Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΕΝΟΤΗΤΑ:2 ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: Περιγράφει τα προσόντα και καθήκοντα του προσωπικού του εστιατορίου. Επεξηγεί τις αρετές που πρέπει να διαθέτουν οι τραπεζοκόμοι.

2 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
1.ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ TOY ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Απόφοιτος τριτοβάθμιας σχολής – κλάδος ξενοδοχειακών τεχνών. Πολυετή πείρα στην Επισιτιστική Βιομηχανία. Οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες. Γνώστης της εστιατορικής τέχνης. Γνώστης κρασιών και ποτών. Γνώστης Μαγειρικής. Γνώστης ξένων γλωσσών

3 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: Οργανώνει, διοικεί και ελέγχει τους χώρους εστίασης. Καθορίζει τα επίπεδα παράθεσης φαγητών. Είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των πωλήσεων τροφίμων και ποτών. Ελέγχει τα αποθέματα υλικών και εξοπλισμού των εστιατορίων. Προσλαμβάνει και εκπαιδεύει το προσωπικό του τμήματός του. Φροντίζει για την εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας. Είναι υπεύθυνος για τα έσοδα, έξοδα και κέρδη του τμήματός του.

4 ΕΣΤΙΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Απόφοιτος τριτοβάθμιας σχολής – κλάδος ξενοδοχειακών τεχνών. Πολυετή πείρα στην Επισιτιστική Βιομηχανία. Οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες. Γνώστης της εστιατορικής τέχνης. Γνώστης κρασιών και ποτών. Γνώστης Μαγειρικής. Γνώστης ξένων γλωσσών Γνώστης της ψυχολογίας των πελατών.

5 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: ΕΣΤΙΑΡΧΟΣ Είναι ο γενικός υπεύθυνος του εστιατορίου.
Επιβλέπει την προετοιμασία του εστιατορίου. Ελέγχει την καθαριότητα του χώρου και του εξοπλισμού. Ελέγχει το προσωπικό του εστιατορίου. Ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, εμφάνιση και συμπεριφορά. Ετοιμάζει το ωρολόγιο πρόγραμμα. Υποδέχεται τους πελάτες στο εστιατόριο. Δέχεται τις προκρατήσεις των πελατών. Συνεργάζεται με τον αρχιμάγειρα και τον διευθυντή τροφίμων και ποτών για τη σύνθεση του μενού. Προωθεί τις πωλήσεις του εστιατορίου.

6 ΑΡΧΙΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Απόφοιτος ξενοδοχειακής σχολής.
Πρακτική πείρα στο εστιατόριο. Γνώστης της εστιατορικής τέχνης. Γνώστης κρασιών και ποτών. Γνώστης Μαγειρικής. Γνώστης ξένων γλωσσών Γνώσεις φλαμπέ και τεμαχισμού.

7 ΑΡΧΙΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:
Είναι υπεύθυνος σε ένα τμήμα του εστιατορίου. Ελέγχει μια ομάδα τραπεζοκόμων. Ελέγχει την προετοιμασία του εστιατορίου. Ελέγχει την καθαριότητα των επιτραπέζιων σκευών. Υποδέχεται τους πελάτες στο τμήμα του. Παίρνει τις παραγγελίες φαγητών και ποτών. Παρασκευάζει τα φλαμπέ. Τεμαχίζει τα διάφορα παρασκευάσματα. Επιβλέπει την παράθεση στο τμήμα του. Ελέγχει την είσπραξη των λογαριασμών. Δίνει αναφορά στον Εστίαρχο.

8 ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ Α ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Απόφοιτος ξενοδοχειακής σχολής
Πρακτική πείρα στο εστιατόριο Γνώστης της εστιατορικής τέχνης Γνώστης κρασιών και ποτών Γνώστης Μαγειρικής Γνώστης ξένων γλωσσών

9 ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ Α ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:
Είναι υπεύθυνος για ένα μέρος του τμήματος του εστιατορίου. Ελέγχει μια ομάδα τραπεζοκόμων. Επιβλέπει και φροντίζει την προετοιμασία των τραπεζιών. Επιβλέπει και φροντίζει την προετοιμασία βοηθητικών τραπεζιών. Υποδέχεται και οδηγεί τους πελάτες στις θέσεις τους. Φροντίζει για την παράθεση φαγητών και ποτών. Παρουσιάζει και εισπράττει τους λογαριασμούς των πελατών. Φροντίζει για την καθαριότητα του τμήματός του. Δίνει αναφορά στον Εστίαρχο.

10 ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ Β ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Απόφοιτος ξενοδοχειακής σχολής.
Πρακτική πείρα στο εστιατόριο. Γνώστης της εστιατορικής τέχνης. Γνώστης κρασιών και ποτών. Γνώστης Μαγειρικής. Γνώστης ξένων γλωσσών

11 ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ Β ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: Βοηθά στο γυάλισμα των επιτραπέζιων σκευών.
Προετοιμάζει τα τραπέζια στο εστιατόριο. Προετοιμάζει τα βοηθητικά τραπέζια. Μεταφέρει τις παραγγελίες στην κουζίνα. Μεταφέρει τα φαγητά από την κουζίνα στο εστιατόριο. Σερβίρει τα φαγητά ανάλογα με τη μέθοδο παράθεσης. Αναλαμβάνει την καθαριότητα του τμήματός του. Δίνει αναφορά στον Εστίαρχο.

12 ΒΟΗΘΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:
Απόφοιτος ή φοιτητής ξενοδοχειακής σχολής. Λίγη ή καθόλου πείρα και περιορισμένη γνώση της εστιατορικής τέχνης. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: Αποκόμιση χρησιμοποιημένων πιάτων και μεταφορά τους στη λάντζα. Εκτέλεση όλων των βοηθητικών εργασιών όπως: Μεταφορά τραπεζιών, σκευών, επίπλων κ.ά. Στρώσιμο τραπεζιών Καθαριότητα τραπεζαρίας

13 2. Αρετές που πρέπει να διαθέτουν οι τραπεζοκόμοι
Τιμιότητα :Χρήματα και ακριβά υλικά. Αξιοπιστία:Ώρα προσέλευσης και εκτέλεση καθηκόντων. Ομαδικότητα:Συνεργασία με όλο το προσωπικό του εστιατορίου. Εμφάνιση :Καθαρή, σιδερωμένη επαγγελματική στολή. Προσωπική υγιεινή:Σώμα, πόδια, Χέρια, μαλλιά, πρόσωπο και στόμα. Ευγένεια:Φιλικότητα και καλοί τρόποι συμπεριφοράς προς τους πελάτες, τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους. Πειθαρχία:Σταθερότητα στην εφαρμογή όλων των πιο πάνω αρετών.

14 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ποια είναι τα προσόντα και τα καθήκοντα του προσωπικού του εστιατορίου; Ποιες αρετές πρέπει να διαθέτουν οι τραπεζοκόμοι;


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google