Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ. Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Μους Σοκολάτας (Ασπρης και μαύρης) Τούρτα από μους σοκολάτας Μους από φρέσκα φρούτα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ. Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Μους Σοκολάτας (Ασπρης και μαύρης) Τούρτα από μους σοκολάτας Μους από φρέσκα φρούτα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ

2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Μους Σοκολάτας (Ασπρης και μαύρης) Τούρτα από μους σοκολάτας Μους από φρέσκα φρούτα Κρέμα Μπαβαρουά Πανακότα

3 ΜΟΥΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΥΛΙΚΑ 250ΜΛΓΑΛΑ 1 Κ/ΛΙΖΑΧΑΡΗ 540 ΓΡΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ 30 ΜΛΚΟΝΙΑΚ 370 ΜΛΚΡΕΜΑ ΚΤΥΠΗΜΕΝΗ 90% ΜΕΘΟΔΟΣ Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε έως ότου κρυώσει σχετικά. Διπλώνουμε σιγά-σιγά την φρέσκα κρέμα.

4 Τούρτα από Mους Σοκολάτας Υλικά 3 φέτες παντεσπάνι σοκολάτας 180 ml σιρόπι αρωματισμένο με κονιάκ 500 γρ. μους σοκολάτας Γκανάς επικάλυψης 125 γρ. κρέμα 250 γρ. κουβερτούρα

5 Τελείωμα Tούρτας Εκτέλεση Βάζουμε μια φέτα παντεσπάνι σε τσέρκι. Σιροπιάζουμε. Προσθέτουμε την γέμιση(μους) εναλλάξ με φέτες παντεσπάνι σιροπιασμένο μέσα στο τσέρκι. Τοποθετούμε την τούρτα στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βάζουμε την τούρτα στο περιστροφικό σταντ. Περιχύνουμε με γκανάς επικάλυψης.

6 ΜΟΥΣ ΑΣΠΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΥΛΙΚΑ Φύλα ζελατίνης -μουλιασμένη 60μλΝερό 10μλΜπράντυ 330γρΆσπρη σοκολάτα, λιωμένη 2Κροκάδια 2Ασπράδια 240μλΦρέσκα κρέμα ΜΕΘΟΔΟΣ Βράζουμε το νερό με το μπράντυ, αποσύρουμε από την φωτιά και διαλύουμε μέσα την τζελλατίνη. Ανακατεύουμε το μείγμα μέσα στην σοκολάτα. Κτυπούμε τα κροκάδια σε μπεν- μαρί μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους και τα προσθέτουμε μέσα στην σοκολάτα. Κτυπούμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Κτυπούμε την φρέσκα κρέμα έως ΄του ελαφρώς πήξη.(όχι πολύ κτύπημα). Προσθέτουμε την μαρέγκα και την κρέμα εναλλάξ στο μείγμα σοκολάτας.

7 ΜΟΥΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ 50ΓΡΒούτυρο 2κιλά Μπανάνες 100γρΡούμι 100γρΖάχαρη 250γρΚρέμα γάλακτος 500γρΚρέμα γάλακτος ελαφρά κτυπημένη 3 φύλλαΤζελλατίνης (μουλιασμένα σε νερό) 500γρ Αναρή φρέσκα(κτυπημένη με λίγη φρέσκα κρέμα) –(κανέλλα προαιρετική)

8 ΜΕΘΟΔΟΣ Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σοτάρουμε τις μπανάνες σε βούτυρο και τις ανάβουμε με το ρούμι. Βράζουμε την φρέσκα κρέμα(250γρ) μαζί με την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τις μπανάνες και αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά. Προτού κρυώσει προσθέτουμε την αναρή και μετά διπλώνουμε την φρέσκα κρέμα.

9 MΠΑΒΑΡΟΥΑ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό φρούτα κτυπημένα στο blender 30 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης 250ml νερό 1 λίτρο κρέμα κτυπημένη 80% ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τα φύλλα τη ζελατίνης στο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.Μετά ζεσταίνουμε το νερό μαζί με τα φύλλα σε μπεν μαρί μέχρι που το μείγμα γίνει χλιαρό.Παίρνουμε λίγη ποσότητα από τα φρούτα και προσθέτουμε στη κούπα με την ζελατίνη και ανακατεύουμε  tempering .Μετά προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης πίσω στα υπόλοιπα φρούτα.Προσθέτουμε τη κτυπημένη κρέμα μέχρι που το μείγμα γίνει ομοιογενές.Χρησιμοποιούμε τη BAVAROIS για να γεμίσουμε παντεσπάνια ή τη σερβίρουμε σε ποτήρια.

10 ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ 600 ΓΡΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ 100 ΓΡΓΑΛΑ 60 ΓΡΖΑΧΑΡΗ 1ΚΛΩΝΑΡΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ 2 ΓΡΜΑΣΤΙΧΑ ΣΚΟΝΗ 2ΦΥΛΛΑ ΤΖΕΛΛΑΤΙΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΣ Σε κατσαρόλα βράζουμε τα πρώτα πέντε υλικά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα τζελλατίνης αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνομε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά και αδειάζουμε σε ατομικά φορμάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε την πανακότα βουτώντας τα μπολάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα

11 Τριπλό Μους Σοκολάτας

12 Τούρτα κορμό από Μους Σοκολάτας και μαρέγγες

13 ΜΟΥΣ ΦΡΟΥΤΩΝ

14 ΜΠΑΒΑΡΟΥΑ


Κατέβασμα ppt "ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ. Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Μους Σοκολάτας (Ασπρης και μαύρης) Τούρτα από μους σοκολάτας Μους από φρέσκα φρούτα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google