσης  Επιστημονικής φαντασίας  Χιουμοριστικά  Τρόμου  Ρομαντικά  Παιδικού περιεχομένου

13 Τι προσφέρει η ανάγνωση των κόμικ Η ανάγνωση των κόμικ προσφέρει γνώσεις, κριτική σκέψη, σε καλλιεργεί ψυχικά και σε οδηγεί στο έντυπο. Επιπλέον απομακρύνει τους νέους από την τηλεόραση και τον υπολογιστή αφού απογειώνει τη φαντασία τους. Τα κόμικ σε διασκεδάζουν με ωραίο και έξυπνο χιούμορ χωρίς φτηνές εκφράσεις και υπονοούμενα.

14 ΚΟΜΙΚ-MANGA(μανγκα)

15 Manga στα Ιαπωνικά σημαίνει "παιχνιδιάρικες εικόνες". Εκτός Ιαπωνίας, ο όρος αναφέρεται συνήθως στα ιαπωνικά κόμικς. Τα Manga αναπτύχθηκαν από την ανάμειξη ουκίγιοε και δυτικής τεχνοτροπίας ζωγραφικής, και έφτασαν στη σημερινή τους μορφή λίγο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

16 Τα περιοδικά μάνγκα έχουν συνήθως πολλές σειρές που εξελίσσονται παράλληλα. Σε κάθε τεύχος αφιερώνονται περίπου 20–40 σελίδες για κάθε σειρά. Τα περιοδικά αυτά συνήθως τυπώνονται σε χαμηλής ποιότητας χαρτί εφημερίδας και το μέγεθός τους εκτείνεται από 200 μέχρι και 850 σελίδες.

17 Εναλλακτικά μπορεί να περιέχουν, ακόμη, μικρές αυτοτελείς ιστορίες. Κάποιες σειρές μπορεί να συνεχίζονται για χρόνια αν είναι επιτυχημένες. Πολλές φορές οι δημιουργοί δημοσιεύουν αυτοτελείς ιστορίες με τις ιδέες που έχουν ώστε να γίνουν γνωστοί. Αν λάβουν καλές κριτικές τότε συνεχίζουν.

18 Κατηγορίες Manga Πολλά είδη εφαρμόζονται το ίδιο καλά στα anime (που ούτως ή άλλως είναι διασκευές μάνγκα τις περισσότερες φορές) και στα ιαπωνικά βιντεοπαιχνίδια (μερικά από τα οποία είναι επίσης διασκευές μάνγκα). Tα manga είναι ένας ξεχωριστός τρόπος ζωγραφικής. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες από manga, όπως τα cute mangas και τα realιstic mangas αλλά με λίγες διαφορές.

19 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΔΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΑΠΟΣΤΟΛΟΥΔΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΝΔΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑΜΑΝΔΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΟΥΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣΝΟΥΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ


Κατέβασμα ppt "Οι γκρίζες πλευρές του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού μέσα από το χιούμορ του Αρκά Ερευνητική εργασία του 24ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Συντονιστές Εκπαιδευτικοί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google