Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ
ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΚΥΠΡΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΛΙΒΥΗ ΜΑΛΤΑ

2 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

3 ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ:
# ΑΙΓΥΠΤΟΣ #ΑΛΒΑΝΙΑ #ΑΛΓΕΡΙΑ #ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ #ΓΑΛΛΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΙΣΠΑΝΙΑ #ΙΣΡΑΗΛ #ΙΤΑΛΙΑ #ΚΡΟΑΤΙΑ #ΚΥΠΡΟΣ #ΛΙΒΑΝΟΣ #ΛΙΒΥΗ #ΜΑΛΤΑ #ΜΑΡΟΚΟ #ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ #ΜΟΝΑΚΟ #ΣΛΟΒΕΝΙΑ #ΣΥΡΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΤΥΝΗΣΙΑ

4 ΑΙΓΥΠΤΟΣ-ΑΛΒΑΝΙΑ Η Αλβανία, γνωστή επισήμως ως Δημοκρατία της Αλβανίας είναι μια Βαλκανική χώρα της ΝΑ Ευρώπης. Η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου είναι ένα κράτος κυρίως της βορειοανατολικής Αφρικής, μαζί με τη χερσόνησο του Σινά, που είναι γέφυρα ξηράς στη νοτιοδυτική Ασία. 

5 ΑΛΓΕΡΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ H Λαϊκή Δημοκρατία της Αλγερίας ή Αλγερία, είναι μία χώρα στη βόρεια Αφρική. Έχει έκταση km² και πληθυσμό κατοίκους. H Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι χώρα της Βαλκανικής χερσονήσου, πρώην ομόσπονδη δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Έχει έκταση km² και πληθυσμό , με βάση εκτιμήσεις του Συνήθως αναφέρεται συντομευμένα ως Βοσνία. 

6 ΓΑΛΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ Η Γαλλία επίσημη ονομασία Γαλλική Δημοκρατία είναι μία ενιαία, συνταγματική, δημοκρατία με κοινοβουλευτικό σύστημα που τείνει σε προεδρικό, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών και του πληθυσμού βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη, αλλά που περιλαμβάνει ...  Η Ελλάδα ή Ελλάς, είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης καταλαμβάνει την 97η θέση, ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες χώρες του κόσμου.

7 ΙΣΠΑΝΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ Το Βασίλειο της Ισπανίας ή Εσπερία των αρχαίων Ελλήνων, ή Hispania και Spania των Ρωμαίων, είναι ένα κράτος της νοτιοδυτικής Ευρώπης, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Ιβηρικής χερσονήσου. Το Κράτος του Ισραήλ είναι ένα μικρό, ανεπτυγμένο, κράτος της Μέσης Ανατολής, με έκταση τετρ. χλμ. και πληθυσμό κατοίκους περίπου.

8 ΙΤΑΛΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα: τη Σικελία και τη Σαρδηνία. Η Κροατία, της οποίας η επίσημη ονομασία είναι Δημοκρατία της Κροατίας, είναι μία δημοκρατική χώρα στην νότιο-ανατολική Ευρώπη, και συνορεύει στα βόρεια με την Ουγγαρία και την Σλοβενία και στα ανατολικά με την Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

9 ΚΥΠΡΟΣ-ΛΙΒΑΝΟΣ Η Κύπρος, επίσημα Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητη νησιωτική χώρα της ανατολικής Μεσογείου. Συνορεύει θαλάσσια με την Ελλάδα, την Τουρκία, την Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.  Ο Λίβανος είναι χώρα της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Έγινε ανεξάρτητη στις 22 Νοεμβρίου 1943 μετά από εικοσάχρονη γαλλική κατοχή.

10 ΛΙΒΥΗ-ΜΑΛΤΑ Η Μάλτα, επίσημα η Δημοκρατία της Μάλτας, είναι ένα μικρό και πυκνοκατοικημένο νησιωτικό κράτος που αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος εφτά νησιών στο μέσο της Μεσογείου. Το Κράτος της Λιβύης είναι χώρα της Βόρειας Αφρικής και βρέχεται βόρεια από τη Μεσόγειο. Ανατολικά της βρίσκεται η Αίγυπτος, νοτιοανατολικά της το Σουδάν, ενώ νότια συνορεύει με το Τσαντ και το Νίγηρα και δυτικά με την Αλγερία και την Τυνησία.


Κατέβασμα ppt "MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google