Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ Τα παιδιά που ασχολήθηκαν ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ Παναγιώτα Ολένικ Ισμήνη Τσιγκανέ Χαρούλα Τσουλόγιαννη Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ Τα παιδιά που ασχολήθηκαν ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ Παναγιώτα Ολένικ Ισμήνη Τσιγκανέ Χαρούλα Τσουλόγιαννη Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ Τα παιδιά που ασχολήθηκαν ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ Παναγιώτα Ολένικ Ισμήνη Τσιγκανέ Χαρούλα Τσουλόγιαννη Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

2 Ένας λόγος που σαν ομάδα θελήσαμε να αναζητήσουμε πληροφορίες για αυτή τη βλαβερή συνήθεια,το τσιγάρο, είναι ότι κάθε μέρα βλέπαμε πως αυτό το φαινόμενο σταδιακά έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις. Νέα παιδιά κάπνιζαν στους δρόμους στα πάρκα ή ακόμα και στο σχολείο «κρυφά» νομίζοντας πως κανένας δεν τα καταλάβαινε. Γι’ αυτό λοιπόν θελήσαμε να αναζητήσουμε πληροφορίες για να δούμε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τους ανθρώπους και κυρίως τους εφήβους οι οποίοι τους καθιστούν ικανούς να ξεκινήσουν αυτή τη βλαβερή και παράλληλα εθιστική συνήθεια. Κάνοντας αυτή την έρευνα καταλάβαμε πως μπροστά στις αιτίες υπάρχει ένα πλήθος επιπτώσεων οι οποίες όχι μόνο επηρεάζουν την υγεία του αλλά και τον χαρακτήρα ενός ατόμου. Σαν έφηβοι λοιπόν πρέπει με τη βοήθεια βέβαια και των ενηλίκων να θεσπίσουμε κανόνες για την απαγόρευση του καπνίσματος. Θα θέλαμε λοιπόν μέσα από αυτή την εργασία να θέσουμε κάποια ερωτήματα στους καπνιστές για να καταλάβουν πως με το κάπνισμα ναι μεν καταστρέφουν τους ίδιους αλλά και τα υπόλοιπα άτομα. Άμα υπάρξουν ερωτήσεις βλέποντας την εργασία μη διστάσετε ρωτήστε μας!!! Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

3 Γιατί οι έφηβοι καπνίζουν?? Καπνίζει ο καλύτερος φίλος ή φίλη τους. Θεωρούν ότι έτσι είναι μέσα στο πλαίσιο της παρέας. Το κάνουν για να δείχνουν ότι είναι μεγάλοι. Θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης. Καπνίζει ο γονιός ή τα αδέλφια. Δεν έχουν πεισθεί για τις βλαβερές διαστάσεις του καπνίσματος. Έχουν πολύ στρες. Έχουν φίλους που πιστεύουν ότι το τσιγάρο αδυνατίζει. Δεν τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο. Έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μπορεί να έχουν κατάθλιψη. Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

4 Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

5 Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

6 Μια έρευνα απέδειξε Έως το 2025 θα έχουν πεθάνει 100.000.000 άνθρωποι με αιτία το κάπνισμα, και ένα μεγάλο μέρος αυτών, θα είναι νέοι άνθρωποι. Υπολογίζεται ότι πεθαίνουν 3.500.000 άνθρωποι το χρόνο (10.000 την ημέρα) εξαιτίας του καπνίσματος. Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

7 ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ? (πέρα από τους πνεύμονες) Εγκέφαλος Μάτια Στοματική κοιλότητα Εγκυμοσύνη Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

8 Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

9 Η κακοποίηση του εγκεφάλου από το κάπνισμα Ο εγκέφαλος των καπνιστών παρουσιάζει αλλαγές στο μεταβολισμό του, λόγω της χρόνιας στέρησης οξυγόνου που του επιφέρει το κάπνισμα. Αυτό μπορεί να επιφέρει εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμα και καρκίνο. Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

10 Το κάπνισμα κατά την κύηση σχετίζεται με: 1.Πρόωρες γεννήσεις 2.Αυξημένη συχνότητα αποβολών 3.Ενδομήτρια καθυστέρηση της αύξησης του εμβρύου 4.Αυξημένη συχνότητα αιφνίδιου θανάτου στη βρεφική ηλικία. Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

