Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Ο ΕγκέMPK/N/KC65φαλος είναι το κεντρικό όργανο της σκέψης, της λογικής και της μνήμης, ενώ ευθύνεται και για τον έλεγχο των μυϊκών κινήσεων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Ο ΕγκέMPK/N/KC65φαλος είναι το κεντρικό όργανο της σκέψης, της λογικής και της μνήμης, ενώ ευθύνεται και για τον έλεγχο των μυϊκών κινήσεων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Ο ΕγκέMPK/N/KC65φαλος είναι το κεντρικό όργανο της σκέψης, της λογικής και της μνήμης, ενώ ευθύνεται και για τον έλεγχο των μυϊκών κινήσεων. Στον εγκέφαλο κατευθύνονται όλα τα νεύρα τα οποία συνδέονται με αυτόν κυρίως μέσω του νωτιαίου μυελού. Τα νευρικά κύτταρα ή αλλιώς οι νευρώνες μεταφέρουν πληροφορίες σε όλο το σώμα. Υπάρχουν 3 τύποι νευρώνων: οι αισθητικοί, οι διαμέσοι και οι κινητικοί. Οι διαμέσοι που βρίσκονται στον εγκέφαλο και στο νωτιαίο μυελό, διεγείρονται από τους αισθητικούς ή άλλους διαμέσους νευρώνες. Οι κινητικοί νευρώνες, που διεγείρονται από τους αισθητικούς και τους διαμέσους, μεταφέρουν σήματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα προς τους μυς και τους αδένες οι οποίοι εκτελούν τις ενέργειες.

2 Πως λειτουργεί αυτή η ανακάλυψη σε σχέση με την ήδη υπάρχουσα γνώση για τον εγκέφαλο; Ο εγκέφαλος είναι το πιο περίπλοκο αλλά τουλάχιστον κατανοητό όργανο πάνω μας. Μπορούμε να ονομάσουμε τα διάφορα μέρη του, αλλά οι γνώσεις μας για αυτά και τον τρόπο λειτουργίας τους είναι υποτυπώδης. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερος από τον εγκέφαλο των χιμπατζήδων για το μέγεθος του σώματος μας. Είναι αυτή η τεράστια ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου κατά τη διάρκεια των εκατομμυρίων χρόνων της εξελικτικής μας πορείας που μας διακρίνει από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο και καθορίζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου, όπως η γλώσσα, η συνείδηση και η δημιουργικότητα.

3 Μπορούν οι σκέψεις να μετακινήσουν αντικείμενα; Ναι. Εταιρείες αναπτύσσουν υπολογιστικούς εγκεφάλους δια επαφής για τα άτομα με σοβαρές αναπηρίες που δεν έχουν καμία φυσική ικανότητα να ελέγξουν το περιβάλλον τους. Το όλο εγχείρημα βασίζεται στην ΗΕΓ (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) μηχανή που παίρνει τα εγκεφαλικά σήματα και ενεργοποιεί on-off διακόπτες. Για τα δεξιά σήματα του εγκεφάλου, τα άτομα που παρακολουθούν την οθόνη του υπολογιστή και προσπαθούν να μετακινήσουν ένα αντικείμενο σε αυτό, χρησιμοποιούν τη δύναμη της σκέψης και μόνο. Εάν πετύχουν, κινούν το αντικείμενο με τον επιθυμητό τρόπο, ο διακόπτης πέφτει- και ο ανεμιστήρας ή η τηλεόραση ανάβουν. Σε τελική ανάλυση, η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταλούν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να προσφερθούν ταχύτερα μέσα επικοινωνίας.


Κατέβασμα ppt "ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Ο ΕγκέMPK/N/KC65φαλος είναι το κεντρικό όργανο της σκέψης, της λογικής και της μνήμης, ενώ ευθύνεται και για τον έλεγχο των μυϊκών κινήσεων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google