Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…

2 ΑΛΓΕΡΙΑ Πρωτεύουσα: Αλγέρι
H Λαϊκή Δημοκρατία της Αλγερίας είναι μία χώρα στη βόρεια Αφρική. Έχει έκταση  km² και πληθυσμό κατοίκους (εκτίμηση Ιούλιος 2009) . Καθώς είναι μια χώρα τεράστια σε έκταση, η Αλγερία χαρακτηρίζεται από την ποικιλία και την εναλλαγή τοπίων και ανάγλυφου.

3 ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΚΑΪΡΟ
Καλύπτει μια έκταση km2. Η Αίγυπτος συνορεύει προς βορειοανατολικά με τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ, δυτικά με τη Λιβύη και νότια με το Σουδάν. Βρέχεται βόρεια από τη Μεσόγειο και ανατολικά από την Ερυθρά Θάλασσα. H Αίγυπτος είναι μια από τις πιο πολυπληθείς χώρες της Αφρικής και τις Μέσης Ανατολής. Η μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων της ζει κοντά στις όχθες του ζωοδότη ποταμού Νείλου, μια έκταση περίπου km2, που είναι η μόνη αρδεύσιμη εύφορη γη της χώρας. Μεγάλες περιοχές της Ερήμου Σαχάρας είναι αραιοκατοικημένες. Πάνω από το μισό του πληθυσμού της ζει στις αστικές περιοχές και η μεγάλη πλειονότητα του αστικού πληθυσμού ζει στις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις, Κάιρο (πρωτεύουσα), Αλεξάνδρεια και άλλες μεγάλες πόλεις κατά μήκος του Νείλου.

4 ΛΙΒΥΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣA:ΤΡΙΠΟΛΗ
Το Κράτος της Λιβύης είναι χώρα της Βόρειας Αφρικής και βρέχεται βόρεια από τη Μεσόγειο. Ανατολικά της βρίσκεται η Αίγυπτος, νοτιοανατολικά της το Σουδάν, ενώ νότια συνορεύει με το Τσαντ και το Νίγηρα και δυτικά με την Αλγερία και την Τυνησία. Το 90% του εδάφους της είναι έρημος και η Λιβύη είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αφρικανική χώρα σε έκταση. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Τρίπολη, όπου ζουν 1,7 εκατομμύριο κάτοικοι.

5 ΣΟΥΔΑΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣA:ΧΑΡΤΟΥΜ
ο Σουδάν είναι χώρα της Αφρικής, με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό ,αποτελή τη τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της αφρικανικής ηπείρου, τη δεύτερη μεγαλύτερη αραβική και η δέκατη έκτη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως. Συνορεύει με την Αίγυπτο (Βόρεια), την Ερυθραία και την Αιθιοπία (Ανατολικά), το Νότιο Σουδάν (Νότια) και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (Νοτιοδυτικά), το Τσαντ (Δυτικά) και την Λιβύη (Βορειοδυτικά) ενώ βρέχεται και από την Ερυθρά θάλασσα. Το Σουδάν διαπλέει ο ποταμός Νείλος. Πρωτεύουσά του είναι η πόλη Χαρτούμ.

6 ΜΑΓΑΔΑΣΚΑΡΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ANTANAΝΑΡIBO
H Μαδαγασκάρη είναι νησιωτική χώρα με έκταση km2, πληθυσμό κατοίκων και το τέταρτο σε μέγεθος νησί του κόσμου. Βρίσκεται απέναντι από την νοτιοανατολική ακτή της Αφρικής δημιουργώντας με την ακτή της Μοζαμβίκης τον δίαυλο της Μαδαγασκάρης συνολικού μήκους 980 μιλίων, μεγίστου εύρους 360 μιλίων και ελαχίστου 250 μιλίων. Πρωτεύουσα του κράτους είναι η Ανταναναρίβο.

