Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ξεδιπλώνοντας την ιστορία του καπνού φτάνουμε στο 6000 π.Χ. Το δέντρο του καπνού φύτρωσε πρώτα στην Αμερική. Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό περίπου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ξεδιπλώνοντας την ιστορία του καπνού φτάνουμε στο 6000 π.Χ. Το δέντρο του καπνού φύτρωσε πρώτα στην Αμερική. Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό περίπου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ξεδιπλώνοντας την ιστορία του καπνού φτάνουμε στο 6000 π.Χ. Το δέντρο του καπνού φύτρωσε πρώτα στην Αμερική. Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό περίπου 500 χρόνια πριν τον ανακαλύψει ο Κολόμβος.

2  Η εισαγωγή του στην Ευρώπη έγινε το 1556 μ.Χ όταν έφτασε στη Γαλλία,στην Πορτογαλία και αργότερα στην Ισπανία. Τον 6ο αιώνα μ.Χ οι Γάλλοι και οι Ισπανοί άρχισαν να καλλιεργούν το καπνό θεωρώντας πως διαθέτει φαρμακευτικές ιδιότητες. Η καλλιέργειά του εξαπλώθηκε σταδιακά σ'όλες τις χώρες της Ευρώπης.

3 Στην Ελλάδα ο καπνός έφτασε το 17ο αιώνα. Το μετέφεραν οι Ισπανοί και Πορτογάλοι θαλασσοπόροι. Καλλιεργήθηκε πρώτα στην Ξάνθη και αργότερα στη Μακεδονία.

4 Στην Ξάνθη ακόμη και τώρα ένα μέρος του πληθυσμού ασχολείται με τον καπνό, που για χρόνια στήριζε οικονομικά την περιοχή μας. Καπνομάγαζα υπήρχαν επίσης στις περιοχές της Δράμας, της Χρυσούπολης και της Καβάλας που αποτελούσε το κέντρο εμπορίας εξαιτίας του λιμανιού της.


Κατέβασμα ppt "Ξεδιπλώνοντας την ιστορία του καπνού φτάνουμε στο 6000 π.Χ. Το δέντρο του καπνού φύτρωσε πρώτα στην Αμερική. Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό περίπου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google