Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΗΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ <<ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ>> ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΛΟΥΚΙΑ ΑΛΜΠΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗ ΧΡΥΣΑ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ.ΒΕΛΟΥΔΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε με την επίβλεψη του κ.Βελούδιου Γιάννη και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος <<Στηρίζομαι στα πόδια μου>>. Η εργασία μας εντάσσεται στην Α΄ Ταξη Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς.

3

4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μετά από μια πρόσφατη εργασία στο project μας με θέμα <<ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ>> από την ηλικία των 10 ετών έως και σήμερα που διανύουμε μια μεταβατική περίοδο στη συμπεριφορά μας και στο τρόπο σκέψης μας.

5 ΣΚΟΠΟΣ Η εργασία μας είχε ως σκοπό να διακρίνουμε τις διαφορές ανάμεσα στην προεφηβική μας ηλικία μέχρι και σήμερα. Επιπλέον προβληματιστήκαμε σχετικά με όλες τις σωματικές και ψυχικές αλλαγές που μας δημιουργήθηκαν.

6 ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ Αφού μοιράστηκαν τα φυλλάδια και λάβαμε τις απαντήσεις των συμμαθητών μας οδηγηθήκαμε στα εξής συμπεράσματα. Αρχικά σημειώθηκε ότι στην πλειοψηφία των παιδιών έχουν παρατηρηθεί σημαντικές αλλαγές σχετικά με το βάρος, το ύψος, τη συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους και τις συχνές εναλλαγές της ψυχολογικής μας κατάστασης.

7 Ειδικότερα σε θέματα διάθεσης έχουμε συχνά αλλαγές και ενοχλούμαστε πιο εύκολα αφού η εφηβεία είναι η περίοδος που όλοι διαμορφώνουμε την προσωπικότητα μας. Επίσης μπορούμε πλέον να παίρνουμε περισσότερες αποφάσεις χωρίς να θέλουμε όμως να περνάει πάντα το δικό μας και να γινόμαστε εγωιστές. Άλλο ένα χαρακτηριστικό της ηλικίας μας είναι ότι μας γεννιέται το ενδιαφέρον για το αντίθετο φύλλο αλλά και η ένταξη μας σε παρέες συνομηλίκων έτσι κοινωνικοποιούμαστε με αποτέλεσμα να είμαστε πιο εξωστρεφείς απέναντι στους άλλους.

8 Στην ερώτηση αν θέλουμε να είμαστε διαφορετικοί από τους φίλους μας υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ μας. Ωστόσο αν θέλουμε να είμαστε διαφορετικοί ή όχι οι περισσότεροι ήταν υπέρ της διαφορετικότητας του εαυτού τους αφού ο καθένας μας έχει την δική του προσωπικότητα και τις δικές του απόψεις. Ακόμη δημιουργούνται πολλές εντάσεις σε καθημερινή βάση ανάμεσα σε εφήβους και γονείς επειδή εμείς οι έφηβοι παίρνουμε συχνότερα αποφάσεις με βάση το συναίσθημα σε αντίθεση με τους γονείς μας που στηρίζουν τις απόψεις τους στη λογική.

9 Φίλοι, μεγαλύτερα αδέλφια, κοινωνικό περιβάλλον
Ένα άλλο θέμα που μας απασχόλησε είναι ο εθισμός των εφήβων στο αλκοόλ και στο κάπνισμα. Ένα ερώτημα που τίθεται συνέχεια σε αυτή την ηλικία είναι: Aιτίες που οι νέοι αρχίζουν το κάπνισμα. Συνήθεια γονέων Φίλοι, μεγαλύτερα αδέλφια, κοινωνικό περιβάλλον Διαφήμιση και εμπορική σύνδεση με την εικόνα του Διαφήμιση και εμπορική σύνδεση με τον αθλητισμό Σχέσεις / οικογενειακή δομή Επίπεδο εκπαίδευσης Κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο Διαχείριση άγχους και καταπίεσης Αποδοχή Οι έφηβοι συχνά αγνοούν τη δυνατότητα εθισμού στον καπνό - 61% των νέων θεωρούν ότι δεν πειράζει να δοκιμάσουν το τσιγάρο εφόσον το κόψουν πριν γίνει συνήθεια - 26% θεωρούν ότι οι κανονικοί καπνιστές μπορούν να το κόψουν όποτε το θελήσουν

10 Οι νέοι συχνά ωθούνται στη χρήση αλκοόλ  κατά την εφηβεία, για τους παρακάτω λόγους:
1.   Για διασκέδαση 2.   Γιατί θεωρούν ότι η χρήση αλκοόλ είναι αντίδραση ενάντια στην αυστηρότητα των γονιών. 3.  Επειδή θεωρούν ότι έτσι θα γίνουν αποδεκτοί σε κάποια παρέα. 4.  Για δοκιμή. 5.  Για να ανακουφιστούν από ανησυχία, κατάθλιψη, φόβο. 6.  Για να ξεχαστούν από τον πόνο ενός οικογενειακού προβλήματος (διαζύγιο γονέων, οικονομική κατάρρευση, θάνατος στην οικογένεια) .


Κατέβασμα ppt "1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google