Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΓΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΓΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΓΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ

2 ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ Η γαστρονομια των νησιων ειναι πλουσια και φυσικη. Προυποθετει προιοντα απο την φυση, οπως οι πατατες, οι μπανανες, τα ψαρια, τα τυρια και τα κρασια τα οποια ειναι πολυ αναγνωρισμενα. Παρουσιαζουμε μερικες απο τις πιο εκπροσωπευτικες συντσγες. ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ ΡΑΝΤΣΟ ΚΑΝΑΡΙΟ ΥΛΙΚΑ 1/2κιλ. Ρεβυθια, 1/4κιλ. Κρεας μοσχαρισιο, 1/4κιλ. Κοτοπουλο, 100γρ. Φιδε, 1/2κιλ. Πατατες, 1 κεφαλι σκορδο, 1 κρεμυδι, 1 τοματα, 2 κλαρια μαιντανο, 1 κουτ. του γλυκου παπρικα, 1 φλιτζανι λαδι, 1 φλιτζ. Κρασι ασπρο, σαφραν, δαφνη,αλατι και νερο. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαζουμε τα ρεβυθια στο νερο το προηγουμενο βραδυ να μαλακωσουν. Την επομενη μερα τα πλενουμε και τα βαζουμε σε μια κατσαρολα με το κρεας και 2 λιτρα νερο. Τα ζεσταινουμε και τα αφηνουμε στη φωτια να μαγειρευτουν το λιγοτερο 1 ωρα χωρις να τα ξεσκεπασουμε. Ενω μαγειρευονται τα ρεβυθια, τσιγαριζουμε στο λαδι το κρεμυδι, το σκορδο και τη τοματα. Τελος ριχνουμε την παπρικα. Αφου μαγειρευτουν τα ρεβυθια με το κρεας, ριχνουμε τα τσιγαριστα, τις πατατες κομενες, το αλατι, το θυμαρι, τη δαφνη και το ασπρο κρασι. Τα αφηνουμε στη φωτια για 10 λεπτα. 5. Τελος οταν οι πατατες ειναι σχεδον ετοιμες, ριχνουμε το φιδε, και μαγειρευουμε 5 λεπτα ακομη.

3 ΠΙΑΤΟ ΨΑΡΙΟΥ: Chicharrillo τηγανιτο
ΥΛΙΚΑ: 8 ψαρια μικρα η μεσαιου μεγεθους, αλευρι, αλατι, για τηγανισμα, 2 δοντια σκορδο. Κοβουμε τα ψαρια σε φιλετα, τα αλευρ ωνουμε και ριχνουμε αλατοπιπερο. Ριχνουμε μπολικο ελαιολαδο σε ενα τηγανι. Τσιγαριζουμε το σκορδο και αφου παρει χρωμα χρυσαφη το απασυρουμε απο τη φωτια. Τηγανιζουμε τα φιλετα για ενα λεπτο απο το καθε μερος. Μ Ψ 5. Με ενα αποροφητικο χαρτι σκουπιζουμε τα φιλετα για να φυγει το πολυ λαδι. 6. Σερβιρεται ζεστο με σαλτσα μοχο απο κολιανδρο. Mojo με κολιανδρο ΥΛΙΚΑ 1 κεφαλι σκορδο, πιπερι πρασινο, 3 κουτ. ξυδι , 10 κουτ. Λαδι, κυμινο, Κολιανδρο, αλατι χοντρο. 1. Ανακατευουμε στο μιξερ το σκορδο, το πιπερι, το κυμινο, κολιανδρο και το αλατι. 2. Τελος ριχνουμε σιγα σιγα το λαδι και το ξυδι. 3. Το βαζουμε σε κρυο μερος η στο ψυγειο. ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΥΛΙΚΑ 2 μπανανες, 1 γιαουρτι, 4 κουταλιες ζαχαρη, 1 φλιτζ γαλα 2 κουτ. Κανελα. Καθαριζουμε τι μπανανες και τις κοβουμε σε κοματια. Σε μια κανατα ριχνουμε ολα τα υλικα, τις μπανανες, το γαλα, το γιαουρτι, 4 κουτ ζαχαρη και την κανελα. Τα χτυπαμε στο μιξερ. Μοιραζουμε το μειγμα σε μπωλ και τα τοποθετουμε στο ψυγειο. 5. Σερβιρεται κρυο.

