Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ξεδιπλόνωντας την ιστορία του καπνού φτάνουμε στο 6000 π.Χ.Το δέντρο του καπνού φύτρωσε πρώτα στην Αμερική.Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό πριπερίπου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ξεδιπλόνωντας την ιστορία του καπνού φτάνουμε στο 6000 π.Χ.Το δέντρο του καπνού φύτρωσε πρώτα στην Αμερική.Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό πριπερίπου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ξεδιπλόνωντας την ιστορία του καπνού φτάνουμε στο 6000 π.Χ.Το δέντρο του καπνού φύτρωσε πρώτα στην Αμερική.Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό πριπερίπου 500 χρόνια πριν τον αλακαλύψει ο Κολόμβος.

3 Η εισαγωγή του στην Ευρώπη έγινε το 1556 μ.Χ όταν έφτασε στη Γαλλία,στην Πορτογαλλία και αργότερα στην Ισπανία.Τον 6ο αιώνα μ.Χ οι Γάλλοι και οι Ισπανοί άρχισαν να καλλιεργούν το καπνό θεωρώντας πως διαθέτοι φαρμακευτικές ιδιότητες.Η καλλιέργειά του εξαπλώθηκε σταδιακά σ'όλες τις χώρες της Ευρώπης, ενώ στα Βαλκάνια έφτασε το 17οαιώνα.

4 Στην Ελλάδα ο καπνός έφτασε το 17ο αιώνα.Το μετέφεραν οι Ισπανοί και Πορτογάλλοι θαλασσοπόροι.Καλλιεργήθηκαν πρώτα στην Ξάνθη και αργότερα στη Μακεδονία.Στην Ξάνθη ακόμη και τώρα ένας μεγάλος αριθμός ατόμων ασχολούνται με τον καπνό,που για χρόνια στήριζε οικονομικά την περιοχή μας με τα καπνομάγαζα που υπήρχαν και στην περιοχή της Δράμας,της Χρυσούπολης και παράλληλα της Καβάλας που ήταν ως κέντρο εμπορίας.

5

6

7

8


Κατέβασμα ppt "Ξεδιπλόνωντας την ιστορία του καπνού φτάνουμε στο 6000 π.Χ.Το δέντρο του καπνού φύτρωσε πρώτα στην Αμερική.Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό πριπερίπου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google