Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διδασκαλείο Δ.Ε. ¨Αλέξανδρος Δελμούζος¨ Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διδασκαλείο Δ.Ε. ¨Αλέξανδρος Δελμούζος¨ Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διδασκαλείο Δ.Ε. ¨Αλέξανδρος Δελμούζος¨ Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου

2 Ίδρυση & Λειτουργία 2000-2012 Το Διδασκαλείο «Αλέξανδρος Δελμούζος» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου ιδρύθηκε το 2000 (Φ.Ε.Κ. 191/4-9-2000) Η λειτουργία του ξεκίνησε το ακ. έτος 2001-2002 με την εισαγωγή μετεκπαιδευόμενων εκπαιδευτικών στην κατεύθυνση της Γενικής Αγωγής. Από το ακ. έτος ( 2002-2003) άρχισε και η λειτουργία κατεύθυνσης Ειδικής Αγωγής Με τη λήξη του ακ. έτους 2011-12 το Διδασκαλείο (όπως και όλα τα Διδασκαλεία της χώρας) έπαυσε τη λειτουργία του με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας

3 Διοίκηση Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος (Δ.Ε.Π. του Π.Τ.Δ.Ε.) Πρόεδρος (Δ.Ε.Π. του Π.Τ.Δ.Ε.) Δύο Αντιπρόεδροι (Δ.Ε.Π. του Π.Τ.Δ.Ε.) Δύο Αντιπρόεδροι (Δ.Ε.Π. του Π.Τ.Δ.Ε.) Ένας εκπρόσωπος των συμβασιούχων διδασκόντων Ένας εκπρόσωπος των συμβασιούχων διδασκόντων Ένας εκπρόσωπος των μετεκπαιδευομένων εκπαιδευτικών Ένας εκπρόσωπος των μετεκπαιδευομένων εκπαιδευτικών (Αρμόδιο όργανο για θέματα Διδασκαλείου ήταν η Γ.Σ.Ε.Σ. του οικείου τμήματος)

4 Υποδομές Κτήριο της παλαιάς Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου, στο κέντρο της πόλης. Κτήριο της παλαιάς Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου, στο κέντρο της πόλης. Δύο αίθουσες διδασκαλίας και ένα εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Δύο αίθουσες διδασκαλίας και ένα εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Για άλλες εργαστηριακές ασκήσεις παραχωρούνταν τα εργαστήρια του Π.Τ.Δ.Ε. Για άλλες εργαστηριακές ασκήσεις παραχωρούνταν τα εργαστήρια του Π.Τ.Δ.Ε.

5 Προϋπόθεση & Τρόπος Εισαγωγής Πενταετής – τουλάχιστον – προϋπηρεσία στη Δημόσια Εκπαίδευση Επιτυχής συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με το Νόμο 2327/95

6 Πρόγραμμα & Τίτλος Σπουδών Τέσσερα ( 4 ) εξάμηνα σπουδών. Συμπεριελάμβανε 6 υποχρεωτικά εξαμηνιαία μαθήματα (διαφορετικά ανά κατεύθυνση) τα οποία διδάσκονταν σε εβδομαδιαία βάση και είχαν τρίωρη διάρκεια. Πρακτικές ασκήσεις Εργαστηριακή επιμόρφωση Συγγραφή διπλωματικής εργασίας και υποστήριξή της, Παρακολούθηση και διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων και συνεδρίων, εκπαιδευτικές εκδρομές και δράσεις. Η φοίτησή και η παρουσία ήταν ( βάσει νόμου) υποχρεωτική και ο/η μετεκπαιδευόμενος/η εκπαιδευτικός ελάμβανε εκπαιδευτική άδεια μετ’ αποδοχών για το σύνολο της φοίτησής του/της. Με την επιτυχή παρακολούθηση και εξέταση των προβλεπομένων μαθημάτων οι εκπαιδευτικοί ελάμβαναν Δίπλωμα Διετούς Μετεκπαίδευσης.

7 Γνωστικά Αντικείμενα Διδάχτηκαν συνολικά 155 γνωστικά αντικείμενα (87 στην κατεύθυνση Ειδικής Αγωγής και 68 στην κατεύθυνση Γενικής Αγωγής).

8 Διδάσκοντες Δίδαξαν συνολικά 124 διδάσκοντες και διδάσκουσες (Μέλη Δ.Ε.Π. του Π.Τ.Δ.Ε., Δ.Ε.Π. άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλη Δ.Ε.Π. άλλων πανεπιστημίων, Διδάκτορες και ειδικοί επιστήμονες)

9 Απόφοιτοι Κατεύθυνση Γενικής Αγωγής: αποφοίτησαν συνολικά 270 μετεκπαιδευόμενοι δάσκαλοι και δασκάλες. Κατεύθυνση Ειδικής Αγωγής: αποφοίτησαν συνολικά 211 μετεκπαιδευόμενοι δάσκαλοι και δασκάλες


Κατέβασμα ppt "Διδασκαλείο Δ.Ε. ¨Αλέξανδρος Δελμούζος¨ Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google