4 ΚΡΕΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΥΛΙΚΑ: 400γρ κρεας, ½ λιτρο ασπρο κρασι, 1 κεφαλι σκορδο, ριγανη, θυμαρι, παπρικα, αλατι Κοβουμε το κρεας σε κυβους. Το βαζουμε σε ενα πηλινο τσουκαλι, ριχνουμε θυμαρι, ριγανη και το σκορδο κομενο σε κοματια. Το αφηνουμε να μαριναριστει 2 με 3 ωρες. Χτυπαμε το σκορδο, αλατι, παπρικα πικαντικη, πιπερι καυτερο, λιγο ασπρο δυνατο κρασι, λιγο ξυδι και λιγο λαδι. Το μαριναρισμα του κρεατος, γινεται αφου πριν εχει παρει το αρωμα απο μια χουφτα θυμαρι κα ριγανη. Αφηνουμε το κρεας να μαριναριστει με ολα τα υλικα λιγοτερο απα τρεις ωρες. Υστερα τηγανιζουμε τα κοματια του κρεατος σε ενα τηγανι και μετα τα βαζουμε σε μια κατσαρολα. Σε αλλη κατσαρολα ζεσταινουμε οτι εχει απομεινει στο τσουκαλι. Αν ειναι πηχτο ριχνουμε κρασι και νερο. Τελος τα ριχνουμε στο κρεας και τα αφηνουμε να παρουν μια τελευταιαα βραση. Το συνοδευουμε με πατατες τηγανητες. ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΜΟΥΡΑ   ΥΛΙΚΑ Βατομουρα καλα ωριμα, ζαχαρη Προυποθετει να εχουμε μαζεψει τα φρουτα. Περναμε τα φρουτα απο μια πρεσα και τα σουρωνουμε για να βγαλουμε το χυμο τους. Το ριχνουμε σε μια καραφα και το αφηνουμε να βρασει. Ριχνουμε τη ζαχαρη. Το αφηνουμε 10 με 12 μερες. Το σουρωνουμε και το βαζουμε σε ενα μπουκαλι.

5 ΜΕΝΟΥ ΓΙΟΡΤΙΝΟ

6 ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΟΧΟ
ΥΛΙΚΑ: 300γρ τυρι ντοπιο καπνιστο Mojo picón. Ψηνουμε το τυρι σε δυο λαμαρινες μετριου μεγεθους. Οταν παρει χρωμα και απο τις δυο μεριες το βαζουμε σε ενα πιατο. Τελος το περιχυνουμε με σατσα μοχο. Σερβιρεται αμεσως. MOJO PICÓN ΥΛΙΚΑ:1 Κεφαλι σκορδο, 20κουτ λαδι, 3κουτ ξυδι. 1 πιπερια καυτερη, 1 κουτ παπρικα, κυμινο, αλατι χοντρο Χτυπαμε το σκορδο, τις πιπεριες καθαρισμενες και αλατι χοντρο. Στη συνεχεια ριχνουμε την παπρικα. Ριχνουμε το λαδι και το ξυδι. Φτιαχνουμε μια κρεμα ελαφρια η πηχτη, οπως μας αρεσει. Τελος το βαζουμε στο ψυγειο. ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΥΛΙΚΑ: 500γρ lubina σε κοματια, 250γρ πατατες καθαρισμενες και κομενες σε κοματια, 3 τοματες μεαιου μεγεθους κομενες στα τεσσερα, 4 φετες ψωμιου λεπτες και μεγαλες, λιγο κυμινο,λιγο σαφραν,αλατι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Βαζουμε ½ λιτρο νερο με αλατι σε μια κατσαρολα. οταν αρχισει να βραζει ριχνουμε τις τοματες, τις πατατες και το κυμινο. 2. Οταν οι πατατες εχουν μαλακωσει, ριχνουμε τα ψαρια και το σαφραν το οποιο εχουμε χτυπησει στο γουδι. 3. Τα αφηνουμε να μαγειρευτουν τρια τεταρτα. ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Τοποθετουμε σε καθε πιατο 1 φετα ψωμι. Περιχυνουμε με ζωμο και τοποθετουμε τα κοματια απο ψαρι και πατατες.

7 ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ salmorejo ΥΛΙΚΑ: 1κιλ κουνελι, 3 κεφαλια σκορδο, 1 ποτηρι κρασι ασπρο ντοπιο, 3κουτ ξυδι, 1 ποτηρι λαδι, 2κουτ παπρικα, 1κουτ κυμινο, πιπερι μαυρο, αλατι ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 45 ΛΕΠΤΑ  Κοβουμε το κουνελι σε κοματια. Χτυπαμε το σκορδο, την παπρικα, το κυμινο και το αλατι. Στη συνεχεια ριχνουμε το ξυδι, το κρασι, το λαδι και το πιπερι. Ανακατευουμε καλα και το αδειαζουμε σε ενα σκευος μαζι με το κουνελι. Το αφηνουμε να μαριναριστει το λιγοτερο 9 ωρες. Αφου εχει μαρτιναριστει, τηγανιζουμε το κουνελι σε σιγανη φωτια. Το βαζουμε σε μια πηληνη κατσαρολα και προσθετουμε τη μαριναρα με λιγο νερο ακομη. Το μαγειρευουμε σε σιγανη φωτια για μιση ωρα ανακατευοντας το μεχρι να γινει. Προσθετουμε αλατι αν χρειαζεται και το σερβιρουμε.

8 Nuestro agradecimiento
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ: ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ   ΥΛΙΚΑ: 1 λιτρο γαλα, 6 αυγα, 6κουτ ζαχαρη, λιγη κανελα, φλυδα λεμονιου, Batir los huevos con el azúcar, disolver la harina de maíz en un vaso de la leche tibia, añadir y mezclar toda la leche, limón y canela al final, Poner en un molde y llevar al horno medio hasta que cuaje (sistema aguja), unos veinte minutos. Se sirve acompañada de miel de palma, si no hay se usa miel de abeja. Nuestro agradecimiento A las personas que han trabajado en la elaboración de este material: Efrosina ( Griego) Hans (Alemán) Neil (Inglés) Rafal (Polaco) Muchas GRACIAS


Κατέβασμα ppt "ΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΓΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google