Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το αθλητικό ιδεώδες και η εμπορευματοποίησή του Ερευνητική εργασία Β1 3 ο ΓΕ.Λ. Παλαιού Φαλήρου 2013-14.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το αθλητικό ιδεώδες και η εμπορευματοποίησή του Ερευνητική εργασία Β1 3 ο ΓΕ.Λ. Παλαιού Φαλήρου 2013-14."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το αθλητικό ιδεώδες και η εμπορευματοποίησή του Ερευνητική εργασία Β1 3 ο ΓΕ.Λ. Παλαιού Φαλήρου 2013-14

2 «ΟΙ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΔΕΣ» Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΡΩΜΗ ΚΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΣ ΓΚΟΥΛΟΥΜΙΑΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

3

4

5

6 Αθλητισμός στην αρχαιότητα Ελλάδα Ρώμη Χρησιμοποιούνταν ως μέσο διασκέδασης των πλουσίων Ολυμπιακοί Αγώνες Ευγενής άμιλλα Κίνα Ξεκίνησε ως στρατιωτική άσκηση

7 DREAM TEAM Ελευθερία Βλάχου Φώτης Γρηγορόπουλος Βασίλης Δήμητσας Δανάη Δερέμπεη Κέλλυ Αλεξάλη

8 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο, ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση, ως επίδοση σε αθλητικούς αγώνες.

9 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ

10 ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ Τα αναβολικά συμπληρώματα παραμένουν δημοφιλή, παρά τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση τους.

11 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ

12 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ Η ενασχόληση του νεαρού αθλητή με τον πρωταθλητισμό σε μικρή ηλικία, είναι πιθανόν να συμβαίνει σε βάρος άλλων στοιχείων της καθημερινότητας, όπως το σχολείο, οι κοινωνικές του επαφές ή η ανάπτυξη της προσωπικότητάς του

13 Άτσου Δήμητρα Βασιλοπούλου Εύα Δημακουλέα Λήδα Δημητρίου Νίκος Γκολέμης Δημήτρης DOPEZ

14 Οι αθλητές πρέπει να καταναλώνουν επαρκή ποσότητα ενέγειας σε περιόδους υψηλής έντασης ή μακράς διάρκειας άσκησης για την διατήρηση του σωματικού βάρους, την υγεία τους και την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της άσκησης.

15 Σωστή Διατροφή και Άθληση Στις ημέρες μας, η σημασία της διατροφής για τη διατήρηση της καλής υγείας είναι αναμφισβήτητη. Σε ό,τι αφορά τον αθλητή είναι ίσως ακόμα μεγαλύτερη, αφού επηρεάζει σημαντικά την απόδοσή του. Γι' αυτό, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην τήρηση ενός σωστού διατροφικού προγράμματος κατά την προπόνηση.

16 Αθλητισμός και Υγεία Η σωματική άσκηση προάγει τη σύνθεση ουσιών που ενεργούν στον εγκέφαλο δημιουργώντας ευχάριστα συναισθήματα. Είναι τεκμηριωμένο ότι η τακτική σωματική εξάσκηση είναι ευεργετική για την καρδιά, για την κυκλοφορία του αίματος και για τους πνεύμονες.

17 Αθλητισμός και Στρες Τα άτομα που γυμνάζονται αισθάνονται φυσιολογικά και ψυχολογικά πιο ισχυρά και έχουν περισσότερη ενέργεια να αντιμετωπίσουν στρεσογόνους παράγοντες.

18 Αναβολικά Γενικά τα αναβολικά στεροειδή μπορούν να επηρεάσουν εκτός από το σώμα και την ψυχική διάθεση κάποιου με αρνητικό τρόπο. Κάποιος που παίρνει αναβολικά μπορεί να έχει ψευδαισθήσεις και ιδιαίτερα έντονο το αίσθημα πως είναι αήττητος.

19 ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΟΜΑΔΑ PROJECT X ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

20 Τι είναι το φαινόμενο της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού?

21 Η παγκοσμιοποίηση του αθλητισμού συνοδεύεται από μια συνεχώς αυξανόμενη σύνδεσή του με οικονομικά συμφέροντα. Το σημερινό αθλητικό μοντέλο λειτουργεί ως μέσο κερδοφορίας διαφόρων εταιριών. Ο αθλητής μετατρέπεται σε διαφημιστικό μοντέλο της εταιρίας με το οποίο οι νέοι πρέπει να ταυτιστούν. Ο σύγχρονος αθλητής είναι ένα χειραγωγημένο εργαλείο με κύριο σκοπό την παραγωγή κέρδους.

22 Ποιά είναι τα αίτια της εμπορευματοποίησης?

23  Δομή της κοινωνίας  Έλλειψη ανθρωπιστικής επιστήμης

24 Τρόποι αντιμετώπισης της εμπορευματοποίησης

25 Αναδόμηση της κοινωνίας Αναγνώριση από την πολιτεία και όχι από την πολυεθνική εταιρία Το παν είναι το ευ αγωνίζεσθαι και όχι η νίκη Συναδέλφωση και ειρήνη

26  Ισότιμη προβολή όλων των αθλημάτων  Έμφαση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό  Σωματεία δημοκρατικά διοικούμενα  Θέσπιση νόμων

27  Γνώση της αθλητικής ιστορίας  Ενημέρωση στην αξία του αθλητισμού  Συνειδητοποίηση της αξίας του αθλητισμού

28 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ Ο ρόλος του αθλητισμού στην σημερινή του μορφή π ρέ π ει να ε π ανα π ροσδιοριστεί στη βάση του αθλητικού ιδεώδους και του « ευ αγωνίζεσθαι » και να α π αλλαγεί α π ό τον ιδιοτελή και ωφελιμιστικό χαρακτήρα του. Πρέ π ει να σταματήσουμε να μετράμε το σώμα σαν π ράγμα και τον αθλητισμό σαν εργασία !

29 ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

30

31

32

33 ΤΟ ΤΡΙΩΝΥΜΟ ΕΙΡΗΝΗ ΒΛΑΣΣΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΡΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΑΧΑΙ

34

35 Η ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων

36 Η συμμετοχή της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

37 Αθλητικό Ιδεώδες

38 Ευ αγωνίζεσθαι

39 ΤΟ Β1 ΛΕΕΙ... ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

40 ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ

41 ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

42 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ


Κατέβασμα ppt "Το αθλητικό ιδεώδες και η εμπορευματοποίησή του Ερευνητική εργασία Β1 3 ο ΓΕ.Λ. Παλαιού Φαλήρου 2013-14."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google