Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 ο ΕΠΑ.Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΜΗΜΑ : Α1 «Oι διατροφικές συνήθειες των εφήβων του 1ου ΕΠΑ.Λ Αγ. Παρασκευής»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 ο ΕΠΑ.Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΜΗΜΑ : Α1 «Oι διατροφικές συνήθειες των εφήβων του 1ου ΕΠΑ.Λ Αγ. Παρασκευής»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 ο ΕΠΑ.Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΜΗΜΑ : Α1 «Oι διατροφικές συνήθειες των εφήβων του 1ου ΕΠΑ.Λ Αγ. Παρασκευής»

2 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η Μεσογειακή Διατροφή αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές διατροφές. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν διεξαχθεί η Μεσογειακή Διατροφή, χαρακτηρίζεται από τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Κρήτης και της Νότιας Ιταλίας. Επιπλέον, έχει ευεργετικές ικανότητες καθώς έχει διαπιστωθεί ότι προφυλάσσει από ασθένειες όπως καρκίνος κ. α.

3 Η παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή ορίστηκε με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά : Άφθονες φυτικές ίνες ( φρούτα, λαχανικά, ψωμί / δημητριακά, πατάτες όσπρια, καρποί ). Ελάχιστα επεξεργασμένα προϊόντα.( γλυκά,fast food κ. λπ.) Γαλακτοκομικά προϊόντα ( κυρίως τυρί και γιαούρτι ) καθημερινά σε μικρές έως μέτριες ποσότητες.

4 Ψάρια και πουλερικά σε μικρές έως μέτριες ποσότητες. Κόκκινο κρέας 2 φορές το μήνα. Ελαιόλαδο ως κύρια πηγή λιπαρών που περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

5 ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

6 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ Τέλος, έρευνες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός Μεσογειακής Διατροφής και άσκησης, οδηγεί τα άτομα σε αύξηση του χρόνου ζωής τους. Ειδικότερα, η αποχή από το κάπνισμα και η διατήρηση του σωματικού βάρους προσθέτουν έως και 15 χρόνια στις γυναίκες και 8 χρόνια στους άνδρες.

7 ΠΗΓΕΣ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B 5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE_%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF %81%CE%BF%CF%86%CE%AE http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B 5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE_%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF %81%CE%BF%CF%86%CE%AE https://www.google.gr/#q=%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B 5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF %81%CE%BF%CF%86%CE%B7 https://www.google.gr/#q=%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B 5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF %81%CE%BF%CF%86%CE%B7 http://www.tovima.gr/science/medicine- biology/article/?aid=413958https://www.google.gr/search?q=%CE%BA%CF%81% CE%B7%CF%84%CE%B7&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=5XBGU8vEI- aq7QaLjYGoAg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=643#q=%CF%80%CF% 85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B1+%CE%BC%CE%B5%C F%83%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82+% CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE%CF%82&t bm=isch http://www.tovima.gr/science/medicine- biology/article/?aid=413958

8 Γενετικά Μεταλλαγμένες Τροφές

9 Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα ονομάζονται τα τρόφιμα που παράγονται από γενετικά τροποιημένους οργανισμούς. τρόφιμα γενετικά τροποιημένους οργανισμούς o ι άνθρωποι τροποποιούν οργανισμούς που παράγουν τρόφιμα, είναι η εκλεκτική αναπαραγωγή, οι γενετικές βελτίωσεις στη γεωργία και την κτηνοτροφία, καθώς και η σωματοκλωνική παραλλαγή. εκλεκτική αναπαραγωγή γεωργία κτηνοτροφία σωματοκλωνική παραλλαγή T ι είναι η Γενετικά Μεταλλαγμένες Τροφές ;

10 Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα εισήλθαν στην αγορά για πρώτη φορά το 1996. Ζωικά προϊόντα έχουν επίσης αναπτυχθεί, αν και κανένα από αυτά δεν κυκλοφορεί προς το παρόν στην αγορά. Πότε εισήλθαν για πρώτη φορά στην αγορά ;

11 E ξασφαλίστηκε η βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων, καθώς αυξήθηκαν οι ευεργετικές ιδιότητες τους για τον άνθρωπο.. Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί συμβάλλουν, επίσης, στην κατασκευή θεραπευτικών ουσιών, όπως αντισωμάτων που οδηγούν στην ανοσία πολλών ασθενειών. Σκοπός - πλεονεκτήματα

12 Σε ζωικούς οργανισμούς Με την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών έχει παρατηρηθεί η εμφάνιση συχνών αλλεργικών κρίσεων, σε άτομα που είναι επιρρεπή σε συγκεκριμένεςαλλεργίες. κατανάλωσηαλλεργίες Ασυνήθιστα υψηλή θνησιμότητα και καθυστέρηση ανάπτυξης βρέθηκε να παρουσιάζουν απόγονοι θηλυκών ποντικών - πειραματόζωων τρεφόμενα με γενετικά τροποποιημένη σόγια. Κίνδυνοι γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

13 Σε ζωικούς οργανισμούς

14 Στο περιβάλλον Έρευνες δείχνουν ότι, η γύρη από ένα μεταλλαγμένο καλαμπόκι σκότωνε κατά χιλιάδες ένα είδος πεταλούδας. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι διαταράσσεται η ισορροπία του περιβάλλοντος και συνεπώς επηρεάζονται οι τροφικές αλυσίδες.

