Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρακίνηση σε αυτοκτονία 2.Ψυχολογική πίεση λόγω φημών-διαδόσεων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρακίνηση σε αυτοκτονία 2.Ψυχολογική πίεση λόγω φημών-διαδόσεων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρακίνηση σε αυτοκτονία 2.Ψυχολογική πίεση λόγω φημών-διαδόσεων
Κίνδυνοι διαδικτύου Παρακίνηση σε αυτοκτονία 2.Ψυχολογική πίεση λόγω φημών-διαδόσεων

2 ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ Η αυτοκτονία είναι η πράξη κατά την οποία ένα άτομο εσκεμμένα δίνει τέλος στην ζωή του

3 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ
Το Διαδίκτυο έχει κατηγορηθεί ως παράγοντας που έπαιξε ρόλο σε θανάτους. Ο Σων Γούλευ (Shawn Woolley) αυτοκτόνησε με πιστόλι για λόγους που σχετίζονται με τον εθισμό του με το EverQuest, ένα Μαζικά Πολυχρηστικό Διαδικτυακό Παιχνίδι Ρόλων (MMORPG), όπως ισχυρίστηκε η μητέρα του .

4 Μια ιδιαίτερη ‘‘συνεννόηση’’ μεταξύ δυο ατόμων μέσω του internet.
ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ Μια ιδιαίτερη ‘‘συνεννόηση’’ μεταξύ δυο ατόμων μέσω του internet. Αφορά νέους αποκλειστικά, οι οποίοι τείνουν να είναι άγνωστοι μεταξύ τους ή να συνδέονται με πλατωνική φιλία και έχουν κοινό χαρακτηριστικό την κλινική κατάθλιψη.

5 Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Οι χρήστες του Διαδικτύου θεωρούν ότι οι άνθρωποι που ανακοινώνουν στο Διαδίκτυο την πρόθεσή τους ν’ αυτοκτονήσουν ουσιαστικά ζητούν βοήθεια και λόγους να μην το κάνουν. Κάποιοι, όμως, παρουσιάζονται σκληρότεροι στις κρίσεις τους, λέγοντας πως όταν συναντούν κάποιον που λέει πως θα αυτοκτονήσει, τον πιέζουν να το κάνει ή τον ενθαρρύνουν, θεωρώντας ότι απλώς προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή και να προκαλέσει τη συμπόνια των υπολοίπων.

6 ΠΡΟΛΗΨΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ
Η παρέμβαση της αυτοκτονίας είναι η προσπάθεια για άμεση δράση ώστε το άτομο με τάσεις αυτοκτονίας να εμποδιστεί να θέσει τέρμα στη ζωή του ή να βλάψει τον εαυτό του. Άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη θεωρούνται ομάδα υψηλού κινδύνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν δημιουργηθεί πολλοί δικτυακοί τόποι αποτροπής αυτοκτονιών.

7 Ψηφιακή παρενόχληση Ο εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου είναι οποιαδήποτε πράξη εκφοβισμού, επιθετικότητας, παρενόχλησης, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς που θεσπίζεται και πραγματοποιείται μέσω της χρήσης των ψηφιακών συσκευών επικοινωνίας Συγκεκριμένα  του internet και των κινητών τηλεφώνων και η οποία επαναλαμβάνεται ανά τακτά ή άτακτα χρονικά διαστήματα.

8 Ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου περιλαμβάνει
Πειράγματα με στόχο τη διασκέδαση Διάδοση άσχημων-προσβλητικών φημών on-line Αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων (υβριστικά-προσβλητικά)

9 Θυμό Αγανάκτηση Θλίψη Ντροπή Φόβο
Ο εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου μπορεί να είναι άμεσος ή έμμεσος εμπλέκοντας και άλλα άτομα που ενδεχομένως να μην γνωρίζουν καν το θύμα. Αυτή του είδους η συμπεριφορά είναι σημαντική όσο και ανησυχητική καθώς έχει συνέπειες στο θύμα όπως: Θυμό Αγανάκτηση Θλίψη Ντροπή Φόβο

10 Οι συναισθηματικές επιπτώσεις που προκαλεί ο εκφοβισμός μέσω του διαδικτύου στο θύμα είναι ίδιες με αυτές του παραδοσιακού εκφοβισμού. Ωστόσο, είναι αρκετά ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου παρατηρείται συχνότερα ανάμεσα στα κορίτσια, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό εκφοβισμό, ο οποίος «χρησιμοποιείται» κυρίως από αγόρια και έχει ως στόχο αγόρια. Το πρόβλημα του εκφοβισμού, με τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που λαμβάνει μέσα από το διαδίκτυο, θα πρέπει να προβληματίσει και να αφυπνίσει τους γονείς.

11


Κατέβασμα ppt "Παρακίνηση σε αυτοκτονία 2.Ψυχολογική πίεση λόγω φημών-διαδόσεων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google