Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο κίονας με της χορεύτριες Θεοδώρα Μπάφα. Ο κίονας με τις χορεύτριες (τι είναι; ) Ο κίονας με τις χορεύτριες είναι ανάθημα (αφιέρωμα) των Αθηναίων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο κίονας με της χορεύτριες Θεοδώρα Μπάφα. Ο κίονας με τις χορεύτριες (τι είναι; ) Ο κίονας με τις χορεύτριες είναι ανάθημα (αφιέρωμα) των Αθηναίων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο κίονας με της χορεύτριες Θεοδώρα Μπάφα

2 Ο κίονας με τις χορεύτριες (τι είναι; ) Ο κίονας με τις χορεύτριες είναι ανάθημα (αφιέρωμα) των Αθηναίων.

3 Ο κίονας με τις χορεύτριες (πού στήθηκε;) Ο κίονας με τις χορεύτριες στήθηκε στην περιοχή ανατολικά του ναού του Απόλλωνα.

4 Ο κίονας με τις χορεύτριες (πότε στήθηκε;) Ο κίονας με τις χορεύτριες στήθηκε στο δεύτερο μισό του 4 ου αιώνα π.Χ. (330-325).

5 Ο κίονας με τις χορεύτριες (πώς είναι; ) Ο κίονας με τις χορεύτριες αποτελείται από ένα κίονα που είναι σαν βλαστός φυτού με φύλλα άκανθας. Στην κορυφή είναι 3 νεαρές κοπέλες που φορούν κοντό χιτώνα και στο κεφάλι καπέλο στο σχήμα καλαθιού. Με το αριστερό χέρι κρατάν την άκρη του ρούχου. Το δεξί χέρι είναι ψηλά & κρατούσαν κάτι. Είναι 13μ. ύψος φύλλα άκανθας

6 Ο κίονας με τις χορεύτριες (ποιες είναι; ) Αρχικά νομίζανε ότι ήτανε χορεύτριες, οι Θυιάδες = Μαινάδες της περιοχής δηλαδή οι ακόλουθοι του Διονύσου. Σήμερα ξέρουμε ότι είναι οι 3 κόρες του Κέκροπα που κρατούσαν τον ιερό τρίποδα του Απόλλωνα, που είχε πάνω του τον ομφαλό (σε μικρό μέγεθος)

7 Ο κίονας με της χορεύτριες Θεοδώρα Μπάφα


Κατέβασμα ppt "Ο κίονας με της χορεύτριες Θεοδώρα Μπάφα. Ο κίονας με τις χορεύτριες (τι είναι; ) Ο κίονας με τις χορεύτριες είναι ανάθημα (αφιέρωμα) των Αθηναίων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google