11 Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

12 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ? Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

13 Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

14 Διηγήσεις πρώην & μη καπνιστών Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

15 Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Δεν έχω καπνίσει ποτέ. Δεν ήθελα να ρισκάρω την υγεία μου. Δεν ήξερα αν θα μπορέσω να το κόψω σε περίπτωση που μου γίνει ανάγκη. Έβλεπα στο σχολείο μου άλλους έφηβους που έψαχναν τρόπο να ξεχωρίσουν και φυσικά η εύκολη λύση ήταν το τσιγάρο. Εγώ ευτυχώς είχα καταλάβει πόσο πιο ωραίο είναι να ξεχωρίζεις με το σωστό τρόπο. Είχα δει από μικρή τόσους ανθρώπους, χρόνιους καπνιστές που μύριζαν άσχημα, είχαν κίτρινα δόντια, δεν είχαν καλή φυσική κατάσταση και προκαλούσαν δυσαρέσκεια σε όλους τους άλλους με τον καπνό τους. Εξαρτώνταν από μια άχρηστη και επιβλαβή συνήθεια. Εφιστώ την προσοχή στους νέους!!! Αντιγόνη 20 ετών Ξεκίνησα το τσιγάρο στα 18. Στο πανεπιστήμιο κάπνιζα αρκετά. Εδώ και 3 χρόνια έκοψα μαχαίρι το τσιγάρο. Κοιτάζω τώρα τα παιδιά μου και λέω πάντα ότι με χρειάζονται, παίρνω δύναμη από αυτά και ελπίζω να μην ξαναδοκιμάσω το τσιγάρο. Νιώθω δυνατός και εύχομαι σε όλους τους καπνιστές να απαλλαχτούν από αυτή την άσχημη συνήθεια. Γιάννης 42

16 Kάπνιζα τσιγάρο από τα 20 μέχρι και τα 35 τόσο φανατικά, που δε το έκοψα ούτε στις εγκυμοσύνες, ούτε θήλασα τα παιδιά, για να μπορώ να καπνίζω ελεύθερα. Το έκοψα μια κι έξω από μόνη μου πετώντας μια μέρα το πακέτο και χωρίς να ξανακαπνίσω από τότε ούτε ένα τσιγάρο. Ποτέ όσο κάπνιζα δε μπορούσα να καταλάβω πόσο ενοχλούσα τους μη καπνιστές. Τώρα νιώθω ελεύθερη και μ' ενοχλεί πολύ ο καπνός των άλλων. Είμαι πολύ λυπημένη που βλέπω στην τηλεόραση να καπνίζουν ασύστολα όλοι, όπως ηθοποιοί, δημοσιογράφοι κλπ. Περιμένω πότε θα απαγορευθεί και στην Ελλάδα το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους. Έχουμε δικαίωμα στον καθαρό αέρα. Ελένη 40 ετών Πέρσι έχασα τον πατέρα μου εξαιτίας του τσιγάρου. Κάπνιζε πολύ. Κάθε πρωί ξύπναγα στις 6 η ώρα από το βήχα του. Ήταν πραγματικά αξιολύπητος. Μια φορά μου έδωσε κι εμένα να δοκιμάσω λέγοντάς μου: «Πάρε για να δεις τι βλακεία είναι». Με το που τράβηξα τη τζούρα πνίγηκα και πετάχτηκα πάνω: «Τι 'ναι αυτό το πράγμα; Μα καλά, πως το βάζεις μέσα σου αυτό το πράγμα;» Δε το ξεκίνησα και δεν πρόκειται να το ξεκινήσω. Αλκιβιάδης 18 ετών Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)

17 Σας ευχαριστούμε που το παρακολουθήσατε!!! Οι μαθητές : Παναγιώτα Ολένικ Ισμήνη Τσιγκανέ Χαρούλα Τσουλόγιαννη Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής) Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3: Το κάπνισμα και το αλκοόλ στην εφηβεία (αιτίες, αποτελέσματα, τρόποι αποφυγής)


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ Τα παιδιά που ασχολήθηκαν ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ Παναγιώτα Ολένικ Ισμήνη Τσιγκανέ Χαρούλα Τσουλόγιαννη Θέμα : «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» Ενότητα 3:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google