Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαθήτρια : Πατατούκου Μαρία Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Θέμελη Γεωργία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαθήτρια : Πατατούκου Μαρία Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Θέμελη Γεωργία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαθήτρια : Πατατούκου Μαρία Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Θέμελη Γεωργία
γλωσσομαθεια Μαθήτρια : Πατατούκου Μαρία Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Θέμελη Γεωργία

2 Τα οφελη τησ γλωσσομαθειασ
Στη σημερινή εποχή των συνόρων, συνένωσης των κρατών, διεύρυνσης και ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των λαών, η γλωσσομάθεια αναδεικνύεται σε αναπόδραστη ανάγκη. Η γνώση μια δεύτερης ή και τρίτης, πέρα από τη μητρική, γλώσσας είναι πολλά υποσχόμενη και περισσότερο απαιτητή από ποτέ.

3 ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ

4 Η γλωσσομάθεια συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια του ατόμου.
Η μελέτη μιας ξένης γλώσσας δημιουργεί νέους ορίζοντες στον πνευματικό κόσμο του ανθρώπου, αυξάνει τις γνώσεις του, οδηγώντας έτσι σε μια πολύπλευρη και ολοκληρωτική μόρφωση. Επιπλέον, το άτομο έρχεται σε επαφή με νέες ιδέες και πολιτισμούς, διευρύνοντας τους πνευματικούς του ορίζοντες και εμπλουτίζοντας τη σκέψη του.

5 Η γνώση ξένων γλωσσών καθίσταται αναγκαία για το μορφωτικό επίπεδο ενός νέου, καθώς:
Ο γλωσσομαθής έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού. Η γλωσσομάθεια είναι απαραίτητη για οποιονδήποτε θέλει να διακριθεί σε κάποιον επιστημονικό κλάδο ή ακόμα και σε όποιον θέλει να συνθέσει μια επιστημονική εργασία ( πτυχιακή, διατριβή κ. ά.), αφού απαιτείται η αξιοποίηση της διεθνούς βιβλιογραφίας.

6 Η γνώση ξένων γλωσσών θα πρέπει να είναι εφόδιο κάθε νέου προκειμένου να αποκατασταθεί επαγγελματικά και να διευρύνει τις επαγγελματικές του δυνατότητες: Κάθε νέος που φιλοδοξεί να εισέλθει δυναμικά στον επαγγελματικό στίβο οφείλει να γνωρίζει ξένες γλώσσες, καθώς έτσι πολλαπλασιάζει τις επαγγελματικές του προοπτικές, έχοντας τη δυνατότητα να ανελιχθεί στον τομέα της απασχόλησής του. Η γλωσσομάθεια προσφέρει, επίσης, νέες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας μια σειρά επαγγελμάτων, όπως του καθηγητή ξένων γλωσσών, του διερμηνέα, του ξεναγού, του μεταφραστή …

7 Η γλωσσομαθεια ευνοει τη βαθυτερη επικοινωνια μεταξυ των λαων και διαμορφωνει πνευμα οικουμενικησ συνειδησησ Με τη γλωσσομάθεια διευρύνεται η κοινωνικότητα του ανθρώπου και δημιουργούνται σχέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Το άτομο μπορεί να εντρυφήσει στις πτυχές του πολιτισμού άλλων λαών, όπως επίσης και να έχει μια ουσιαστική επαφή με τον τρόπο σκέψης τους και την ευρύτερη κουλτούρα τους. Οι λαοί, γενικότερα, έρχονται σε βαθύτερη επαφή μεταξύ τους, ανταλλάσουν νοοτροπίες, ιδέες και αξίες, ευνοώντας παράλληλα την επικράτηση της παγκόσμιας ειρήνης και την πολιτιστική εξέλιξη.

8 Η γλωσσομάθεια επιδρά ευεργετικά στην ανθρώπινη ψυχολογία:
Η γλωσσομάθεια επιδρά ευεργετικά στην ανθρώπινη ψυχολογία: Τονώνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου και καλλιεργεί τη κριτική του ικανότητα. Διευρύνει τις ψυχαγωγικές επιλογές του, καθώς το άτομο καλείται να απολάυσει άμεσα ποικίλους τρόπους ψυχαγωγίας αλλόγλωσσων χωρών (τραγούδι, λογοτεχνία, κινηματογράφος κλπ.) Η ανάπτυξη του τουρισμού, η εκμηδένιση των αποστάσεων και η παγκοσμιοποίηση καθιστούν τη γλωσσομάθεια απαραίτητη για το σύγχρονο άνθρωπο. Η γλωσσομάθεια συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, επιτρέποντας το άνοιγμα των αγορών και τη δημιουργία μιας παγκόσμιας αγοράς.

9 Ιδιαίτερα για εμάς τους Έλληνες, που είμαστε λίγοι αριθμητικά (δημογραφικό πρόβλημα) και η ελληνική γλώσσα δεν ομιλείται στο εξωτερικό, η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι απαραίτητη.

10 Απο ποια ηλικια ειναι προτιμοτερο να μαθουμε μια ξενη γλωσσα ;

11

12 Η γλωσσομάθεια, λοιπόν, είναι πολλαπλά ωφέλιμη για το σύγχρονο άνθρωπο
Η γλωσσομάθεια, λοιπόν, είναι πολλαπλά ωφέλιμη για το σύγχρονο άνθρωπο. Αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την πνευματική και επαγγελματική εξέλιξή του, καθώς και το μέσον για την καλύτερη επικοινωνία και κατανόηση μεταξύ των λαών. Τέλος, στα πλαίσια του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης, η γλωσσομάθεια καθίσταται πρωταρχική ανάγκη. << Όταν μαθαίνει κανείς μία ξένη γλώσσα, έχει την ευκαιρία να μάθει καλύτερα τη μητρική του γλώσσα. >> Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Johann Wolfgang Goethe )

13 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Μαθήτρια : Πατατούκου Μαρία Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Θέμελη Γεωργία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google