Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας

2 ΑΣΚΗΣΗ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ -Άσκηση είναι κάθε κίνηση του σώματος και φυσική δραστηριότητα του ανθρώπου στην οποία συμμετέχουν κυρίως μεγάλες μυϊκές ομάδες. Επιδιώκει τη βελτίωση της υγείας. -Αθλητισμός είναι κάθε αυστηρά δομημένη φυσική δραστηριότητα, με αυστηρούς κανόνες, υψηλό ανταγωνισμό, εξειδίκευση με βασικό σκοπό την μεγιστοποίηση της απόδοσης

3 Γιατί να μην ασκούμαστε;
έλλειψη ελεύθερου χρόνου δε μας αρέσει δεν το κάνουν οι φίλοι μου δεν τα καταφέρνω έχω καλή φυσική κατάσταση, γιατί να γυμνάζομαι συνέχεια; είναι πολύ κουραστικό δε μου χρειάζεται

4 Οφέλη της άσκησης στην υγεία
Υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους φυσικής, πνευματικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλά η απουσία ασθενειών και αναπηριών.

5 Στόχοι της παγκόσμιας οργάνωσης υγείας
Αύξηση σε όλο τον κόσμο συμπεριφορών που προάγουν την υγεία, όπως η ισορροπημένη διατροφή, η αποχή από το κάπνισμα, η κατάλληλη σωματική άσκηση και η αντιμετώπιση του στρες. Αύξηση τουλάχιστον κατά 20% του αριθμού των ενηλίκων που συμμετέχουν σε έντονες φυσικές δραστηριότητες, που προάγουν την ανάπτυξη της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και γίνονται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

6 Καλή φυσική κατάσταση Είναι η ικανότητα των ανθρώπων να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος.

7 Αερόβια άσκηση και υγεία
Αερόβια άσκηση είναι κάθε μορφή άσκησης χαμηλής έντασης και μεγάλης διάρκειας, κατά την οποία ασκούνται μεγάλες μυϊκές ομάδες. Όταν γίνεται συστηματικά ενδυναμώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και αναπτύσσει την αντοχή.

8 Αερόβια διαδικασία και αερόβιες μεταβολές
Καρδιά Πνεύμονες Μύες Αίμα

9 Καλή φυσική κατάσταση Δύναμη Αντοχή Ευλυγισία ή ευκαμψία Ταχύτητα
Νευρομυϊκός συντονισμός Σύνθεση σώματος ή ποσοστό άλιπης σωματικής μάζας

10 Παράγοντες που επηρεάζουν την καλή φυσική κατάσταση
Ηλικία Άσκηση Διατροφή Φύλο Κινητική δυσκολία Ασθένεια και κόπωση Κατασκευή σώματος Λήψη βλαβερών ουσιών

11 Άσκηση και κάπνισμα Το κάπνισμα δε σημαίνει ωριμότητα, «μαγκιά», άνεση μπροστά στους φίλους. Τι αξίζει να μιμείται κανείς; Η άσκηση θωρακίζει τον οργανισμό. Όσο πιο πολύ ασκούνται, οι έφηβοι κυρίως, τόσο λιγότερο καπνίζουν.

12 Άσκηση και ευεξία Η άσκηση συντελεί στην ψυχολογική ισορροπία και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Όταν ασκούμαστε νιώθουμε χαρά, διαύγεια, σταθερή θετική διάθεση, πνευματική ετοιμότητα, ευτυχία, αποτελεσματικότητα, αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά και γενικά ευχαρίστηση.

13 Άσκηση και παχυσαρκία Παχυσαρκία είναι η κατάσταση στην οποία το αποθηκευμένο σωματικό λίπος υπερβαίνει τα φυσιολογικά όρια σε ένα άτομο. Προκαλεί πολλές και διάφορες ασθένειες… Και το μικρότερο του φυσιολογικού ποσοστό λίπους προκαλεί προβλήματα…

14 Δείκτης μάζας σώματος ΔΜΣ=Βάρος (kg) / Ύψος (m)²
Ο ευκολότερος και πιο αξιόπιστος δείκτης της σωματοδομής ενός ατόμου. Δείχνει την ποσοστιαία κατανομή λίπους στο σώμα του. ΔΜΣ<18, αδύνατο 18<ΔΜΣ>25, φυσιολογικό 26<ΔΜΣ>30, υπέρβαρο ΔΜΣ>31, παχύσαρκο

15 Θερμίδες Το μυστικό για τη διατήρηση του βάρους ενός ατόμου, είναι η διατήρηση του θερμιδικού ισοζυγίου, δηλαδή ο αριθμός των θερμίδων που παίρνουμε πλην αυτών που καταναλώνουμε…Αυτό το ισοζύγιο πρέπει να είναι κοντά στο 0. Αν παίρνουμε πιο πολλές, θα παχύνουμε (θετικό), ενώ αν καταναλώνουμε πιο πολλές θα αδυνατίσουμε (αρνητικό ισοζύγιο)

16 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ (Διατροφική πρόσληψη _ (Χρήση συστατικού
(Διατροφική πρόσληψη _ (Χρήση συστατικού συστατικού) από τον οργανισμό) = (Αποθεματικό του οργανισμού στο συστατικό)

17 Παιδική παχυσαρκία Μεγάλο πρόβλημα στις αναπτυγμένες κοινωνίες- η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!! Παράγοντες: πολλή ζάχαρη, μη ισορροπημένη διατροφή, junk food, έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google