Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης. Υλικα Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης. Υλικα Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης

2 Υλικα Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να φουσκώνει) αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1΄. Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να γυαλίσει το μείγμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Κουταλιά κουταλιά προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το ποτό (κονιάκ, ρούμι ή κουαντρό). Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι 2΄. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλκοόλ. Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη φόρμα. Με πινέλο βρέχουμε καλά το παντεσπάνι. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μους σοκολάτας. Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω γύρω στη φόρμα. Αδειάζουμε όλη τη μους στη φόρμα. Στρώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια. Παγώνουμε την τούρτα (χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 30΄ να σφίξει), την ξεφορμάρουμε και τη μεταφέρουμε σε τουρτιέρα. Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.

3 Τι χρειαζόμαστε 2 κουτιά ζαχαρούχο 2 κουτιά ERMOL ή ΜΟRFAT γάλα 2 κουτιά μπισκότα (τύπου πτι μπερ) 3 κουταλιές σούπας κακάο 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα + λίγο λικέρ αν επιθυμούμε

4 Υλικα 1 (25 γραμμ.) παντεσπάνι κακάο 2 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας κομμένα στη μέση 500 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη 300 γραμμ. γάλα 50 γραμμ. ζάχαρη 50 γραμμ. νερό 50 γραμμ. ρούμι λίγη άχνη για το γαρνίρισμα

5 Υλικα 50 γραμμ. ζάχαρη50 γραμμ. ζάχαρη 50 γραμμ. νερό50 γραμμ. νερό 50 γραμμ. ρούμι50 γραμμ. ρούμι λίγη άχνη για το γαρνίρισμαλίγη άχνη για το γαρνίρισμα

6 Συνταγη Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας γάλακτος: Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα γάλακτος με την κρέμα.Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας γάλακτος: Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα γάλακτος με την κρέμα. την τούρτα, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τοποθετούμε σε τουρτιέρα. Περιχύνουμε με το γλάσο. Αφήνουμε την τούρτα, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τοποθετούμε σε τουρτιέρα. Περιχύνουμε με το γλάσο. Αφήνουμε

7 Σιντναγή »Για την κρέμα: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Διαχωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια. Κτυπάμε τους κρόκους με το βούτυρο και τη ζάχαρη ώστε να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το κονιάκ και στο τέλος τη σοκολάτα. Μετά κτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο πρώτο υλικό. Στρώνουμε το παντεσπάνι, μετά την κρέμα και τέλος διακοσμούμε με σαντιγύ

8 Υλικά »30γρ. αλεύρι 100 γρ. ζάχαρη άχνη 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 85 γρ. φουντούκια, τριμμένα σε σκόνη 4 ασπράδια αυγών

9 Πώς τη φτιάχνουμε 4 κ.σ. βούτυρο 1 φλ. κρέμα γάλακτος 1 3/4 φλ. άχνη ζάχαρη 1 φλ. γάλα 2-3 βανίλιες ή εσανς αμυγδάλου

10 Πώς τη φτιάχνουμε Ανακατεύουμε το βούτυρο και την κρέμα και χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το γάλα και τέλος τη βανίλια ή την εσανς. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο αλλά όχι πολύ. Είναι προτιμότερο να έχει μια πιο ρευστή μορφή για να απλώνεται ευκολότερα.Ανακατεύουμε το βούτυρο και την κρέμα και χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το γάλα και τέλος τη βανίλια ή την εσανς. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο αλλά όχι πολύ. Είναι προτιμότερο να έχει μια πιο ρευστή μορφή για να απλώνεται ευκολότερα.

11 Υλικά Βάζουμε την άχνη σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε για ένα λεπτό ακόμη το χτύπημαΒάζουμε την άχνη σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε για ένα λεπτό ακόμη το χτύπημα

12 Συνταγή Τούρτα για όσους αισθάνονται ερωτευμένοι και θέλουν να γιορτάσουν με το άλλο τους μισό τον Άγιο Βαλεντίνο, με ένα homemade cheesecake. Τούρτα, λοιπόν, σαν την αγάπη: γλυκιά, απαλή, βελούδινη, τρυφερή, μπισκοτένια αλλά και πικρή, αλμυρή, κριτσανιστή, σκληρή. Όπως ακριβώς και η αγάπη, τα έχει όλα! Με τις αναλυτικές και λεπτομερείς οδηγίες βήμα- βήμα, μπορείτε να τη φτιάξετε και να την απολαύσετε με ρομαντική διάθεση.

13 Τούρτα σοκολάτα Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα χτυπώντας το ασπράδι μαζί με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ έως ότου φουσκώσει και ασπρίσει. Σταματάμε το χτύπημα και με μία μαρίζ ανακατεύουμε ρίχνοντας

14 Τούρτα σοκολάτα Σχηματίζουμε 2 ίδιους δίσκους. Mε το υπόλοιπο της μαρέγκας σχηματίζουμε μακρόστενα μαρεγκάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100οC για μία με μιάμιση ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε αν ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα. Αν όχι, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη και αφήνουμε για αρκετές ώρες έως ότου στεγνώσουν

15 Για τη μους, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και σε χωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο (να μη βράσει). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ρίχνουμε το μίγμα αυτό στη λιωμένη σοΓια τη μους, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και σε χωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο (να μη βράσει). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ρίχνουμε το μίγμα αυτό στη λιωμένη σο


Κατέβασμα ppt "Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης. Υλικα Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google