Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: 1.Περιγράφει τα προσόντα και καθήκοντα του προσωπικού του εστιατορίου. 2.Επεξηγεί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: 1.Περιγράφει τα προσόντα και καθήκοντα του προσωπικού του εστιατορίου. 2.Επεξηγεί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: 1.Περιγράφει τα προσόντα και καθήκοντα του προσωπικού του εστιατορίου. 2.Επεξηγεί τις αρετές που πρέπει να διαθέτουν οι τραπεζοκόμοι. ΣΤΟΧΟΙ: ΕΝΟΤΗΤΑ:2 ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Β΄

2 ΠΡΟΣΟΝΤΑ:  Απόφοιτος τριτοβάθμιας σχολής – κλάδος ξενοδοχειακών τεχνών.  Πολυετή πείρα στην Επισιτιστική Βιομηχανία.  Οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες.  Γνώστης της εστιατορικής τέχνης.  Γνώστης κρασιών και ποτών.  Γνώστης Μαγειρικής.  Γνώστης ξένων γλωσσών 1.ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ TOY ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

3 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:  Οργανώνει, διοικεί και ελέγχει τους χώρους εστίασης.  Καθορίζει τα επίπεδα παράθεσης φαγητών.  Είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των πωλήσεων τροφίμων και ποτών.  Ελέγχει τα αποθέματα υλικών και εξοπλισμού των εστιατορίων.  Προσλαμβάνει και εκπαιδεύει το προσωπικό του τμήματός του.  Φροντίζει για την εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας.  Είναι υπεύθυνος για τα έσοδα, έξοδα και κέρδη του τμήματός του. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

4 ΠΡΟΣΟΝΤΑ:  Απόφοιτος τριτοβάθμιας σχολής – κλάδος ξενοδοχειακών τεχνών.  Πολυετή πείρα στην Επισιτιστική Βιομηχανία.  Οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες.  Γνώστης της εστιατορικής τέχνης.  Γνώστης κρασιών και ποτών.  Γνώστης Μαγειρικής.  Γνώστης ξένων γλωσσών  Γνώστης της ψυχολογίας των πελατών. ΕΣΤΙΑΡΧΟΣ

5 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:  Είναι ο γενικός υπεύθυνος του εστιατορίου.  Επιβλέπει την προετοιμασία του εστιατορίου.  Ελέγχει την καθαριότητα του χώρου και του εξοπλισμού.  Ελέγχει το προσωπικό του εστιατορίου. Ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, εμφάνιση και συμπεριφορά.  Ετοιμάζει το ωρολόγιο πρόγραμμα.  Υποδέχεται τους πελάτες στο εστιατόριο.  Δέχεται τις προκρατήσεις των πελατών.  Συνεργάζεται με τον αρχιμάγειρα και τον διευθυντή τροφίμων και ποτών για τη σύνθεση του μενού.  Προωθεί τις πωλήσεις του εστιατορίου. ΕΣΤΙΑΡΧΟΣ

6 ΠΡΟΣΟΝΤΑ:  Απόφοιτος ξενοδοχειακής σχολής.  Πρακτική πείρα στο εστιατόριο.  Γνώστης της εστιατορικής τέχνης.  Γνώστης κρασιών και ποτών.  Γνώστης Μαγειρικής.  Γνώστης ξένων γλωσσών  Γνώσεις φλαμπέ και τεμαχισμού. ΑΡΧΙΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ

7 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:  Είναι υπεύθυνος σε ένα τμήμα του εστιατορίου.  Ελέγχει μια ομάδα τραπεζοκόμων.  Ελέγχει την προετοιμασία του εστιατορίου.  Ελέγχει την καθαριότητα των επιτραπέζιων σκευών.  Υποδέχεται τους πελάτες στο τμήμα του.  Παίρνει τις παραγγελίες φαγητών και ποτών.  Παρασκευάζει τα φλαμπέ.  Τεμαχίζει τα διάφορα παρασκευάσματα.  Επιβλέπει την παράθεση στο τμήμα του.  Ελέγχει την είσπραξη των λογαριασμών.  Δίνει αναφορά στον Εστίαρχο. ΑΡΧΙΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ

