Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι κυριότερες φάσεις του πολέμου Βασικά σημεία του μαθήματος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι κυριότερες φάσεις του πολέμου Βασικά σημεία του μαθήματος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι κυριότερες φάσεις του πολέμου Βασικά σημεία του μαθήματος

2 Ο πόλεμος ξεκινάει… Ο στρατός των Πελοποννησίων εισβάλλει στην Αττική και προκαλεί καταστροφές. Οι Αθηναίοι με τη σειρά τους λεηλατούν με το στόλο τους τα παράλια της Λακωνίας. Ο άμαχος πληθυσμός της Αττικής μαζί με τον Περικλή κλείνεται στα Μακρά τείχη για να προστατευθεί. Το δεύτερο χρόνο του πολέμου ξεσπά ο λοιμός (αρρώστια) και πεθαίνουν πολλοί ανάμεσά τους και ο Περικλής.

3 Μια μικρή παύση… ειρήνης… Και ενώ ο πόλεμος απλωνόταν, πολλοί είχαν κουραστεί και επιθυμούσαν να σταματήσει ο πόλεμος. Η ειρήνη τελικά έγινε με τον αγώνα του στρατηγού Νικία (Νικίεια ειρήνη). Όμως η ειρήνη δεν κράτησε πολύ…

4 Ο πόλεμος ξαναρχίζει… Ο Αθηναίος στρατηγός Αλκιβιάδης παρασέρνει τους Αθηναίους σε μια εκστρατεία ενάντια στις Συρακούσες της Σικελίας με σκοπό το εμπόριο του Ιονίου πελάγους. Σε αυτή όμως τη ναυμαχία οι Αθηναίοι χάνουν.

5 … και συνεχίζει… Οι Σπαρτιάτες -που πεισμώνουν όλο και περισσότερο- ζητούν βοήθεια οικονομική από τους Πέρσες με σκοπό να ενισχύσουν τη ναυτική τους δύναμη. Έτσι, Αθηναίοι και Σπαρτιάτες πολεμούν τώρα στη θάλασσα πρώτα στις Αργινούσες και μετά στους Αιγός ποταμούς. Νικητές βγαίνουν οι Σπαρτιάτες.

6 Το τέλος του πολέμου Οι Αθηναίοι αναγκάζονται να υπογράψουν ειρήνη με βαριούς όρους γι’ αυτούς. Τα αποτελέσματα του πολέμου ήταν τραγικά.


Κατέβασμα ppt "Οι κυριότερες φάσεις του πολέμου Βασικά σημεία του μαθήματος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google