Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής
Παντεσπάνι Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής

2 Ιστορική Αναφορά Το παντεσπάνι όπως το γνωρίζουμε σήμερα έχει δημιουργηθεί στις αρχές του εικοστού αιώνα. Η πρώτη αναφορά στο παντεσπάνι γίνεται σε ένα βιβλίο στην Αγγλία το 1615. Το όνομα του όπως το ξέρουμε σήμερα το πηρέ από την μετάφραση του λατινικού pan d'España που σημαίνει κυριολεκτικά ψωμί της Ισπανίας.

3 Μέθοδος Παρασκευής Το παντεσπάνι μπορεί να παρασκευαστεί με δυο τρόπους. Η χλιαρή μέθοδος Η κρύα μέθοδος Λόγο του γεγονότος ότι δεν περιέχει διογκώτικα χρειάζεσαι μεγάλη προσοχή κατά την παρασκευή του.

4 Μέθοδος Παρασκευής Η χλιαρή μέθοδος Η κρύα μέθοδος
Κατά τη χλιαρή μέθοδο, κτυπούμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη σε Bain Marie μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 43 °C και να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια το μετακινούμε από το Bain Marie και συνεχίζουμε να κτυπάμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα και να γίνει κρεμώδες. προσθέτουμε το αλεύρι και το αναδιπλώνουμε προσεκτικά για να μη φύγει ο αέρας. Η κρύα μέθοδος Η ιδία διαδικασία χωρίς να κτυπήσουμε τα υλικά σε Bain Marie.

5 Σημαντικά βήματα για επιτυχημένο παντεσπάνι
Κτύπημα Ο όγκος και η υφή τους οφείλεται στον αέρα που εισέρχεται στο μείγμα κατά το χτύπημα. Για αυτό το λόγο το παντεσπάνι χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά τη ετοιμασία όσο και κατά το ψήσιμο.

6 Σημαντικά βήματα για επιτυχημένο παντεσπάνι
Ενσωμάτωση αλευριού (fold in) προσθέτουμε το αλεύρι και το αναδιπλώνουμε προσεκτικά για να μη φύγει ο αέρας, με κυκλικές κινήσεις. φροντίζουμε να διαλυθεί το αλεύρι χωρίς να δημιουργηθούν σβόλοι.

7 Σημεία Προσοχής Το παντεσπάνι είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ προϊόν.
Αποτελείται από τρία βασικά υλικά , Αλεύρι-Αυγά-Ζάχαρη. Τα παντεσπάνια δεν περιέχουν χημικά διογκωτικά όπως baking powder/baking soda ή άλλο υλικό που να τα βοηθά να φουσκώσουν.

8 Σημεία Προσοχής Το παντεσπάνι ψήνετε αμέσως αφού μπει στο ταψί για να μην φύγει ο αέρας από το μείγμα. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βγάζουμε από το ταψί. Μπορεί να φυλαχθεί τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο ή και στη κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

9 Συχνά λάθη που συμβαίνουν στο παντεσπάνι
Βαρύ προϊόν: Πολύ χαμηλή θερμοκρασία φούρνου Μη ικανοποιητικό ψήσιμο Πολύ υγρό μείγμα Δεν μπήκε αρκετός αέρας κατά το κτύπημα Απρόσεκτη αναδίπλωση του αλευριού

10 Συχνά λάθη που συμβαίνουν στο παντεσπάνι
Τελικό προϊόν με κουβάρια και εύθραυστο: Το αλεύρι δεν αναδιπλώθηκε καλά

11 Συχνά λάθη που συμβαίνουν στο παντεσπάνι
 Βυθισμένο προϊόν: Χρησιμοποιήθηκε περισσότερη ζάχαρη Πολύ χαμηλή θερμοκρασία φούρνου Μη ικανοποιητικό ψήσιμο Κρύος αέρας μπήκε στο φούρνο κατά το ψήσιμο, συνέπεια του συχνού ανοίγματος της πόρτας.

12 Συχνά λάθη που συμβαίνουν στο παντεσπάνι
Ανομοιόμορφο σχήμα: Το μείγμα μπήκε ανομοιόμορφα στο ταψί Το μείγμα δε μπήκε στο ταψί προσεκτικά Λανθασμένη πυκνότητα μείγματος

13 Συχνά λάθη που συμβαίνουν στο παντεσπάνι
Σπασμένο από πάνω: Πολύ μικρό ταψί Πολύ υψηλή θερμοκρασία φούρνου Πολύ χαμηλή θερμοκρασία φούρνου Υπερβολικά στεγνό μείγμα


Κατέβασμα ppt "Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google