Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΑ. Συνδέεται με τη γέφυρα, τον προμήκη μυελό και το νωτιαίο μυελό καθώς και με κινητικά κέντρα των ημισφαιρίων του εγκεφάλου. Συνδέεται με.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΑ. Συνδέεται με τη γέφυρα, τον προμήκη μυελό και το νωτιαίο μυελό καθώς και με κινητικά κέντρα των ημισφαιρίων του εγκεφάλου. Συνδέεται με."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΑ

2 Συνδέεται με τη γέφυρα, τον προμήκη μυελό και το νωτιαίο μυελό καθώς και με κινητικά κέντρα των ημισφαιρίων του εγκεφάλου. Συνδέεται με τη γέφυρα, τον προμήκη μυελό και το νωτιαίο μυελό καθώς και με κινητικά κέντρα των ημισφαιρίων του εγκεφάλου.

3 Η παρεγκεφαλίδα υποδέχεται συνεχώς πληροφορίες από αισθητήριους υποδοχείς των μυών, των τενόντων και των αρθρώσεων καθώς και ίνες από τα κινητικά κέντρα των ημισφαιρίων. Η παρεγκεφαλίδα υποδέχεται συνεχώς πληροφορίες από αισθητήριους υποδοχείς των μυών, των τενόντων και των αρθρώσεων καθώς και ίνες από τα κινητικά κέντρα των ημισφαιρίων.

4 Επέχει σημαντικό ρόλο για το συντονισμό των κινήσεων του σώματος. Επέχει σημαντικό ρόλο για το συντονισμό των κινήσεων του σώματος. Για παράδειγμα, αν υποστεί κάποια βλάβη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ακρίβεια εκτέλεσης των κινήσεων. Για παράδειγμα, αν υποστεί κάποια βλάβη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ακρίβεια εκτέλεσης των κινήσεων.

5 ΔΙΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

6 Είναι το μέρος του εγκεφάλου που περιβάλλεται από τα ημισφαίρια. Είναι το μέρος του εγκεφάλου που περιβάλλεται από τα ημισφαίρια. Διακρίνεται : Διακρίνεται : α) στο θάλαμο β) στον υποθάλαμο γ) στην υπόφυση

7 ΘΑΛΑΜΟΣ Αποτελείται κυρίως από φαιά ουσία. Αποτελείται κυρίως από φαιά ουσία. Είναι το κέντρο διέλευσης όλων των ερεθισμάτων που έρχονται από διάφορες περιοχές του σώματος. Είναι το κέντρο διέλευσης όλων των ερεθισμάτων που έρχονται από διάφορες περιοχές του σώματος.

8 Οι πληροφορίες που περνούν από το θάλαμο φτάνουν στα ημισφαίρια όπου αναλύονται και από εκεί επιστρέφουν πίσω στην περιφέρεια. Οι πληροφορίες που περνούν από το θάλαμο φτάνουν στα ημισφαίρια όπου αναλύονται και από εκεί επιστρέφουν πίσω στην περιφέρεια.

9 Υπόφυση και Υποθάλαμος

10 ΥΠΟΘΑΛΑΜΟΣ Εκεί βρίσκονται τα κέντρα που παίζουν ρόλο στην ομοιόσταση του οργανισμού. Εκεί βρίσκονται τα κέντρα που παίζουν ρόλο στην ομοιόσταση του οργανισμού. Ακόμα, γίνεται ο συντονισμός της δράσης του συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού συστήματος. Ακόμα, γίνεται ο συντονισμός της δράσης του συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού συστήματος.

11 Δηλαδή, εκεί φτάνουν ερεθίσματα από ανώτερα κέντρα του εγκεφάλου και ρυθμίζεται η δράση ενός από τους σπουδαιότερους ενδοκρινείς αδένες, της υπόφυσης. Δηλαδή, εκεί φτάνουν ερεθίσματα από ανώτερα κέντρα του εγκεφάλου και ρυθμίζεται η δράση ενός από τους σπουδαιότερους ενδοκρινείς αδένες, της υπόφυσης.

12 ΥΠΟΦΥΣΗ Εκεί εκκρίνονται ορμόνες που παίζουν ρόλο στη ρύθμιση και το συντονισμό της λειτουργίας των άλλων ενδοκρινών αδένων που έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, του ύπνου, της πείνας, της δίψας, του πόνου και του εμετού. Εκεί εκκρίνονται ορμόνες που παίζουν ρόλο στη ρύθμιση και το συντονισμό της λειτουργίας των άλλων ενδοκρινών αδένων που έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, του ύπνου, της πείνας, της δίψας, του πόνου και του εμετού.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΑ. Συνδέεται με τη γέφυρα, τον προμήκη μυελό και το νωτιαίο μυελό καθώς και με κινητικά κέντρα των ημισφαιρίων του εγκεφάλου. Συνδέεται με."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google