Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

2 Εργασία από τις μαθήτριες της Α2 τάξης 1ου Εσπερινού Λυκείου Αχαρνών
Γιώτα Ραμαντάνη Ελένη Τσίκνα & Δήμητρα Σαρμαντζή

3 Οι γενιές των υπολογιστών
Η πρώτη γενιά ηλεκτρονικών υπολογιστών ( ) Η δεύτερη γενιά Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ( ) Η τρίτη γενιά Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ( ) Η τέταρτη γενιά Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ( )

4 Ας δούμε λοιπόν τι είναι ο υπολογιστής και από τι αποτελείται.
. Αποτελείται από 2 μέρη-το υλικό και το λογισμικό Το υλικό μέρος αποτελείται από το ποντίκι το πληκτρολόγιο η έγχρωμη οθόνη ο εκτυπωτής η μνήμη τυχαίας προσπέλασης ή RAM και την μνήμη μόνο για ανάγνωση ή ROM Το λογισμικό μέρος Αποτελείται από το λειτουργικό σύστημα windows & άλλα προγράμματα

5 Σε τι θα μπορούσε όμως άραγε να μας χρησιμεύσει ένας Η/Υ;
Μας χρησιμεύει : στην επικοινωνία μας με άλλους ανθρώπους στην αναζήτηση πληροφοριών για θέματα υγείας , βιβλία κα οι άνθρωποι μπορούν να εργαστούν και από το σπίτι όπως επίσης μπορούνε να κρατάνε αντίγραφα των εργασιών τους.

6 Έναν υπολογιστή μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για πολλούς και διάφορους λόγους :
Ευκολότερη εκπαίδευση ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες. Για την επεξεργασία κειμένων ηλεκτρονικά και όχι χειρόγραφα. Για την ευκολότερη επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας που ζουν σε μακρινά κράτη .

7 INTERNET ή ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ Δεκαετία ‘60: ένα ενδιαφέρον πείραμα ξεκινά
Δεκαετία ‘70: οι πρώτες συνδέσεις Δεκαετία ‘80: ένα παγκόσμιο δίκτυο για την ακαδημαϊκή κοινότητα Δεκαετία ‘90: ένα παγκόσμιο δίκτυο για όλους World Wide Web (WWW)

8 Διαδίκτυο είναι ένα δίκτυο από δίκτυα. Π. χ
  Διαδίκτυο είναι ένα δίκτυο από δίκτυα. Π.χ. τρία διαφορετικά τοπικά δίκτυα μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα διαδίκτυο, όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί:

9 ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ……….
Το 93% των χρηστών 9-16 ετών μπαίνουν στο Διαδίκτυο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα . Η έκθεση του ευρωπαϊκού Δικτύου EU Kids Online, που η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, χρηματοδοτήθηκε από το κοινοτικό πρόγραμμα Safer Internet (Ασφαλέστερο Διαδίκτυο) και πραγματοποιήθηκε σε δείγμα παιδιών ηλικίας 9-16 ετών και των γονέων τους, σε 25 ευρωπαϊκές χώρες. Η έρευνα εξέτασε τους βασικούς διαδικτυακούς κινδύνους που είναι οι εξής: πορνογραφία, εξύβριση (εκφοβισμό), λήψη σεξουαλικών μηνυμάτων, επαφή με ανθρώπους που τα παιδιά δε γνωρίζουν από κοντά, δια ζώσης συναντήσεις με επαφές του διαδικτύου, δυνητικά επιβλαβές υλικό που παράγεται από το χρήστη και παράνομη διαχείριση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

10 Τι μας προσφέρει το Internet ;
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τι μας προσφέρει το Internet ; Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Internet βασικά για δύο πράγματα: α) για να αντλήσουν πληροφορίες και β) για να επικοινωνήσουν με άλλους ανθρώπους που είναι κι αυτοί χρήστες του.

11 ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ : • Κρατήστε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σε χώρους όπως το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια. Ασχοληθείτε με το πως δουλεύει το Ίντερνετ και αφιερώστε χρόνο να περιηγηθείτε μαζί με τα παιδιά σας. • Σιγουρευτείτε ότι τα παιδιά σας είναι ενήμερα. έτσι δεν πρέπει τα παιδιά να δίνουν προσωπικές πληροφορίες για τους εαυτούς τους. • Να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν τα παιδιά χρησιμοποιούν τα chat rooms χωρίς την επίβλεψη σας. • Εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας κάποιο λογισμικό φίλτρο που απαγορεύει την προσπέλαση σε συγκεκριμένες σελίδες του Ίντερνετ. • Συζητήστε με τα παιδιά σας για την ασφάλεια του Ίντερνετ. • Γνωρίστε ποιους πρέπει να ενημερώσετε και εν ανάγκη να καταγγείλετε σε περίπτωση που συναντήσετε βλαβερό και παράνομο περιεχόμενο στο Ίντερνετ.

12 …….ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ …..ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

13 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Α2 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΡΑMΑΝΤΑΝΗ ΓΙΩΤΑ ΤΣΙΚΝΑ ΕΛΕΝΗ & ΣΑΡΜΑΝΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ


Κατέβασμα ppt "Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google