7 ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΝΤΟΝΤΟΜΑ
Η Τανζανία είναι χώρα της Ανατολικής Αφρικής με έκταση τετρ. χλμ. (συμπεριλαμβάνει τα νησιά Μάφια, Πέμπα και Ζανζιβάρη) και πληθυσμό 42,484,000 κατοίκους. Συνορεύει βόρεια με την Ουγκάντα και την Κένυα, δυτικά με τη Ρουάντα, το Μπουρουντί και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και νότια με τη Ζάμπια, το Μαλάουι και τη Μοζαμβίκη. Στα ανατολικά βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό. Η Τανζανία μοιράζεται με τις γειτονικές της χώρες δύο από τις μεγαλύτερες λίμνες της Αφρικής, στο βορά τη Λίμνη Βικτόρια και στη δύση τη Λίμνη Τανγκανίκα. Το 1/3 της χώρας είναι εθνικά πάρκα και καταφύγια θηραμάτων. Στο έδαφος της βρίσκεται το υψηλότερο όρος της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο.

8 ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ Η Αιθιοπία , επίσημη ονομασία Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Αιθιοπίας είναι μια χώρα που βρίσκεται στο Κέρας της Αφρικής. Συνορεύει βόρεια με την Ερυθραία, βορειοανατολικά με το Τζιμπουτί, ανατολικά με τη Σομαλία, νότια με την Κένυα και δυτικά με το Σουδάν και το Νότιο Σουδάν. Η Αιθιοπία είναι η παλαιότερη ανεξάρτητη χώρα στην Αφρική κι έχει μια από τις εκτενέστερες ιστορίες ως ανεξάρτητο κράτος. Δεν αποτέλεσε ποτέ αποικία κανενός κράτους, εκτός από την πενταετία , οπότε και ήταν υπό ιταλική κατοχή ορισμένες μεγάλες πόλεις και οδικές αρτηρίες.

9 ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ
Η Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής είναι χώρα που τοποθετείται γεωγραφικά στο νότιο άκρο της αφρικανικής ηπείρου. Έχει συνολικό πληθυσμό κατοίκους, το Συνορεύει με τις χώρες Ναμίμπια, Μποτσουάνα, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη και Σουαζιλάνδη. Το Λεσότο είναι περίκλειστο έδαφος, περιβαλλόμενο πανταχόθεν από περιοχές της Νότιας Αφρικής. Τον Ιούνιο του 2010 η Νότια Αφρική διοργάνωσε το Μουντιάλ 2010.

10 ΑΝΓΚΟΛΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΛΟΥΑΝΤΑ
Η Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής είναι χώρα που τοποθετείται γεωγραφικά στο νότιο άκρο της αφρικανικής ηπείρου. Έχει συνολικό πληθυσμό κατοίκους,το Συνορεύει με τις χώρες Ναμίμπια, Μποτσουάνα, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη και Σουαζιλάνδη. Το Λεσότο είναι περίκλειστο έδαφος, περιβαλλόμενο πανταχόθεν από περιοχές της Νότιας Αφρικής. Τον Ιούνιο του 2010 η Νότια Αφρική διοργάνωσε το Μουντιάλ 2010.

11 ΜΑΛΙ Το Μάλι είναι ένα κράτος της Δυτικής Αφρικής. Επί αποικιοκρατίας ονομαζόταν Γαλλικό Σουδάν. Η έκταση της χώρας είναι τετ. χλμ., έχει πληθυσμό (κατατάσσεται 71η) , με βάση τις εκτιμήσεις του 2009.[2] και πρωτεύουσά του είναι το Μπαμάκο. Συνορεύει ΒΑ με την Αλγερία, Α με τον Νίγηρα, Ν με το Μπουρκίνα Φάσο, Ακτή Ελεφαντοστού και Γουινέα και Δ με τη Σενεγάλη και Μαυριτανία. Το κλίμα είναι ξηρό και θερμό, το βόρειο 1/3 της χώρας πέφτει στην έρημο της Σαχάρας. Η χώρα είναι κυρίως αγροτική. Πρόεδρος της χώρας είναι ο Ντιονκουντά Τραουρέ (υπηρεσιακός), έπειτα από το πραξικόπημα του Η σημαία της Χώρας είναι τρίχρωμη σε ισοπαχείς κάθετες λωρίδες, αρχής γενομένης από την πράσινη (προσίστια), κίτρινη (κεντρική) και κόκκινη και σε αναλογία πλάτους μήκους 2 προς 3.


Κατέβασμα ppt "Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google