Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Είναι ένας βραχώδης λόφος ύψους 70 μ. από το επίπεδο της πόλης της Αθήνας.  Από τον 6 ο αι. π.Χ. άρχισαν να χτίζονται πάνω σ΄ αυτόν τα ιερά των.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Είναι ένας βραχώδης λόφος ύψους 70 μ. από το επίπεδο της πόλης της Αθήνας.  Από τον 6 ο αι. π.Χ. άρχισαν να χτίζονται πάνω σ΄ αυτόν τα ιερά των."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3

4  Είναι ένας βραχώδης λόφος ύψους 70 μ. από το επίπεδο της πόλης της Αθήνας.  Από τον 6 ο αι. π.Χ. άρχισαν να χτίζονται πάνω σ΄ αυτόν τα ιερά των Αθηναίων.  Ο ναός της Αθηνάς Νίκης χτίστηκε το 427 π.Χ.

5 Είναι ένας ολομάρμαρος ναός προς τιμή της Αθηνάς. Άρχισε να κτίζεται το 447 π.Χ

6 Είναι το ψηλότερο σημείο μιας πόλης που κατά την αρχαιότητα το οχύρωναν με τείχη. Σε λόφο έχτιζαν τις πόλεις τους. Στην κορυφή του λόφου έχτιζαν το παλάτι του βασιλιά τους. Γύρω από αυτό έχτιζαν ένα ισχυρό τοίχος. Στις πλαγιές του λόφου έχτιζαν τα σπίτια τους. Όταν ερχόταν κάποιος εχθρός ανέβαιναν στην κορυφή του λόφου και κλείνονταν στα τείχη. Το παλάτι με το τείχος του ήταν η ΑΚΡΟΠΟΛΗ.

7 Με το πέρασμα των χρόνων άρχιζαν να χτίζουν δεύτερο τείχος γύρω από τα σπίτια τους. Καθώς περνούσαν τα χρόνια σταμάτησαν να κτίζουν τα ανάκτορα του βασιλιά στην ακροπολη και εκεί έκτιζαν τους ναούς των θεών τους. Εκέι συγκεντρώνονταν όλοι για να αποδώσουν τιμές στους θεούς τους. Έτσι η ακρόπολη απέκτησε λατρευτικό χαρακτήρα.

8

9

10

11 Τα περισσότερα βασίλεια έγιναν μεγάλες πόλεις. Οι περισσότερες πόλεις ήταν παράλιες. Κάθε βασίλειο είχε το δικό του βασιλιά. To κάθε βασίλειο ήταν ανεξάρτητο. Ο βασιλιάς:  διοικούσε την πόλη και το στρατό,  έπαιρνε σοβαρές αποφάσεις,  ήταν αρχιερέας.

12

13


Κατέβασμα ppt " Είναι ένας βραχώδης λόφος ύψους 70 μ. από το επίπεδο της πόλης της Αθήνας.  Από τον 6 ο αι. π.Χ. άρχισαν να χτίζονται πάνω σ΄ αυτόν τα ιερά των."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google