Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Εργασία Βασιλέλλη Νικολέτας

2 Σφουγγάτο Υλικά: 1½ κιλό κολοκυθάκια τριμμένα 1/2 φλιτζανι ελαιόλαδο 70 γραμ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος 500 γραμ. φέτα τριμμένη 300 γραμ. γραβιέρα τριμμένη 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο 6 αυγά 2 κουταλιές αλεύρι 125 γραμ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ ½ κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο λίγο αλάτι Εκτέλεση: Αρχικά τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τα τυριά, το αλεύρι και τα μυρωδικά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος ή το γάλα εβαπορέ και το ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Βουτυρώνουμε το ταψί, και σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε και το λάδι. Ρίχνουμε το μέιγμα του σφουγγάτου και προσθέτουμε όσο από το το μείγμα του βουτύρου περίσσεψε, στο οποίο έχουμε ενσωματώσει τον κρόκο του έκτου αβγού., στην επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούσ για πενήντα λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του.

3 Μπακλαβού Συστατικά: Για βαθύ ταψί 30 x 40 εκ 1 κιλό φύλλο κρούστας
6 κούπες αμύγδαλα, αλεσμένα ½ κιλό βούτυρο γάλακτος ανθόνερο Για το σιρόπι 8 κούπες ζάχαρη 4 κούπες νερό ½ λεμόνι, τον χυμό 2-3 κουταλιές ανθόνερο Γαρνίρισμα Για το γαρνίρισμα μερικά αμύγδαλα, ολόκληρα Ζεματάμε τα αμύγδαλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα στεγνώνουμε επί 5 λεπτά σε ζεστό φούρνο. Τα αλέθουμε, πολύ ψιλά, στο μπλέντερ

4 Εκτέλεση: Ξεκινάμε λιώνοντας το βούτυρο και βουτυρώνοντας το ταψί. Στρώνουμε πέντε φύλλα κρούστας βουτυρωμένα το καθένα ξεχωριστά. Στο τελευταίο φύλλο πασπαλίζουμε αμυγδαλόψυχα. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η αμυγδαλόψυχα, αφήνουμε όμως πέντε φύλλα για το τέλος. Κόβουμε μέχρι κάτω όλο το γλυκό σε κομμάτια ρόμβου ή τετράγωνου και στολίζουμε με ολόκληρα άσπρα αμύγδαλα. Ραντίζουμε με ανθόνερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και στους 120 βαθμούς για τρεις ώρες μέχρι να ροδίσει. Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού μέχρι να δέσει ελαφρά. Αφού κρυώσει περιχύνουμε το γλυκό αμέσωσ μόλισ βγει από τον φούρνο και το αφήνουμε έτσι όλη τη νύχτα.

5

6

7

8


Κατέβασμα ppt "Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google