Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

2 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
Στον ανθισμένο κήπο της γιαγιάς και του παππού υπάρχουν φυτεμένες μυρωδάτες, γόνιμες κυδωνιές που το Φθινόπωρο ( Οκτώβρη- Νοέμβρη) έχουν ήδη βγει οι καρποί των δέντρων και είναι έτοιμοι για τη συγκομιδή (κυδώνι).

3 ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ;
Πρώτα καθαρίζουμε τι φλοίδα, έπειτα το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια, καθαρίζουμε τα κουκούτσια και ύστερα ψιλοκόβουμε τα κομμάτια σα μικρές πατάτες. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό και ζάχαρη και το βράζουμε στους 200 βαθμούς. Μπορεί να γίνει γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα. Επίσης πολλές φορές προσθέτουμε και αμύγδαλα για να δώσουν μια διαφορετική γεύση στο γλυκό. Τέλος το κυδώνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα σε άλλα φαγητά, για παράδειγμα σε συνταγές με κοτόπουλο ή ακόμα και σε σαλάτες.

4 ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ;
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ; Μέσα σε όλο το χρόνο που μένει αποθηκευμένο το κυδώνι μπορεί να σερβιριστεί σε καλεσμένους, να το καταναλώσουμε όταν έχουμε όρεξη για κάτι γλυκό ή να το χρησιμοποιήσουμε σε άλλα φαγητά. Το να φτιάχνουμε κυδώνι και να μην το αγοράζουμε έτοιμο είναι πραγματικά ωφέλιμο, διότι ξέρουμε τα υλικά που έχουν προστεθεί σε αυτό και μπορούμε να μοιραστούμε την αγάπη που έχουμε βάλει ως κύριο συστατικό στο νόστιμο γλυκό μας με δικούς μας ανθρώπους. Είναι μια παράδοση που τηρείτε κάθε χρόνο στην οικογένειά μας και διατηρεί την υγεία μας θα λέγαμε με αγνά υλικά! Επίσης θα πρέπει να ενισχύουμε την περιοχή μας και να χρησιμοποιούμε προϊόντα που καλλιεργούμε εδώ.

5 ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ
Το κυδώνι είναι ο καρπός του είδους Κυδωνέα και κατάγεται από τη νοτιοδυτική Ασία και την περιοχή του Καυκάσου. Πρόκειται για φυλλοβόλο δέντρο, που φτάνει τα 8 μέτρα σε ύψος, και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Ο καρπός του έχει χρώμα κίτρινο προς το χρυσό, όταν είναι ώριμο, και έχει σχήμα αχλαδιού. Το εξωκάρπιο είναι αρχικά χνουδωτό και έπειτα λείο και γυαλιστερό[1]. Η σάρκα του είναι λευκοκίτρινη. Τα κυδώνια είναι πράσινα όταν είναι άγουρα. Χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Η θρεπτική αξία του φρούτου έγκειται κυρίως στη βιταμίνη C που περιέχει. Ο χυμός του είναι εύγευστος και καταναλώνεται από τα παιδιά, καθώς δεν περιέχει αλκοόλ.Το ωμό κυδώνι χρησιμοποιείται ως βότανο κατά της διάρροιας.

6 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!
Η μαθήτρια: Φωτοπούλου Μαρίλια Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Τάξη: Α Τμήμα:2 Πηγές: Η καλή μου η γιαγιάκα και E%B4%CF%8E%CE%BD%CE%B9


Κατέβασμα ppt "ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google