Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ Μυκηναϊκός πολιτισμός Η θρησκεία και η γραφή των Μυκηναίων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ Μυκηναϊκός πολιτισμός Η θρησκεία και η γραφή των Μυκηναίων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ Μυκηναϊκός πολιτισμός Η θρησκεία και η γραφή των Μυκηναίων

2 Οι Μυκηναίοι λάτρευαν τη Μεγάλη θεά και πολλούς από τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου: τον Δία, την Ήρα, την Αθηνά, τον Ποσειδώνα. Τους λάτρευαν μέσα σε μικρούς ναούς ή σε ιερά άλση. Τους πρόσφεραν φρούτα, σπόρους, γάλα, μέλι και θυσίαζαν στο βωμό μικρά ζώα για να τους ευχαριστήσουν.

3 Οι Μυκηναίοι πίστευαν ότι οι νεκροί ζουν μετά το θάνατό τους. Έκτιζαν μέσα στις πλαγιές των λόφων θολωτούς τάφους και εκεί τοποθετούσαν τους βασιλικούς νεκρούς. Σκέπαζαν τα πρόσωπα των νεκρών με χρυσές προσωπίδες Μέσα στους τάφους έβαζαν τα προσωπικά αντικείμενα των νεκρών, τα κτερίσματα. Αυτά ήταν αγγεία, κοσμήματα, όπλα κ.α.

4 Οι Μυκηναίοι μιλούσαν ελληνικά. Δημιούργησαν ένα είδος γραφής που ονομάστηκε Γραμμική Β’ Έγραφαν με ένα μυτερό ξυλαράκι πάνω σε πλάκες φτιαγμένες από μαλακό πηλό. Οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να διαβάσουν τα γράμματα της Γραμμικής Β’ και έτσι σήμερα γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τη ζωή τους μέσα από τα κείμενα τους.


Κατέβασμα ppt "Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ Μυκηναϊκός πολιτισμός Η θρησκεία και η γραφή των Μυκηναίων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google