15 Στο περιβάλλον

16 Πώς φτάνουν τα μεταλλαγμένα στο πιάτο μας; Από το 1996 που ξεκίνησε η μαζική εισαγωγή μεταλλαγμένων στην Ευρώπη, η αντίδραση των καταναλωτών κατάφερε να εμποδίσει τα σχέδια των εταιρειών που ήθελαν να κατακλύσουν την αγορά με μεταλλαγμένα προϊόντα. Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα έχουν μπει πια στη ζωή μας και τρυπώνουν στη διατροφή μας.

17

18 Τέσσερα είναι τα βασικά είδη που υπόκεινται γενετικές μεταλλάξεις : 1.το καλαμπόκι, 2. η σόγια, 3.η ελαιοκράμβη ( φυτό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ραφινέλαιων ) και 4. η πατάτα.

19 Ποιοι προωθούν τα « μεταλλαγμένα »; Τα προωθούν πολυεθνικές εταιρείες, κυρίως αμερικάνικες (Monsando..), όπως και ευρωπαϊκές (Bayer..) και άλλων χωρών που παράγουν « γενετικά τροποποιημένο » πολλαπλασιαστικό υλικό, το οποίο κατοχυρώνουν με « πατέντες » και το διαθέτουν σε παραγωγούς με συμβόλαια, επιδιώκοντας το μέγιστο κέρδος.

20 Αλεξανδρος Γκικοπουλος Λουκάς Καμπουράκης Δανάη Αντωνοπούλου Πηγές : www.Google.comwww.Google.com http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE% B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CF%84%CF%81% CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7 %CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1_%CF%84%CF%81%CF %8C%CF%86%CE%B9%CE%BC%CE%B1 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE% B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CF%84%CF%81% CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7 %CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1_%CF%84%CF%81%CF %8C%CF%86%CE%B9%CE%BC%CE%B1 Video Youtube : http://www.youtube.com/watch?v=w6qtk8iXzHM http://www.youtube.com/watch?v=w6qtk8iXzHM E υχαριστώ για το χρόνο σας ΟΜΑΔΑ Δ ’ A’1

21 Fast foods

22

23

24

25 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Ερευνητική Εργασία Ερωτηματολόγιο

26 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Ερευνητική Εργασία Ερωτηματολόγιο

27 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Ερευνητική Εργασία Ερωτηματολόγιο

28 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Ερευνητική Εργασία Ερωτηματολόγιο

29 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου

30 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Το 62% έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος και το 38% είναι μη φυσιολογικοί.

31 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου. Δείκτης Μάζας Σώματος=Σωματικό βάρος/Υψος 2 (σε μέτρα) Αν ο αριθμός είναι μικρότερος του 20, τότε είσαστε λιποβαρείς. Έχετε δηλαδή λιγότερα κιλά και πρέπει να πάρετε βάρος. Αν ο αριθμός κυμαίνεται ανάμεσα στο 20 και στο 25, τότε είστε φυσιολογικοί. Δεν χρειάζεται ούτε να χάσετε ούτε να βάλετε βάρος. Το αποτέλεσμα είναι μεταξύ του 25 και του 30? Είστε υπέρβαροι: σταματήστε το πολύ φαγητό, γιατί... δεν πάτε καλά. Αν ο αριθμός είναι μεταξύ του 30 και του 40, είστε παχύσαρκοι: χρειάζεστε εντατική δίαιτα! Αν τέλος, ο δείκτης ξεπεράσει το 40, τότε είστε παθολογικά παχύσαρκοι και χρειάζεστε την ιατρική βοήθεια για να φέρετε το βάρος σας στα κανονικά επίπεδα.

32 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου

33 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου συμπ : Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων γυμνάζεται πολύ συχνά

34 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου

35 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου

36 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου συμπ : Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι τρώνε πολύ συχνά φυτικές ίνες ( Δημητριακά )

37 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου συμπ : Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι τρώνε πολύ συχνά κόκκινο κρέας

38 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου συμπ : Το 60% δηλώνει ότι καταναλώνει πολύ συχνά ψάρια ενώ το υπόλοιπο 40% σπάνια

39 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου συμπ : Το μεγαλύτερο δηλώνει ότι καταναλώνει στη διατροφή του πολύ συχνά φρούτα και λαχανικά

40 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου συμπ : Το μεγαλύτερο ποσοστό δηλώνει ότι καταναλώνει στη διατροφή του πολύ συχνά γλυκά

41 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου συμπ : Το μεγαλύτερο ποσοστό δηλώνει ότι καταναλώνει στη διατροφή γαλακτοκομικά προϊόντα με μεγάλη συχνότητα.

42 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου συμπ : Οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα δεν βοηθούν τον οργανισμό μας.

43 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Συμπερ : Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων προτιμά από έτοιμο φαγητό το σουβλάκι και έπειτα την πίτσα

44 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Συμπερ : Περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι υπάρχουν κίνδυνοι από τη κατανάλωση των γενετικών τροποποιημένων τροφίμων.

45 1 ο ΕΠΑ. Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Α 1 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013 – 2014 Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Συμπερ : Περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι υπάρχουν συνέπειες προς το περιβάλλον από τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.


Κατέβασμα ppt "1 ο ΕΠΑ.Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΜΗΜΑ : Α1 «Oι διατροφικές συνήθειες των εφήβων του 1ου ΕΠΑ.Λ Αγ. Παρασκευής»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google