Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ :Μπύρος Κυριάκος Περβανά Κωνσταντίνα Περβανά Κωνσταντίνα Ποτόλιας Νίκος Ποτόλιας Νίκος Σιδηρόπουλος Νίκος Σιδηρόπουλος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ :Μπύρος Κυριάκος Περβανά Κωνσταντίνα Περβανά Κωνσταντίνα Ποτόλιας Νίκος Ποτόλιας Νίκος Σιδηρόπουλος Νίκος Σιδηρόπουλος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ :Μπύρος Κυριάκος Περβανά Κωνσταντίνα Περβανά Κωνσταντίνα Ποτόλιας Νίκος Ποτόλιας Νίκος Σιδηρόπουλος Νίκος Σιδηρόπουλος Νίκος

2 ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ  Ο καπνιστής δεν καπνίζει μονό το τσιγάρο καπνίζει και τον καπνό που αιωρείται μέσα στο δωμάτιο.  Οι μη καπνιστές δια μέσου του παθητικού καπνίσματος εισπνέουν τις ίδιες καρκινογόνες και τοξικές ουσίες όπως οι καπνιστές.  Το παθητικό κάπνισμα ίσως να είναι και η πιο άσχημη μορφή καπνίσματος ακριβώς γιατί δεν έχεις την επιλογή πολλές φορές να το αποφύγεις.  Το παθητικό κάπνισμα ελαττώνει την σωματική απόδοση ακόμη και σε υγιή, αθλούμενα άτομα.

3 ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ  Το κάπνισμα των γονιών μπορεί να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών.  Το κάπνισμα επηρεάζει και την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.  Η υγεία των παιδιών που ζουν σε σπίτι με γονείς καπνιστές κινδυνεύει.

4 ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ  Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων και καρδιαγγειακών παθήσεων συγκριτικά με τους μη καπνιστές που δεν εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα.  Ο καπνός του τσιγάρου είναι υπεύθυνος και για την πρόκληση και άλλων καρκίνων : καρκίνο του στομάχου, του ήπατος,του νεφρού,του τραχήλου της μήτρας και οξείας μυελοβλαστικής λευχαιμίας.  Όταν οι μη καπνιστές εκτίθενται σε περιβάλλον, που έχει καπνό τσιγάρου, «αυξάνουν» την πηκτικότητα του αίματος τους,δημιουργώντας μικρούς θρόμβους από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια.

5 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ  Ο νόμος προστατεύει από το παθητικό κάπνισμα και με διαταγή και με σύσταση. H διαταγή αφορά την υγεία και ασφάλεια σε χώρους εργασίας και αναφέρεται σε κατάλληλα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία μη καπνιστών από το παθητικό κάπνισμα σε δημόσιους χώρους.

6 ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ  Έχει παρατηρηθεί έλλειψη ή αδυναμία στην τήρηση εφαρμογής των νόμων.  Η καλύτερη λύση είναι μια συνολική απαγόρευση. Εάν αυτή η λύση δεν είναι δυνατή, τότε, μια εναλλακτική λύση είναι η δημιουργία κλειστών και περιορισμένων χώρων καπνιστών, εντελώς διαχωρισμένων από τον υπόλοιπο χώρο.


Κατέβασμα ppt "ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ :Μπύρος Κυριάκος Περβανά Κωνσταντίνα Περβανά Κωνσταντίνα Ποτόλιας Νίκος Ποτόλιας Νίκος Σιδηρόπουλος Νίκος Σιδηρόπουλος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google