Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΖΥΜΑΡΙΚΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΖΥΜΑΡΙΚΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΥΜΑΡΙΚΑ

2 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο μαθητής να είναι σε θέση να:
Περιγράφει τη μέθοδο παρασκευής φρέσκιας ζύμης μακαρονιών, διαφόρων χρωμάτων και γεύσεων. Περιγράφει τη μέθοδο ψησίματος και διατήρησης μακαρονιών. Αναφέρει τις διαφορές στο ψήσιμο και διατήρηση για μακαρόνια από φρέσκια ζύμη και ξηρά μακαρόνια.

3 ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ορισμός: Τέτοιες τροφές είναι:
Ζυμαρικά ή φαρινοειδή είναι οι τροφές που περιέχουν αλεύρι ή που έχουν ψηλό ποσοστό αμύλου. Τέτοιες τροφές είναι: Το ρύζι, τα μακαρόνια και όλα τα παρασκευάσματα που έχουν ως βάση το αλεύρι.

4 ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Μπορούν να σερβιριστούν ως:
Ορεκτικό (ραβιόλες, κανελόνια) -70gr η μερίδα. Κυρίως Πιάτο (παστίτσιο) -150gr η μερίδα. Συνοδευτικό (σπαγγέτι ιταλικό) -70gr η μερίδα. Επιδόρπιο (ρυζόγαλο,δάκτυλα) -50gr η μερίδα. Σούπες -20gr

5 ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Μέθοδος: Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι πάνω στο πάγκο, κάνουμε μια τρύπα και σπάζουμε μέσα σε αυτή τα αυγά και το λάδι και το γάλα. Ανακατεύουμε σιγά σιγά για περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει η ζύμη Τη βάζουμε στο ψυγείο για ½ μέχρι και 1 ώρα. Πριν την ανοίξουμε πρέπει να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Υλικά: 500 γρ. Αλεύρι 12 κροκάδια 2 Αυγά ½ κτ. Αλάτι 6 κτ. Ελαιόλαδο 4 Κ. Γάλα Λίγο νερό

6 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΒΡΑΣΙΜΟ ΞΗΡΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ :
Πρέπει να βράσουν σε πολύ κοχλαστό νερό δεκαπλάσιο του βάρους τους. Ανακατεύονται απαλά για να μην κολλήσουν. Ανάλογα με το είδος, ο χρόνος ψησίματος διαφέρει. Πρέπει να είναι αλ ντέντε= σφικτά. (6 μέχρι 15 λεπτά) Μόλις τα βράσουμε, αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως, κρυώνονται με άφθονο κρύο νερό, ραντίζονται με λίγο λάδι, στραγγίζονται και ανακατεύονται.

7 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΒΡΑΣΙΜΟ ΦΡΕΣΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ :
Πρέπει να βράσουν σε ελαφρώς κοχλαστό νερό δεκαπλάσιο του βάρους τους. Ανακατεύονται πολύ απαλά για να μην κολλήσουν. Δεν μπορούν να ψηθουν αλ ντέντε (1–5 λ.) Τα φρέσκα ζυμαρικά δεν φυλάσσονται ψημένα, συνήθως ψήνονται κατά παραγγελία. Μπορούν να φυλαχθούν στη κατάψυξη πριν τα ψήσουμε αφού τα στεγνώσουμε για λίγο και τα πασπαλίσουμε με λεπτό σιμιγδάλι.

8 ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΖΥΜΗΣ ΓΙΑ 700 ΓΡ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΖΥΜΗΣ
ΣΠΑΝΑΧΙ 170 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΣΠΑΝΑΧΙ (ΜΠΛΕΝΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ) ΣΑΦΡΟΝ 6 ΓΡ ΣΑΦΡΟΝ(ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ) ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ 10ΓΡ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ Η΄ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ 30 ΜΛ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ(ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ) ΝΤΟΜΑΤΑΣ 60ΓΡ ΠΑΣΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ (ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ)  ΒΟΤΑΝΑ/ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ 20 ΓΡ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΒΟΤΑΝΑ Η΄ 3 ΓΡ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ 10 ME 20 ΓΡ ΧΟΝΤΡΟΣΠΑΣΜΕΝΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ ΜΕΛΑΝΙ 20 ΓΡ ΜΕΛΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΟΥ Ή ΣΟΥΠΙΑΣ

9 ΖΥΜΑΡΙΚΑ

10 Αξιολόγηση Περιγράψετε τη μέθοδο παρασκευής φρέσκιας ζύμης μακαρονιών, διαφόρων χρωμάτων και γεύσεων. Περιγράψετε τη μέθοδο ψησίματος και διατήρησης μακαρονιών. Αναφέρετε τις διαφορές στο ψήσιμο και διατήρηση για μακαρόνια από φρέσκια ζύμη και ξηρά μακαρόνια.


Κατέβασμα ppt "ΖΥΜΑΡΙΚΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google