Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα 6 Γράφω το δικό μου άρθρο Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα 6 Γράφω το δικό μου άρθρο Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα 6 Γράφω το δικό μου άρθρο Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου

2 Ποιο από τα πιο κάτω κείμενα είναι άρθρο;
Ποιο από τα πιο κάτω κείμενα είναι άρθρο;

3

4

5

6

7

8 Γιατί να γράψω ένα άρθρο;
Γιατί θέλω να ενημερώσω μια ομάδα ανθρώπων για ένα σημαντικό γεγονός. Για να το δημοσιεύσω στην ιστοσελίδα του σχολείου. Έτσι, θα πω δημόσια τη γνώμη μου για ένα θέμα που με ενδιαφέρει. Για να ανοίξω διάλογο με τους αναγνώστες. Μπορεί κάποιος που συμφωνεί ή διαφωνεί με τη γνώμη μου να μου απαντήσει γράφοντας ένα άλλο άρθρο ή μια επιστολή κι έτσι να ξεκινήσει μια επικοινωνία μεταξύ μας. Σκεφτείτε κι εσείς άλλους λόγους: …

9 Πώς γράφω ένα άρθρο; Επιλέγω ένα θέμα που με ενδιαφέρει και γνωρίζω αρκετές πληροφορίες για αυτό. Αν ένα θέμα με ενδιαφέρει αλλά δε γνωρίζω αρκετές πληροφορίες για αυτό, πρέπει να κάνω μια έρευνα σε βιβλία, στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες, εγκυκλοπαίδειες κλπ για να ενημερωθώ. Το θέμα μου είναι καλό να ενδιαφέρει κι άλλα παιδιά ή ενήλικες για να το διαβάσουν.

10 Πώς γράφω ένα άρθρο; 4. Αρχίζω το άρθρο μου:
με μια ενδιαφέρουσα πληροφορία για να τραβήξει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. 5. Οι προτάσεις μου απαντούν στα ερωτήματα: πού πώς ποιος πότε τι

11 Πώς γράφω ένα άρθρο; 6. Λεξιλόγιο:
Κάνω έναν κατάλογο με λέξεις που θέλω να συμπεριλάβω μέσα στο άρθρο. Αυτές οι λέξεις πρέπει να έχουν ενδιαφέρον, να είναι σχετικές με το θέμα και να δείχνουν πόσο καλά (επιστημονικά) γνωρίζω το θέμα.

12 Πώς γράφω ένα άρθρο; 7. Γραμματική:
Επιλέγω σε ποια φωνή θέλω να γράψω τα ρήματά μου. Η ενεργητική φωνή δείχνει αμεσότητα και δείχνει την ευθύνη του δράστη. Αντίθετα, η παθητική φωνή δημιουργεί μια απόσταση και κρύβει λίγο έως πολύ την ευθύνη του δράστη.

13 Πώς γράφω ένα άρθρο; 8. Τελειώνω το άρθρο μου: με ένα ερώτημα
ή έναν προβληματισμό ή με κάποιο τρόπο που θα κάνει τους αναγνώστες να σκεφτούν πάνω στο θέμα του άρθρου μου.

14 Βελτιώνω το άρθρο μου Ξαναδιαβάζω όσα έγραψα.
Διορθώνω ορθογραφικά λάθη, λάθη γραμματικής, σύνταξης και λεξιλογίου. Το δίνω σε ένα συμμαθητή μου να το διαβάσει και να μου πει αν είναι ενδιαφέρον. Αν δεν προκαλεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη, τότε πρέπει να το ξαναγράψω ή να κάνω σημαντικές αλλαγές.


Κατέβασμα ppt "Ενότητα 6 Γράφω το δικό μου άρθρο Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google