Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ :Μπύρος Κυριάκος Περβανά Κωνσταντίνα Ποτόλιας Νίκος Σιδηρόπουλος Νίκος

2 ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Ο καπνιστής δεν καπνίζει μονό το τσιγάρο καπνίζει και τον καπνό που αιωρείται μέσα στο δωμάτιο. Οι μη καπνιστές δια μέσου του παθητικού καπνίσματος εισπνέουν τις ίδιες καρκινογόνες και τοξικές ουσίες όπως οι καπνιστές. Το παθητικό κάπνισμα ίσως να είναι και η πιο άσχημη μορφή καπνίσματος ακριβώς γιατί δεν έχεις την επιλογή πολλές φορές να το αποφύγεις. Το παθητικό κάπνισμα ελαττώνει την σωματική απόδοση ακόμη και σε υγιή , αθλούμενα άτομα.

3 ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
Το κάπνισμα των γονιών μπορεί να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών. Το κάπνισμα επηρεάζει και την ποιότητα του μητρικού γάλακτος. Η υγεία των παιδιών που ζουν σε σπίτι με γονείς καπνιστές κινδυνεύει.

4 ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ
ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων και καρδιαγγειακών παθήσεων συγκριτικά με τους μη καπνιστές που δεν εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα. Ο καπνός του τσιγάρου είναι υπεύθυνος και για την πρόκληση και άλλων καρκίνων : καρκίνο του στομάχου, του ήπατος ,του νεφρού ,του τραχήλου της μήτρας και οξείας μυελοβλαστικής λευχαιμίας. Όταν οι μη καπνιστές εκτίθενται σε περιβάλλον, που έχει καπνό τσιγάρου, «αυξάνουν» την πηκτικότητα του αίματος τους ,δημιουργώντας μικρούς θρόμβους από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια.

5 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ Ο νόμος προστατεύει από το παθητικό κάπνισμα και με διαταγή και με σύσταση. H διαταγή αφορά την υγεία και ασφάλεια σε χώρους εργασίας και αναφέρεται σε κατάλληλα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία μη καπνιστών από το παθητικό κάπνισμα σε δημόσιους χώρους.

6 ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
Έχει παρατηρηθεί έλλειψη ή αδυναμία στην τήρηση εφαρμογής των νόμων. Η καλύτερη λύση είναι μια συνολική απαγόρευση. Εάν αυτή η λύση δεν είναι δυνατή, τότε, μια εναλλακτική λύση είναι η δημιουργία κλειστών και περιορισμένων χώρων καπνιστών, εντελώς διαχωρισμένων από τον υπόλοιπο χώρο.


Κατέβασμα ppt "ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google