Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΛΓΗ Α.Ε.» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κος ΤΣΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΖΩΗ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΕΡΡΕΣ, ΜΑΙΟΣ 2010

2 Η χρηματοοικονομική ανάλυση είναι ένα σύστημα πληροφόρησης που
αντλεί τα δεδομένα του από τις δημοσιευμένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις και άλλες πηγές, δημιουργεί την πληροφόρηση με την μελέτη ,αξιολόγηση και ερμηνεία των σχέσεων και των τάσεων μεταξύ των διαφόρων χρηματοοικονομικών δεδομένων που γίνεται με ποσοτικά και ποιοτικά μέσα και παρέχει την πληροφόρηση που αναφέρεται σε προβλέψεις σχετικά με την μελλοντική κατάσταση και επίδοση της επιχείρησης στους εκτός της επιχείρησης λαμβάνοντες αποφάσεις.

3 ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων είναι: Η ανάλυση αριθμοδεικτών Η συγκριτική ανάλυση Ποσοστιαία ανάλυση Κατηγορίες αριθμοδεικτών: Αριθμοδείκτες ρευστότητας Αριθμοδείκτες αποτελεσματικότητας Αριθμοδείκτες αποδοτικότητας Αριθμοδείκτες διάρθρωσης κεφαλαίων και βιωσιμότητας Αριθμοδείκτες επενδύσεων ή επενδυτικοί αριθμοδείκτες Αριθμοδείκτες δαπανών λειτουργίας

4 ΑΛΓΗ Α.Ε.Γ.Ε. Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στο χωριό Θερμά Νιγρίτας. Η ιδέα της παραγωγής σπιρουλίνας ήρθε στους επιχειρηματίες Ζουλουμίδη Μιχάλη και Κουλτσιάκη Βαγγέλη το 1992 μετά από μία 10ετή έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης από το τμήμα Γεωλογίας – Γεωθερμίας και του Ινστιτούτου Γεωμεταλλευτικών  Ερευνών. Η επένδυση πραγματοποιήθηκε το 1997 όταν εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LEADER και βραβεύτηκε ως η πιο καινοτόμα ιδέα στην Ελλάδα για το 1998.

5 Από το 2000 η παραγωγή είναι πιστοποιημένη από την TUV AUSTRIA με ΕΝ-ISO 9002.
Από τo 2005 ,η μοναδική ευρωπαϊκής παραγωγής σπιρουλίνα, είναι πιστοποιημένη ως βιολογικό προϊόν (organic) από έναν από τους πιο έγκριτους οργανισμούς πιστοποιήσεων, την BCS-ΟΕΚΟ GARANTIE Γερμανίας.

6

7 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

8

9 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

10

11 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

12

13 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ

14

15 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ

16

17 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

18

19 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ

20

21 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΚΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ Ή ΜΙΚΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

22

23 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ Ή ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

24

25 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

26

27 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ
ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ

28

29 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

30

31 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣ ΠΑΓΙΑ

32

33 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

34

35 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ

36

37 ΕΠΙΛΟΓΟΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που διαθέτουν οι επιχειρήσεις για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την χρηματοοικονομική τους πορεία αλλά και γενικότερα για τον κύκλο ζωής αυτών είναι η ανάλυση των χρηματοοικονομικών δεικτών τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από την ΑΛΓΗ ΑΕΓΕ. , την ανάλυση της κάθε ομάδας αριθμοδεικτών από τις δημοσιευμένες της χρηματοοικονομικές καταστήσεις της, συμπεραίνουμε τα κάτωθι:

38 ΕΠΙΛΟΓΟΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Για τους αριθμοδείκτες ρευστότητας μπορούμε να σημειώσουμε ότι είναι γενικά μια καλή ομάδα για την επιχείρηση ΑΛΓΗ ΑΕ. με εξαίρεση τον αριθμοδείκτη ταμειακής ρευστότητας που κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα την τελευταία διετία. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ανεπάρκειας των διαθεσίμων να καλύψουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Η ομάδα των αριθμοδεικτών δραστηριότητας ή αποτελεσματικότητας κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα και αυτό οφείλεται στην καταπληκτική άνοδο των πωλήσεων τα έτη εξέτασης.

39 ΕΠΙΛΟΓΟΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Η ομάδα αριθμοδεικτών αποδοτικότητας παρουσιάζει (κατά την γνώμη μας) μικτή συμπεριφορά.. Οι δείκτες μεικτού και καθαρού κέρδους ναι μεν είναι σημαντικοί, αλλά παρατηρείται μία συνεχής μείωση αυτών κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον κ. Μιχάλη Ζουλουμίδη. Εξαίρετες επιδόσεις έχει ο αριθμοδείκτης αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων γιατί πέραν του πολύ ικανοποιητικού ποσοστού που έχει, παρατηρείται και μία διαρκής και σημαντική άνοδος. Στην κατηγορία των αριθμοδεικτών κεφαλαιακής διάρθρωσης παρατηρούμε ότι ο αριθμοδείκτης ιδίων κεφαλαίων προς συνολικά κεφάλαια, ενώ έχει ικανοποιητικό ποσοστό το 2005, μετά συνεχώς φθίνει και αυτό πρέπει να προβληματίσει την επιχείρηση γιατί από 65,10% ο αριθμοδείκτης φθάνει στο χαμηλό και καθόλου καλό ποσοστό 18,81%. Οι υπόλοιποι δυο αριθμοδείκτες της ομάδας έχουν μία ικανοποιητική συμπεριφορά και ποσοστά.

40 ΕΠΙΛΟΓΟΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Στην ομάδα δαπανών λειτουργίας, εξετάσαμε τον αριθμοδείκτη των λειτουργικών εξόδων. Ενώ ξεκινάει με ικανοποιητικά αποτελέσματα ο αριθμοδείκτης αυτός το 2005 η εν συνεχεία συμπεριφορά του είναι δυσμενής για την επιχείρηση και ο επιχειρηματίας πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα το κόστος του προϊόντος και τα λειτουργικά του έξοδα.

41 Ευχαριστούμε για την προσοχή και την υπομονή σας !!!! Ζωή –Χριστίνα


Κατέβασμα ppt "«ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google