Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το κάπνισμα σκοτώνει! Σταματήστε το ΤΩΡΑ!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το κάπνισμα σκοτώνει! Σταματήστε το ΤΩΡΑ!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το κάπνισμα σκοτώνει! Σταματήστε το ΤΩΡΑ!
ΜΑΘΑινω να μην καπνιζω

2 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Το κάπνισμα σαν κοινωνική ενέργεια έχει περάσει τα τελευταία 50 χρόνια από μια πολύ ιδιότυπη πορεία. Ο καπνός ξεκίνησε όπως σας είναι γνωστό πριν περίπου 4 αιώνες, διαδόθηκε και χρησιμοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς, προσφέροντας στοιχεία που πολλοί τα χαρακτήρισαν και σαν θετικά. Έπρεπε όμως να φτάσει ο 20ος αιώνας για να διαφοροποιηθεί η γενικότερη αυτή θέση αν και πολλά κράτη έβλεπαν πως με τον καπνό μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά τα οικονομικά τους. Αυτό που δεν παρατήρησαν όμως ήταν οι ανωμαλίες , οι διαταραχές και οι επιτάσεις που μεγάλωναν σημαντικά. Οι πρώτες επιστημονικές παρατηρήσεις ήρθαν από την Αγγλία  από την δεκαετία του 50 και έγινε συγκεκριμένα ότι παρά πολλοί θάνατοι ήταν αποτέλεσμα του καπνίσματος από τότε συγκεντρώσεις σεμινάρια και διεθνή συνέδρια έδειξαν ότι για να κρατήσουμε την υγειά μας, έπρεπε να σταματήσουμε το κάπνισμα και να πείσουμε όλον τον κόσμο ότι η συνήθεια αυτή είναι από τις πιο βλαβερές. Επίσης άλλοι επιστήμονες ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, εκπαιδευτικοί, δασονόμοι παρουσίασαν στοιχεία για τις βλαβερές επιδράσεις του καπνίσματος, και την ισοπέδωση της σκέψεως στην τρίτη ηλικία, για την μεταβολή τις προσωπικότητας και τόσα αλλά που αργά γρήγορα γίνονται γνωστά και επισημοποιούνται. Αυτός είναι ο λόγος που οποιαδήποτε σκέψη πρέπει να γίνεται ευρύτατα ακουστή, οι συζητήσεις πρέπει να πολλαπλασιάζονται και τα συμπεράσματα να ανακοινώνονται ευρύτατα. Όλοι επιθυμούμε ένα κόσμο χωρίς καπνιστική επίδραση με ανθρώπους που δεν θα έχουν πλέον ανωμαλίες, εξαρτίσεις ή νόσους που οφείλονται στο κάπνισμα.

3 Το τσιγαρο και οι διαφημισεισ…
Οι διαφημίσεις μας κατακλύζουν-σε γιγαντοαφίσες, σε περιοδικά, σε εφημερίδες. Ας μην τις αφήσουμε να περάσουν απαρατήρητες. Ας τις μελετήσουμε προσεκτικά και συγχρόνως ας τις αναλύσουμε για να δούμε τις εντυπώσεις που μας αφήνουν. Όχι απλά όμορφα αλλά και γοητευτικά μοντέλα αποπέμπουν είτε νιάτα είτε κύρος, είτε πλούτο, είτε δύναμη, συχνά ανεξαρτησία, αυτοπεποίθηση, χαρά ,αναμελιά, καθώς κινούνται σ΄ένα περιβάλλον εξωπραγματικά ιδανικό. Μας καλούν να μπούμε στον ιδανικό τους κόσμο που τον έχουμε ανάγκη μέσα από το άγχος και τις απογοητεύσεις της πραγματικότητας. Πως μας καλούν; Ας κοιτάξουμε τις διαφημίσεις και ας αναρωτηθούμε τι υποδεικνύουν ως εισιτήριο γι΄αυτόν τον κόσμο.

4 πωσ να το αντιμετωπισουμε
Μέθοδοι διακοπής του καπνίσματος 1. Αυτοκόλλητα νικοτίνης. Εφαρμόζεται το πρωί στο μπράτσο, το μηρό ή το στήθος και αφαιρείται πριν τον ύπνο. Απελευθερώνουν νικοτίνη που απορροφάται από τον οργανισμό μειώνοντας την επιθυμία για κάπνισμα. 2. Βελονισμός .Ενεργοποιεί συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία μετατρέπουν τον οργανισμό του καπνιστή σε παρθένο στη νικοτίνη, με αποτέλεσμα να νιώθει δυσάρεστα κάθε φορά που ανάβει τσιγάρο. Επιπλέον μειώνει την ένταση του συνδρόμου στέρησης και ανακουφίζει από το άγχος που δημιουργείται από τη διακοπή μιας μακροχρόνιας συνήθειας.

5 Μια εικονα χιλιεσ λεξεισ…


Κατέβασμα ppt "Το κάπνισμα σκοτώνει! Σταματήστε το ΤΩΡΑ!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google