8 ΠΡΟΣΟΝΤΑ:  Απόφοιτος ξενοδοχειακής σχολής  Πρακτική πείρα στο εστιατόριο  Γνώστης της εστιατορικής τέχνης  Γνώστης κρασιών και ποτών  Γνώστης Μαγειρικής  Γνώστης ξένων γλωσσών ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ Α

9 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:  Είναι υπεύθυνος για ένα μέρος του τμήματος του εστιατορίου.  Ελέγχει μια ομάδα τραπεζοκόμων.  Επιβλέπει και φροντίζει την προετοιμασία των τραπεζιών.  Επιβλέπει και φροντίζει την προετοιμασία βοηθητικών τραπεζιών.  Υποδέχεται και οδηγεί τους πελάτες στις θέσεις τους.  Φροντίζει για την παράθεση φαγητών και ποτών.  Παρουσιάζει και εισπράττει τους λογαριασμούς των πελατών.  Φροντίζει για την καθαριότητα του τμήματός του.  Δίνει αναφορά στον Εστίαρχο. ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ Α

10 ΠΡΟΣΟΝΤΑ:  Απόφοιτος ξενοδοχειακής σχολής.  Πρακτική πείρα στο εστιατόριο.  Γνώστης της εστιατορικής τέχνης.  Γνώστης κρασιών και ποτών.  Γνώστης Μαγειρικής.  Γνώστης ξένων γλωσσών ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ Β

11 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:  Βοηθά στο γυάλισμα των επιτραπέζιων σκευών.  Προετοιμάζει τα τραπέζια στο εστιατόριο.  Προετοιμάζει τα βοηθητικά τραπέζια.  Μεταφέρει τις παραγγελίες στην κουζίνα.  Μεταφέρει τα φαγητά από την κουζίνα στο εστιατόριο.  Σερβίρει τα φαγητά ανάλογα με τη μέθοδο παράθεσης.  Αναλαμβάνει την καθαριότητα του τμήματός του.  Δίνει αναφορά στον Εστίαρχο. ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ Β

12 ΠΡΟΣΟΝΤΑ:  Απόφοιτος ή φοιτητής ξενοδοχειακής σχολής.  Λίγη ή καθόλου πείρα και περιορισμένη γνώση της εστιατορικής τέχνης. ΒΟΗΘΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:  Αποκόμιση χρησιμοποιημένων πιάτων και μεταφορά τους στη λάντζα.  Εκτέλεση όλων των βοηθητικών εργασιών όπως:  Μεταφορά τραπεζιών, σκευών, επίπλων κ.ά.  Στρώσιμο τραπεζιών  Καθαριότητα τραπεζαρίας

13 2. Αρετές που πρέπει να διαθέτουν οι τραπεζοκόμοι  Τιμιότητα :Χρήματα και ακριβά υλικά.  Αξιοπιστία:Ώρα προσέλευσης και εκτέλεση καθηκόντων.  Ομαδικότητα:Συνεργασία με όλο το προσωπικό του εστιατορίου.  Εμφάνιση :Καθαρή, σιδερωμένη επαγγελματική στολή.  Προσωπική υγιεινή:Σώμα, πόδια, Χέρια, μαλλιά, πρόσωπο και στόμα.  Ευγένεια:Φιλικότητα και καλοί τρόποι συμπεριφοράς προς τους πελάτες, τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους.  Πειθαρχία:Σταθερότητα στην εφαρμογή όλων των πιο πάνω αρετών.

14 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ 1.Ποια είναι τα προσόντα και τα καθήκοντα του προσωπικού του εστιατορίου; 2.Ποιες αρετές πρέπει να διαθέτουν οι τραπεζοκόμοι;


Κατέβασμα ppt "Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: 1.Περιγράφει τα προσόντα και καθήκοντα του προσωπικού του εστιατορίου. 2.Επεξηγεί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google