Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Ευρώπη ανακαλύπτει τον κόσμο. Οι νέοι εμπορικοί δρόμοι Το 15ο αιώνα, τα μεγάλα Ευρωπαϊκά κράτη, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Αγγλία προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Ευρώπη ανακαλύπτει τον κόσμο. Οι νέοι εμπορικοί δρόμοι Το 15ο αιώνα, τα μεγάλα Ευρωπαϊκά κράτη, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Αγγλία προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Ευρώπη ανακαλύπτει τον κόσμο

2 Οι νέοι εμπορικοί δρόμοι Το 15ο αιώνα, τα μεγάλα Ευρωπαϊκά κράτη, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Αγγλία προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν νέους εμπορικούς δρόμους προς τις χώρες της Ανατολής. Το 15ο αιώνα, τα μεγάλα Ευρωπαϊκά κράτη, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Αγγλία προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν νέους εμπορικούς δρόμους προς τις χώρες της Ανατολής. Τις φαντάζονται μυστηριώδεις και πλούσιες. Τις φαντάζονται μυστηριώδεις και πλούσιες. Χρειάζονται θαλάσσιους δρόμους για να φθάσουν σ’ αυτές, καθώς οι χερσαίοι δρόμοι ελέγχονται από τους Οθωµανούς Τούρκους Χρειάζονται θαλάσσιους δρόμους για να φθάσουν σ’ αυτές, καθώς οι χερσαίοι δρόμοι ελέγχονται από τους Οθωµανούς Τούρκους Ο πρίγκιπας της Πορτογαλίας Ερρίκος ο Θαλασσοπόρος οργανώνει το ταξίδι του στη Δυτική ακτή της Αφρικής

3

4 Οι ηγεμόνες χρηματοδοτούν τα μεγάλα ταξίδια Έμπειροι θαλασσοπόροι, επηρεασμένοι από μύθους και ιστορίες, πείθουν τους Πορτογάλους και τους Ισπανούς ηγεμόνες να χρηματοδοτήσουν τα πρώτα μεγάλα εξερευνητικά ταξίδια. Έμπειροι θαλασσοπόροι, επηρεασμένοι από μύθους και ιστορίες, πείθουν τους Πορτογάλους και τους Ισπανούς ηγεμόνες να χρηματοδοτήσουν τα πρώτα μεγάλα εξερευνητικά ταξίδια. Οι ηγεμόνες θέλουν να ενισχύσουν το εμπόριό τους µε τις χώρες της Ανατολής και να αυξήσουν τα πλούτη τους. Οι ηγεμόνες θέλουν να ενισχύσουν το εμπόριό τους µε τις χώρες της Ανατολής και να αυξήσουν τα πλούτη τους.

5 Το 15 ο αιώνα ναυπηγήθηκαν μεγάλα καράβια. Καραβέλα

6 Βελτιώθηκαν οι ναυτικοί χάρτες και η πυξίδα. πυξίδα Παγκόσμιος χάρτης

7 Η πυξίδα και ο αστρολάβος, βοηθούν τους θαλασσοπόρους να απομακρύνονται από τις ακτές και να πλέουν στους ωκεανούς. Η πυξίδα και ο αστρολάβος, βοηθούν τους θαλασσοπόρους να απομακρύνονται από τις ακτές και να πλέουν στους ωκεανούς. η πυξίδα ο αστρολάβος

8 Ο αστρολάβος Ο αστρολάβος

9 Οι θαλασσοπόροι Ο Ιταλός θαλασσοπόρος Χριστόφορος Κολόμβος έπεισε τη βασίλισσα της Ισπανίας να του διαθέσει τρία πλοία. Ήθελε να ψάξει ένα νέο δρόμο προς τις Ινδίες, όπου παράγονταν τα πολύτιμα μπαχαρικά. Ο Ιταλός θαλασσοπόρος Χριστόφορος Κολόμβος έπεισε τη βασίλισσα της Ισπανίας να του διαθέσει τρία πλοία. Ήθελε να ψάξει ένα νέο δρόμο προς τις Ινδίες, όπου παράγονταν τα πολύτιμα μπαχαρικά. Χριστόφορος Κολόμβος Χριστόφορος Κολόμβος Ο Χριστόφορος Κολόμβος κατευθύνεται δυτικά και ανακαλύπτει την Αμερική το 1492 μ.Χ.. Ο Χριστόφορος Κολόμβος κατευθύνεται δυτικά και ανακαλύπτει την Αμερική το 1492 μ.Χ..

10 Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος Φερδινάνδος ΜαγγελάνοςΦερδινάνδος Μαγγελάνος Με διαταγή του βασιλιά της Ισπανίας ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Φερδινάνδος Μαγγελάνος κατάφερε να κάνει το γύρο της γης 1519-1522 και να αποδείξει τη σφαιρικότητά της Με διαταγή του βασιλιά της Ισπανίας ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Φερδινάνδος Μαγγελάνος κατάφερε να κάνει το γύρο της γης 1519-1522 και να αποδείξει τη σφαιρικότητά της

11 Ο Βάσκο ντα Γκάμα Βάσκο ντα ΓκάμαΒάσκο ντα Γκάμα Περιπλέουν την Αφρική και φθάνουν στην Ασία αναζητώντας χρυσάφι και μπαχαρικά. Περιπλέουν την Αφρική και φθάνουν στην Ασία αναζητώντας χρυσάφι και μπαχαρικά. Ο Βάσκο ντα Γκάμα ταξίδεψε νότια 1498-99. Ο Βάσκο ντα Γκάμα ταξίδεψε νότια 1498-99. Έκανε το γύρο της Αφρικής κι έφτασε στις Ινδίες. Έκανε το γύρο της Αφρικής κι έφτασε στις Ινδίες.

12 Οι Ανακαλύψεις αυτές έχουν σημαντικές συνέπειες για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Οι Ανακαλύψεις αυτές έχουν σημαντικές συνέπειες για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Η αποβίβαση του Χριστόφορου Κολόµβου στην Αμερική, το 1492

13 Τα αποτελέσματα των ανακαλύψεων Αρχίζει το εμπόριο των δούλων από τη μαύρη Αφρική προς την Αμερική. Εκατοντάδες χιλιάδες Αφρικανοί μεταφέρθηκαν στο Νέο Κόσμο για να δουλέψουν στις ευρωπαϊκές αποικίες. Αρχίζει το εμπόριο των δούλων από τη μαύρη Αφρική προς την Αμερική. Εκατοντάδες χιλιάδες Αφρικανοί μεταφέρθηκαν στο Νέο Κόσμο για να δουλέψουν στις ευρωπαϊκές αποικίες. Οι Ευρωπαίοι ιδρύουν αποικίες στις νέες χώρες και εκμεταλλεύονται τους ιθαγενείς πληθυσμούς. Οι Ευρωπαίοι ιδρύουν αποικίες στις νέες χώρες και εκμεταλλεύονται τους ιθαγενείς πληθυσμούς.

14


Κατέβασμα ppt "Η Ευρώπη ανακαλύπτει τον κόσμο. Οι νέοι εμπορικοί δρόμοι Το 15ο αιώνα, τα μεγάλα Ευρωπαϊκά κράτη, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Αγγλία προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google