Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!
Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!! Παπαδοπούλου Σοφία Σισμανίδου Μαρία

2 Η ιστορία της σοκολάτας!!!
Η ιστορία της σοκολάτας!!! Η ιστορία της σοκολάτας ξεκινά στην  Κεντρική Αμερική και μπορεί να αποδοθεί στους Mokaya και Olmec, με στοιχεία που χρονολογούνται από το π.Χ..

3 Η σοκολάτα έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο και στις δύο φυλές των Μάγια και  των Αζτέκων.  
Οι Ιερείς  παρουσιάζονται σπόρους κακάο ως προσφορές στους θεούς και σερβίρονται ροφήματα σοκολάτας κατά τη διάρκεια των ιερών τελετών!  

4 Η Ελβετικές Σοκολάτες!!! Η ελβετική αυτοκρατορία της σοκολάτας είναι ένα γεγονός και μια ολόκληρη ιστορία που χτίστηκε μέσα σε πολλά χρόνια και με πολλά εμπόδια. Όλα ξεκίνησαν όταν το 1697 ο Heinrich Escher, δήμαρχος της πόλης της Ζυρίχης, ανακαλύπτει την  σοκολάτα  σε ένα ταξίδι του στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο. Την εισάγει στην Ελβετία αλλά η κατανάλωσή της περιορίζεται στα μέλη των κυρίων σωματείων που την απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια συμποσίων. Έρχεται όμως η απαγόρευση της κατανάλωσής της από το συμβούλιο της Ζυρίχης, το κυβερνητικό όργανο του καντονιού της Ζυρίχης, που θεωρεί πως το κακάο έχει αφροδισιακές ιδιότητες και ως εκ τούτου η σοκολάτα είναι ανάξια των ενάρετων πολιτών.

5 Τριάντα χρόνια μετά, δυο Ιταλοί αποφασίζουν να δημιουργήσουν το πρώτο εργοστάσιο σοκολάτας κοντά στη πόλη της Βέρνης, αλλά και πάλι χωρίς επιτυχία καθώς οι ντόπιοι δεν αποδέχονται τη λιχουδιά αυτή. Μόνο εκατό χρόνια αφού εισήχθη για πρώτη φορά στην Ελβετία, δηλαδή το 1792, ανοίγει η πρώτη σοκολατοποιία στη Βέρνη. Το φοντάν (που σημαίνει στην κυριολεξία «που λιώνει στο στόμα») το οποίο ανακαλύπτει ο Lindt, χαρίζει μια βελούδινη υφή στη σοκολάτα αφαιρώντας κάθε πικράδα και την αρχική κοκκώδη υφή της και αποτελεί ένα σημείο κλειδί στην ιστορία της σοκολάτας. Ο Lindt ανακάλυπτει επίσης την προσθήκη βούτυρου από κακάο, πράγμα που επιτρέπει το ομοιογενές λιώσιμο της σοκολάτας, ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό.

6 Η Συνταγή για το Ελβετικό Σουφλέ!!
Υλικά: 8 αυγά χωρισμένα, σε θερμοκρασία δωματίου  1 κούπα ζάχαρη 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος Lacta (σε θερμοκρασία δωματίου)  200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)  1 κούπα βούτυρο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί. Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια, προσθέτοντας μια μικρή πρέζα αλατιού (για να φουσκώσουν καλύτερα). Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τους κρόκους, τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι σιγά-σιγά και τέλος τη μαρέγκα με μια ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μη σπάσουμε τα ασπράδια. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (στρογγυλό) ώστε να καλύπτεται στο μέγιστο κατά τα ¾ του ύψους. Ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι. Το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρεται αμέσως.

7 Πηγές!!! http://peopleandideas.gr
Δυστυχώς δεν θυμόμαστε τις υπόλοιπες πηγές μας…..


Κατέβασμα ppt "Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google