Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!
Η εργασία αυτή θα μας μιλήσει για το πόσο σημαντικό είναι το μπρόκολο και γιατί πρέπει αυτό το λαχανικό να περιλαμβάνεται στις διατροφικές μας συνήθειες!!!

2 Λίγα λόγια για αυτό Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που ανήκει στην οικογένεια των Κραμβοειδών και επίσης είναι ένα είδος λάχανου καθώς προϋπήρχε από το άγριο λάχανο. Η καταγωγή του είναι από την Ιταλία όπου εκεί είναι ιδιαίτερα αγαπητό. Το λαχανικό αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς εφόσον είναι πλούσιο σε Πρωτεΐνες, Βιταμίνες , Φώσφορο, Μαγνήσιο , Υδατάνθρακες και Σίδηρο.

3 Η παραγωγή του Μπρόκολου
Τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για αυτό είναι: για την καλλιέργειά του για την συγκομιδή του για την εκτροφή του σε ζωικό οργανισμό. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!!!

4 Η καλλιέργειά του! Η καλλιέργεια αυτού του λαχανικού είναι πολύπλοκη γιατί συνήθως η σπορά γίνεται στα μέσα του καλοκαιριού. Η καλλιέργειά του παρατηρείται συνήθως σε Εύκρατες και ψυχρές περιοχές αφού χρειάζεται πολύ υγρασία και άφθονο πότισμα, επίσης αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό το λαχανικό καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά από τους Ρωμαίους στις αρχές του 16ου αιώνα και αργότερα στους Άγγλους.

5 Η συγκομιδή του! Η συγκομιδή του μπρόκολου γίνεται ημέρες μετά την καλλιέργειά του ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που ευδοκιμούν (χαμηλές θερμοκρασίες βαθμούς.) Εάν ξεπεράσει τους 26 βαθμούς θα καταστραφεί και δεν θα μπορεί να γίνει φαγώσιμο.

6 Η εκτροφή του σε ζωικούς οργανισμούς
Η εκτροφή του μπρόκολου σε άλλους ζωικούς οργανισμούς είναι πολύ σημαντική διότι τα μπρόκολα είναι μια βασική διατροφική συνήθεια για τα σαλιγκάρια καθώς και τα μαρούλια.

7 Ο Τρόπος Κατανάλωσής του!
Η κατανάλωσή του γίνεται με πολλούς αλλά και διάφορους τρόπους για παράδειγμα το βραστό μπρόκολο που δίνει όλα τα θρεπτικά και σημαντικά για τον άνθρωπο ιχνοστοιχεία του. Πιο αγαπητό είναι το μπρόκολο Ογκρατέν που περιέχει και άλλα συστατικά εκτός του μπρόκολου παρόμοιο είναι και το κουνουπίδι.

8 Συνταγή παρασκευής του!
Μπρόκολο Ογκρατέν Υλικά 1 κιλό μπρόκολο 1 δόση μπεσαμέλ 250γρ. μπέικον 2 πατάτες 250γρ. κίτρινο τυρί γκούντα 2 κρεμμυδάκια πράσινα Εκτέλεση Βράζουμε το μπρόκολο. Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζουμε μια στρώση στο ταψί. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Σωτάρουμε με το μπρόκολο και τα κίτρινα τυριά το μπέικον με το κρεμμυδάκι και στη συνέχεια το ανακατεύουμε. Απλώνουμε στρώση μπεσαμέλ στρώση μπέικον και τελειώνουμε με μπεσαμέλ, ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ. Περίπου 45 λεπτά.

9 Συντήρηση… Η συντήρησή του γίνεται σε παγωμένους χώρους όπου το προϊόν (το μπρόκολο) διατηρείται χωρίς να χάνει τις διατροφικές του αξίες. Τέτοιοι χώροι σήμερα είναι τα ψυγεία, κατάψυξη

10 Χρόνος κατανάλωσής του
Ο Χρόνος κατανάλωσής του γίνεται αλλά και παρατηρείται όλο τον χρόνο (χάρης τα θερμοκήπια) γιατί οι άνθρωποι το θέλουν για αυτά που τους προσφέρει ώστε να μπορούν πάντα να διατηρούνται υγιείς . Αυτό βέβαια ισχύει και για τους λάτρες του Μπρόκολου!

11 Λόγος κατανάλωσης Ο λόγος που κάποιος επιθυμεί να καταναλώσει αυτό το προϊόν είναι για λόγους υγείας εφόσον το μπρόκολο είναι αντικαρκινικό ,όσοι θέλουν να έχουν καλή σωματική ευεξία και υγεία και όσοι θέλουν να έχουν μακροχρόνια ζωή.

12 Ήθη και Έθιμα σχετικά με το Μπρόκολο
Στην Ζάκυνθο την Παραμονή των Χριστουγέννων αφού κόψουν την κουλούρα και βρουν το ίβρεμα (δηλαδή το φλουρί) ύστερα τρώνε την κουλούρα , βραστό μπρόκολο με λεμόνι και ελιές.

13 Εσείς το καταναλώνετε;
Εγώ ως προϊόν το καταναλώνω αρκετά γιατί πιστεύω ότι μας βοηθά πολύ στην σωματική μας κατάσταση και για τους λόγους που προαναφέραμε , επίσης είναι πολύ γευστικό και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνουμε ακόμα γευστικότερο ( φτιάχνοντάς το με διάφορες συνταγές.)

14 Στοιχεία Βιβλιογραφίας!
Διαδίκτυο Πηγές:

15 Ελπίζουμε μετά από αυτήν την εργασία να βάλετε στην ζωή σας το Μπρόκολο. ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google