Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χάρτης Χώρες Πληθυσμός

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χάρτης Χώρες Πληθυσμός"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χάρτης Χώρες Πληθυσμός
Ευρώπη Χάρτης Χώρες Πληθυσμός

2 Γεωμορφολογικός Χάρτης
Η Ευρώπη παρουσιάζει μια διαδοχική αλλαγή από βουνά και πεδιάδες. Βουνά υπάρχουν κυρίως στην κεντρική και νότια Ευρώπη αλλά και στην Σκανδιναβία. (Άλπεις, Απέννινα, Δειναρικές Άλπεις, Καρπάθια, και Αίμος). Σημαντική επίδραση στη διαμόρφωση της Ευρώπης, είχαν και οι παγετώνες που με τις διαβρώσεις δημιούργησαν και την τελική μορφή της.

3 Κλιματικός Χάρτης Το κλίμα της Ευρώπης μπορεί να θεωρηθεί από τα πιο ευνοϊκά στον κόσμο. Μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα, που ανήκει στον πολικό κύκλο, χαρακτηρίζεται από ακραίες θερμοκρασίες κατά το χειμώνα. Το μεγάλο μέρος ανήκει στην εύκρατη ζώνη. Τρεις βασικοί παράγοντες συντελούν στην διαμόρφωση του κλίματός της. Η θέση της Τα ρεύματα του Ατλαντικού Δεν έχει μεγάλο υψόμετρο χαρακτηρίζεται από τέσσερις τύπους κλίματος: το ηπειρωτικό κλίμα (ανατολική Ευρώπη) το αρκτικό κλίμα (βόρεια Ευρώπη) το μεσογειακό κλίμα (νότια Ευρώπη)

4 Χώρες Άγιος Μαρίνος Αζερμπαϊτζάν Αλβανία Ανδόρρα Αρμενία Αυστρία Βατικανό Βέλγιο Βοσνία και Ερζεγοβίνη Βουλγαρία Γαλλία Γερμανία Γεωργία Δανία Δημοκρατία της Ιρλανδίας Ελβετία Ελλάδα Εσθονία Δανία Δημοκρατία της Ιρλανδίας Ελβετία Ελλάδα Εσθονία Ηνωμένο Βασίλειο Ισλανδία Ισπανία Ιταλία Καζακστάν Κροατία Κύπρος Λίχτενσταϊν Λετονία Λευκορωσία Λιθουανία Λουξεμβούργο Μάλτα Μαυροβούνιο Μολδαβία Μονακό Μονακό Νορβηγία Ολλανδία Ουγγαρία Ουκρανία Πολωνία Πορτογαλία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας Ρουμανία Ρωσία Σερβία Σλοβακία Σλοβενία Σουηδία Τουρκία Τσεχία Φινλανδία

5

6 Πληθυσμός Όπως βλέπουμε στον χάρτη οι χώρες με μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού είναι: Η Ρωσία, η Γερμανία, η Ιταλία και ύστερα ακολουθεί η Αγγλία και η Γαλλία .

7 Μαρτσουκάκη Ειρήνη – Ελέζη Ερίσα


Κατέβασμα ppt "Χάρτης Χώρες Πληθυσμός"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google